Voer volwassen kat

Voer volwassen kat

Is het tijd om over te stappen naar een ander voer omdat uw kitten opgroeit? Of omdat u uw kat iets nieuws wilt laten proberen? Kijk dan niet verder dan onderstaand aanbod kattenvoer voor een volwassen kat.
Lees meer ..
Voer volwassen kat

Voer volwassen kat

Een kater of poes met een leeftijd tussen de 1 en 7 jaar oud is een volwassen kat. Volwassen katten hebben een andere voedingsbehoefte dan kittens en oudere katten. Het is daarom an groot belang om de dagelijkse voeding voor uw kat af te stemmen op zijn of haar leeftijd. Op die manier krijgt hij/zij alles binnen om zo gezond en sterk mogelijk te blijven.

Welke voedingen zijn er voor uw volwassen kat?


Er is heel veel keuze als het gaat om voer voor volwassen katten. Niet alleen de leeftijd speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste voeding, maar ook het activiteitsniveau en eventuele gezondheidsproblemen. Zo heeft een actieve buitenkat een andere energiebehoefte dan een binnenkat die het liefst de hele dag lekker slaapt. En zo zijn er ook katten die bijvoorbeeld sneller last hebben van overgewicht of blaasgruis. Let u bij het kiezen van kattenvoeding dus op de specifieke voedingsbehoeftes en/of eventuele gevoeligheden van uw kat. Bij Brekz vindt u een breed assortiment voer voor volwassen katten. 

Kattenvoer volwassen katten

U kunt kiezen tussen diverse toonaangevende merken. Nagenoeg ieder merk biedt een voeding voor katten die de volwassen leeftijd hebben bereikt. De bekendste merken zijn onder andere Royal Canin, Hill's en Purina. Een merk die in de lagere prijsklasse valt is bijvoorbeeld Whiskas. Met het merk Cadilo kiest u voor voer met een hele goede prijs-kwaliteit verhouding. 

Specifiek voer volwassen kat

Er zijn diverse voedingen voor de volwassen kat op de markt die zich richten op een specifieke voedingsbehoefte. Zo is er bijvoorbeeld Purina One Indoor kattenvoer voor volwassen binnenkatten, Royal Canin Outdoor kattenvoer voor de actieve buitenkat en graan- en glutenvrij voer van Renske voor katten met bepaalde overgevoeligheden. Cadilo Sensitive kattenvoer is tevens een premium kattenvoer dat speciaal is afgestemd op katten met een gevoelige spijsvertering. Het voer is volledig vrij van tarwegluten en bestaat uit lam en rijst. Heeft uw kat last van haarballen? Dan kunt u bijvoorbeeld kijken naar Eukanuba Adult Hairball Control

Dierenartsvoeding volwassen kat

Soms kunnen katten last hebben van een bepaalde kwaal of ziekte. Dit kan variëren van overgewicht tot nierproblemen. Deze aandoeningen vragen om specifieke voeding die uw kat ondersteunen. Zowel Royal Canin Veterinary Diet als Hill's Prescription Diet bieden deze speciale voedingen voor uiteenlopende gezondheidsproblemen. Let op: Raadpleeg altijd eerst uw dierenarts voordat u overweegt één van deze voedingen aan te schaffen voor uw kat.

Voer gesteriliseerde volwassen kat 

Door een castratie of sterilisatie verandert de hormooncyclus van de volwassen kat. Enkele bijwerkingen hiervan zijn het krijgen van meer eetlust, een vertraging van de stofwisseling en/of de behoefte om minder te bewegen. Gewichtstoename ligt op de loer wanneer u dan de voeding van uw kat hier niet op afstemt. Door voer te geven dat zich speciaal richt op gecastreerde en gesteriliseerde katten, kunt u deze problemen voorkomen. Deze voedingen bevatten minder calorieën, zodat de kat op een gezond gewicht blijft. Daarnaast kan een dergelijke voeding het hongergevoel bij de kat verminderen en de gezondheid van de urinewegen bevorderen. Kijk bijvoorbeeld eens naar Royal Canin Sterilised 37 kattenvoer of Hill's Mature Adult Sterilised Cat kip kattenvoer.

Overige voedingen volwassen kat

Naast bovenstaande voedingen vindt u nog vele andere varianten op de markt, waardoor er voor uw kat wel een passende voeding te vinden is. Zo biedt Renske graan- en glutenvrije voedingen aan, is Orijen sterk gericht op het natuurlijke dieet van de kat en heeft Royal Canin rasspecifieke voedingen. Of u nu op zoek bent naar droog- of natvoer. In het assortiment van Brekz kunt u altijd een geschikte voeding voor uw volwassen kat vinden.

Voordelig voer volwassen kat

Van Felix tot Royal Canin, bij Brekz kunt u het beste voer voor uw volwassen kat bestellen voor een gegarandeerd lage prijs! Op Brekz.nl kunt u veilig betalen door middel van betaalmethodes zoals iDeal en PayPal. Heeft u vragen over het proces van kattenvoer online kopen of heeft u hulp nodig bij het bestellen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag! 

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.