terug
Natvoer kat
Van heerlijke brokjes in gelei tot zachte mousse, voor iedere kat is er een smakelijke variant. In het assortiment natvoer kat vindt u een grote variatie aan merken. Bij Brekz vindt u natvoer voor de kat van bijvoorbeeld Whiskas, Hill's, Schesir, Almo Nature, Royal Canin, Gourmet, Sheba en meer!
Lees meer ..
Natvoer kat

Natvoer kat

Natvoer voor de kat is onmisbaar in het dieet van uw harige metgezel. Natvoer biedt verschillende voordelen die bijdragen aan de gezondheid van uw kat. Allereerst draagt natvoer bij aan de hydratatie van uw kat. Katten hebben van nature de neiging om weinig te drinken, wat kan leiden tot uitdroging en problemen met de urinewegen of nieren. Het vochtgehalte in natvoer is dan een waardevolle aanvulling om de vochtinname te bevorderen en uw kat gehydrateerd te houden.

Een ander belangrijk aspect van natvoer is de variatie in texturen, zoals hartige saus, smeuige gelei en smaakvolle mousse. Deze texturen stimuleren de zintuigen van uw kat en maken het eten aantrekkelijker, vooral voor kieskeurige eters. De verschillende structuren in natvoer kunnen de eetlust stimuleren en ervoor zorgen dat uw kat alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt. Het is wel belangrijk om te beseffen dat er zowel aanvullende als complete natvoedingen zijn. 

Bij twijfel is het altijd raadzaam om eventueel uw dierenarts te raadplegen bij het kiezen van het juiste natvoer voor uw kat. Het is van groot belang om rekening te houden met specifieke behoeften en eventuele gezondheidsfactoren. Zo kunt u er zeker van zijn dat u de beste voedingskeuzes maakt voor het welzijn van uw geliefde kat.

Aanvullend natvoer of volledige maaltijd?

In de wereld van kattenvoeding zijn er twee belangrijke eigenschappen, namelijk aanvullend natvoer en volledige natvoeding. Deze onderscheiden zich in hun nutritionele samenstelling en het doel dat ze dienen voor onze geliefde katten.

Aanvullend natvoer dient gezien te worden als een extraatje in het dieet van uw kat. De kwaliteit van aanvullend natvoer hoeft niet anders te zijn dan compleet natvoer, maar de samentelling bevat niet alle essentiële voedingsstoffen die de kat dagelijks nodig heeft, waardoor het ongeschikt is om in te zetten als hoofdmaaltijd. 

Een complete natvoeding levert daarentegen alle voedingsstoffen die een kat nodig heeft voor een uitgebalanceerd dieet. Het kan dienen als een zelfstandige hoofdmaaltijd zonder de noodzaak van aanvullend voer. Het is echter sterk aan te raden om droogvoer en natvoer met elkaar af te wisselen of te combineren. Natvoer en droogvoer combineren zorgt voor variatie en zorgt voor een evenwichtig dieet.

Bij het maken van een keuze tussen aanvullend natvoer en een volledige voeding, is het van belang om de specifieke behoeften van uw kat in overweging te nemen. Katten hebben een uitgebalanceerd dieet nodig, rijk aan eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. 

Hoe kies ik het lekkerste natvoer voor de kat?

  • Kiezen per levensfase: Uw kat heeft verschillende voedingsbehoeften tijdens verschillende levensfasen. Kies daarom natvoer dat is afgestemd op de levensfase van uw kat. Kittens hebben een andere behoefte dan volwassen katten en senioren.

  • Kiezen per ras: Sommige kattenrassen hebben een specifieke voedingsbehoefte. Ontdek het ideale natvoer dat past bij bijvoorbeeld uw Perzische kat, Ragdoll of Maine Coon.

  • Kiezen op smaak of textuur: Katten hebben hun eigen smaakvoorkeuren. Experimenteer met verschillende smaken natvoer en ontdek wat uw kat het lekkerste vindt. Dit geldt ook voor het ontdekken van de voorkeuren voor mouse, gelei of jelly. Katten hebben allemaal zo hun eigen voorkeur.

  • Kiezen op merk: Het kiezen van het juiste natvoer kan ook afhangen van het merk. Elk merk heeft een eigen filosofie, ingrediënten en productiemethoden. Sommige merken benadrukken het gebruik van enkel hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten, terwijl andere zich vooral richten op specifieke productieprocessen. Neem de tijd om verschillende merken te verkennen en ontdek welk merk het beste aansluit bij de behoeften en voorkeuren van uw kat.

  • Kiezen op basis van speciale behoeften of gezondheidsrisico's: Als uw kat speciale behoeften heeft, zoals gewichtsbeheersing of een gevoelige spijsvertering, kies dan natvoer dat hierop is afgestemd. Raadpleeg ook uw dierenarts voor advies bij gezondheidsrisico's.

  • Kiezen voor natuurlijk voer of duurzaamheid: Overweeg natuurlijke of duurzame opties als u de voorkeur geeft aan natvoer met minimale toevoegingen en een kleinere ecologische voetafdruk.

  • Dierenartsvoeding: In ons assortiment vindt u ook dieetvoeding, speciaal aanbevolen door dierenartsen. Dit natvoer is ontworpen om specifieke gezondheidsproblemen te kunnen ondersteunen, zoals bijvoorbeeld diabetes of nieraandoeningen. Wij adviseren om dit voer alleen in overleg met uw dierenarts aan uw kat te geven. Regelmatige gezondheidscontroles zijn vaak nodig om te beoordelen of het natvoer het gewenste effect heeft op de gezondheid van uw kat.

Het lekkerste natvoer kat bestelt u eenvoudig online bij Brekz. Bestellingen vanaf € 28 worden bovendien gratis naar u verzonden.

Assortiment natvoer kat

Kies het natvoer zorgvuldig en laat uw kat genieten van de voordelen van voeding die is afgestemd op de unieke behoeften.

Kitten & Junior

Voor de jonkies is natvoer speciaal ontworpen om een optimale groei en ontwikkeling te kunnen ondersteunen. Merken zoals Royal Canin en Hill's Science Plan hebben zorgvuldig samengestelde recepten met verhoogde eiwitgehaltes, vitaminen en mineralen. Deze varianten bevatten tevens zachte texturen die gemakkelijk verteerbaar zijn voor kleine magen. Ze spelen een essentiële rol bij het ondersteunen van de energiebehoeften van opgroeiende kittens, waardoor ze een gezonde start in het leven krijgen.

Adult

Voor volwassen katten kunt u denken aan merken zoals Royal CaninAcanaWhiskasFelix en Gourmet. Ook deze merken richten zich op het handhaven van de gezondheid en vitaliteit van uw kat gedurende de actieve volwassen jaren. Met een gebalanceerde combinatie van eiwitten, vetten en koolhydraten bieden ze niet alleen een voedselrijke maaltijd, maar ook diverse smaken en texturen om te voldoen aan de voorkeuren van uw volwassen kat.

Senior

Natvoer voor seniorkatten, zoals bijvoorbeeld van WhiskasIAMS, Hill's, Royal Canin en Voskes, is specifiek ontworpen om de veranderende behoeften van oudere katten te ondersteunen. Deze varianten bevatten ingrediënten die de gezondheid van de gewrichten bevorderen en een gebalanceerde voedingsaanpak om uw senior te helpen genieten van de gouden jaren. De voeding bevat vaak een aangepaste receptuur om de nieren te ontlasten en urinewegen te ondersteunen, en extra hulp te bieden bij het behouden van sterke botten en tanden.

Merken

Het uitgebreide assortiment merken, waaronder BF PetfoodSchesirShebaAlmo NatureSmølkeStuzzy, en Voskes, biedt verschillende natvoerproducten met unieke samenstellingen en filosofieën. Of uw kat nu de voorkeur geeft aan hartige saus, smeuïge gelei, of smaakvolle mousse, er is een breed assortiment aan opties beschikbaar. Ook Renske, Prins, Purina en IAMS kattenvoer ontbreken niet. Regelmatig afwisselen tussen verschillende smaken kan helpen om de smaakpapillen van uw kat te prikkelen en een gevarieerd dieet aan te bieden. Raadpleeg uw dierenarts voor specifiek advies op basis van de gezondheid en behoeften van uw kat. Vooral voor speciaal dieetvoer, zoals Hill's Prescription Diet of Royal Canin Veterinary, is het nodig eerst te overleggen met uw dierenarts.

Ander product?

Zoekt u kattenbrokjes om het dieet van uw kat compleet te maken? Kijk dan ook eens bij het uitgebreide assortiment droogvoer.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.