Kittenvoer

Kittenvoer

Met de juiste voeding groeit uw kitten op tot een gezonde, evenwichtige en gelukkige kat. Voor iedere levensfase van uw kat heeft Brekz het beste voer tegen de scherpste prijzen.
Lees meer ..
Kittenvoer

Kittenvoer voor de kat tot 1 jaar 

Kittens hebben andere voedingsbehoeften dan volwassen katten. Daarom is het belangrijk om kittenvoer te geven, zodat uw opgroeiende katje niets tekort komt in deze belangrijke levensfase. In het eerste levensjaar groeien katten erg snel en hebben daarom een voeding nodig waar ze voldoende energie uit kunnen halen. Het lichaam is volop in ontwikkeling en dient de nodige ondersteuning te krijgen.

Het eerste jaar van uw kitten

De eerste weken na de geboorte drinken kittens alleen maar moedermelk. Een kitten moet in ieder geval de eerste zes weken ongestoord bij de moeder kunnen drinken. De moedermelk bevat namelijk belangrijke stoffen die uw kitten een sterk immuunsysteem zullen geven. Na de eerste vier weken kan er in kleine stapjes gestart worden met het aanbieden van vaste voeding naast de moedermelk. Dit kan gedaan worden door kittenbrokjes te mengen met bijvoorbeeld speciale kittenmelk. Deze melk heeft de juiste hoeveelheid vetten en eiwitten voor een kitten. Koeien- of geitenmelk is hiervoor niet geschikt.

Kitten mee naar huis

De meeste kittens zullen hun nest verlaten tussen de 8 en 13 weken. Hoe langer kittens bij hun moeder, broertjes en zusjes blijven, des te beter de socialisatie. Zodra de kitten een nieuw huisje heeft gevonden, kan er natuurlijk niet meer bij de moeder gedronken worden. Inmiddels is uw kitten ook al gewend aan vast voedsel. Voor kittens tot één jaar oud kunt u het beste speciale kittenvoeding in huis halen. Dit voer bevat namelijk alle belangrijke voedingsstoffen voor de groei van uw kitten. Kittenvoeding ondersteunt de spijsvertering, bevordert de opbouw van spiermassa en draagt bij aan een goede ontwikkeling van het lichaam, de ogen en hersenen. Tot ongeveer 4 maanden geeft u de voeding van uw kitten het beste verdeeld over vier kleinere porties per dag. U kunt de fokker vragen welke voeding uw kitten kreeg, zodat u thuis hetzelfde kunt voeren. Toch liever een andere voeding? Meng dan het oude voer geleidelijk met het nieuwe voer.

Sterilisatie of castratie

Rond de leeftijd van 6 maanden zullen de meeste kittens gecastreerd of gesteriliseerd worden. Hierdoor zal de hormoonhuishouding van uw kitten veranderen. Dit heeft invloed op het metabolisme en de voedingsbehoefte. Er is voor deze periode speciale kittenvoeding voor gesteriliseerde kittens. Met een aangepaste voeding kunt u de kans aanzienlijk verkleinen dat uw kat plotseling overgewicht gaat ontwikkelen.

Tips voor het voeden van uw kitten

  • Introduceer nieuwe voeding geleidelijk

  • Geef alleen complete kittenvoeding

  • Verdeel de dagelijkse hoeveelheid over meerdere maaltijden

  • Zorg voor voldoende vers water

  • Kies een goede rustige plek voor de voer- en waterbak

Van kittenmelk tot kittenbrokjes, bij Brekz vindt u kittenvoer tot wel 40% goedkoper dan in andere winkels. Bestellingen vanaf € 28 worden bovendien gratis verzonden!

Assortiment kattenvoer voor kittens

Voor het eerste levensjaar van uw kitten heeft Brekz diverse geschikte voedingen. We zullen ze hieronder kort benoemen.

Kittenmelk

Kittenmelk is een speciale melkvoeding voor kittens die niet bij de moeder kunnen drinken óf die te weinig melk krijgen van de moeder. Producten als Beaphar, Royal Canin Babymilk, Farm Food en Vétoquinol zijn geschikt om te geven vanaf de geboorte. Kittenmelk is verrijkt met DHA en heeft de juiste verhouding eiwit en vet. Lactol is licht verteerbaar en bevat een uitgebalanceerde mix van oliën, vitaminen, mineralen en sporenelementen. Bovendien bevat het aminozuren voor de opbouw van botten en spieren. En ook het voor katten onmisbare taurine, dat zorgt voor het functioneren van de stofwisseling en een gezonde spijsvertering, is aanwezig in deze melk. Voor kittens vanaf 6 weken is Whiskas kattenmelk verkrijgbaar.

Droogvoer voor kittens

Het eten van droge brokjes helpen kittens bij het behouden van een gezond gebit. Voor kittens geeft u een speciale kittenvoeding met een samenstelling die de gezonde groei van kittens ondersteund. De meeste merken hebben naast het reguliere kattenvoer voor volwassen en oudere katten ook speciaal kittenvoer. Acana Kitten First Feast kattenvoer is bijvoorbeeld een hoogwaardig voer met whole prey verhoudingen; eten zoals in de natuur. Ook merken als Cadilo, Royal Canin, Eukanuba en Pro Plan hebben hoogwaardige complete voedingen voor kittens.

Natvoer voor kittens

Katten hebben al gauw de neiging te weinig te drinken. Een gecombineerd dieet met natvoeding en droogvoer kan uw kat helpen voldoende vocht binnen te krijgen. Natvoer is door de zachte textuur, geur en saus ook een goede oplossing voor moeilijke eters. Vele natvoer merken hebben een speciale kitten variant van natvoeding in het assortiment. Enkele voorbeelden hiervan zijn Royal Canin, Renske, Hill's, Iams, Pro Plan en Almo Nature.

Kittens sterilised

Na sterilisatie of castratie verandert de energiebehoefte van uw kitten. Om te voorkomen dat uw kitten plotseling last krijgt van overgewicht, is er speciale aangepaste kittenvoeding voor gesteriliseerde en gecastreerde katten. Een voorbeeld van kittenvoer voor gesteriliseerde kittens is Royal Canin Sterilised Kitten. Deze voeding is verkrijgbaar als droog- en natvoer!

Na het eerste jaar

Wanneer uw kitten bijna 1 jaar oud is, kunt u geleidelijk overstappen op kattenvoer voor volwassen katten. 

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.