Door gebruik te maken van deze website accepteert u het gebruik van cookies. Meer informatie. Melding sluiten X

Clinic FRI (nierproblemen) blikvoer kattenvoer

1 tray (24 blikken)
€ 33,95
€ 33,95
2 trays (48 blikken)
€ 54,95
€ 54,95

Clinic FRI (blikvoer) kattenvoer is speciaalvoer voor volwassen katten met chronische nierinsufficiëntie. Eén blikje bevat 85 gram. Clinic FRI (blikvoer) kattenvoer zorgt voor:
- Een optimale lichaamsconditie
- Een aanvulling van hoogwaardige eiwitten
- Vertraging van vermindering van de nierfunctie


Chronische nierinsufficiëntie is een veelvoorkomend nierprobleem bij oudere katten. Door de nierproblemen is het niet mogelijk om afvalstoffen via de nieren uit te scheiden. Hierdoor ontstaat er een ophoping van afvalstoffen, die veel gevolgen kunnen hebben voor het lichaam van de kat. 

 

De kenmerken van chronische nierinsufficiëntie is onder andere de sloomheid van de kat en een duidelijke vermagering. Daarnaast gaat de algemene conditie achteruit, is er minder eetlust en heeft de kat een slechte adem. De kat moet overmatig plassen en de vacht krijgt een doffe uitstraling. Vaak is er sprake van huiduitslag. 

 

Nierproblemen kunnen ontstaan doordat de problemen genetisch bepaald zijn, maar ook door bacteriële of virale infecties en inname van giftige stoffen. 

 

Clinic FRI (blikvoer) kattenvoer zorgt ervoor dat de processen die de nierfunctie vertragen, met terugwerkende kracht worden tegengehouden. Daarnaast bevat de voeding een verminderd aantal eiwitten, maar zijn de eiwitten wel van zeer goede kwaliteit. Hierdoor worden de eiwitten gemakkelijk verteerd en blijven er minder afvalstoffen over. Clinic FRI (blikvoer) kattenvoer bevat een verlaagd fosforgehalte, hierdoor wordt de nierfunctie minder belast. 

 

Ingrediënten/bestanddelen Clinic FRI (blikvoer) kattenvoer:

 Vlees en dierlijke bijproducten, 
vis en visbijproducten, granen, plantaardige bijproducten, 
oliën en vetten , vitaminen en minerale

Vlees en dierlijke bijproducten, vis en visbijproducten, granen, plantaardige bijproducten, oliën en vetten, vitaminen en mineralen.

 

Voedingsanalyse Clinic FRI (blikvoer) kattenvoer:

Vitamines

Hoeveelheid

Analyse

Hoeveelheid

Vitamine A

3200 IE

Ruw eiwit

8,50%

Vitamine D3

320 IE

Ruw vet

9,50%

Vitamine E

40 mg

Ruw celstof

0,25%

Koper

- mg

Ruw as

1,90%

 

 

Vocht

76,50%

 

 

Calcium

0,25%

 

 

Fosfor

0,20%

 

 

Natrium

0,10%

 

 

Kalium

0,24%

 

 

Magnesium

-