terug
Rassen voer hond
Bij Brekz kunt voordelig rasspecifiek hondenvoer bestellen. Speciaal samengestelde voeding ter ondersteuning van de rasspecifieke voedingsbehoeften van uw hond koopt u eenvoudig en goedkoop bij Brekz!
Lees meer ..
Rassen voer hond

Hondenvoer per ras

Wanneer u rasspecifiek hondenvoer koopt dan weet u zeker dat u een voeding geeft dat precies past bij de specifieke behoeften van uw rashond. Een dergelijke voeding houdt rekening met de belangrijkste rasspecifieke kenmerken van uw hond. Er zijn erg veel verschillende hondenrassen. Elk hondenras heeft eigen uiterlijke kenmerken, eetpatronen, behoeften en speciale eigenschappen.

Er zijn een aantal algemene punten dat voor elk hondenras belangrijk en redelijk gelijk is, maar daarnaast heeft elk ras ook zijn eigen specifieke kenmerken en behoeften. Zo krijgen kleinere honden vaak een kleinere brok, omdat hun gebit niet zo groot is als dat van grote hondenrassen. Maar ook wordt er rekening gehouden met de brokvorm, omdat Mopshonden en Bulldogs bijvoorbeeld sneller moeite hebben met het oppakken van brokjes. Ook wordt er bij de voeding rekening gehouden met de energiebehoefte van het hondenras en bieden voedingen voor grotere rassen bijvoorbeeld vaker extra calcium, glucosamine en chondroïtine om de botten en gewrichten extra te kunnen ondersteunen. 

Heeft u een Jack Russel, een Duitse Herder of misschien een Duitse Dog? Het maakt niet uit of u een klein of groot hondenras heeft, bij Brekz kunt u de beste rasspecifieke hondenvoedingen snel en eenvoudig online bestellen. Bekijk ons assortiment en bestel hondenvoer per ras tegen de scherpste prijzen!

Het kiezen van een rasspecifieke voeding

Er is een ruime keuze uit voer voor diverse hondenrassen, zoals bijvoorbeeld de Rottweiler, Labrador, Golden Retriever, Engelse Bulldog, Teckel en Chihuahua. Bij de meeste varianten is er zowel voer voor pups als volwassen honden te verkrijgen. 

Beagle

De Beagle is een vrolijke, ietwat eigenwijze hond met veel energie. Als een Beagle onvoldoende beweging krijgt kan er makkelijk overgewicht ontstaan. Dit zorgt er weer voor dat de gewrichten overbelast kunnen raken.

Bichon Frisé

De Bichon Frisé is een zachtaardig en speels hondje waar een rasspecifieke voeding voor te krijgen is. Deze voeding is afgestemd op de energiebehoefte van de Bichon Frisé en biedt ondersteuning aan het vetmetabolisme, de huid & vacht en de urinewegen van deze kleine viervoeter.

Boxer

De Boxer is een gespierde, atletische hond met een vriendelijk karakter. Deze actieve hond heeft behoefte aan een aangepast eiwitgehalte voor voldoende energie en om het spierbehoud te kunnen ondersteunen. Ook is een aangepaste brokvorm belangrijk voor de smalle, korte kaak van de Boxer. De brok voor de Boxer stimuleert het kauwen en maakt het kauwen eenvoudiger. Ook voor uw Boxer pup is er een passende variant om ondersteuning te bieden tijdens de essentiële groeifase.

Bulldog

De Bulldog is een relatief kleine, maar sterke hond met een korte snuit als één van de bekendste kenmerken van dit ras. Vanwege de korte kaak hebben ze vaak moeite om hun voer op te pakken en goed te kauwen. Ook kan een rasspecifieke voeding extra ondersteuning bieden aan de botten en gewrichten van de Bulldog en een gezond gewicht beter behouden. U kunt voedingen bestellen voor zowel de Engelse Bulldog als de Franse Bulldog.

Cavalier King Charles Spaniël

Cavalier King Charles Spaniëls zijn vriendelijke, actieve gezelschapshondjes. Dit aanhankelijke hondje kan vatbaarder zijn voor het ontwikkelen van overgewicht. Daarom is het belangrijk om een voeding te geven met minder calorieën, zodat uw hond een gezond gewicht kan behouden. Ook ter ondersteuning van de King Charles Spaniël pups is er een specifieke rasvoeding.

Chihuahua

De Chihuahua is een klein, energiek hondje met het gebit als zwaktepunt. Het rasspecifieke voer voor de Chihuahua stimuleert de eetlust en bevat een aangepaste brokgrootte voor het kleine bekje van dit hondenras. De formule in Royal Canin Chihuahua helpt de vorming van tandsteen te verminderen en de gezondheid van uw Chihuahua te ondersteunen. 

Voor uw Chihuahua pup is er tevens een variant om de groei optimaal te kunnen ondersteunen in het eerste levensjaar.

Cocker Spaniël

De Cocker Spaniël zijn levendige, vrolijke honden. Dit actieve hondenras is van oorsprong een jachthond en heeft voldoende beweging nodig. Om Uw Cocker Spaniël optimaal te kunnen ondersteunen is er rasspecifiek voer dat speciaal is aangepast aan de behoefte en levensstijl van deze hond.

Dalmatiër

Dalmatiërs zijn zeer energieke gezinshonden met een gespierd lichaam. Dit ras heeft gevoelige urinewegen en hebben een voeding met aangepaste eiwitbronnen nodig om de gezonde urinewegen te kunnen behouden. 

Duitse Dog

De Duitse Duitse Dog, ook wel eens Deense Dog genoemd, is een zeer grote hond met een zachtaardig en rustig karakter. Deze sterke, aanhankelijke hond gaat door een lange groeiperiode wat veel van de gewrichten vraagt. Een voeding met voldoende calcium ter ondersteuning van een opgroeiende Duitse Dog is dan ook een must! Maar ook uw volwassen Duitse Dog heeft veel baat bij een rasspecifieke voeding om deze grote, imposante viervoeter optimaal te kunnen ondersteunen.

Duitse Herdershond

De Duitse Herdershond is een middelgrote hond en een zeer geliefd ras. Deze sportieve hond heeft veel beweging nodig en is geschikt voor verschillende hondensporten. Om uw Duitse Herder zo lang mogelijk actief te houden is er ook voor dit hondenras een rasspecifieke voeding ter ondersteuning van de gezondheid.

Dwergschnauzer

De Schnauzer is een alerte, levendige hond met ietwat onstuimige trekjes. Het is daarom belangrijk dat de Schnauzer voldoende energie uit de voeding kan halen om zich te kunnen uiten. 

Golden Retriever

De Golden Retriever heeft net als de Labrador de neiging om makkelijk overgewicht te ontwikkelen. Ook neigen deze honden sneller naar schrokgedrag tijdens het eten. Rasspecifiek Golden Retriever voer heeft een aangepaste brokvorm om de hond te stimuleren beter te kauwen. 

Jack Russell

De Jack Russell is een speelse, actieve hond met behoefte aan veel beweging. Voor pups tot 10 maanden is er Royal Canin Jack Russell Puppy. Deze voeding heeft een aangepast eiwitgehalte om het levendige karakter van dit ras te ondersteunen. Voor Jack Russells vanaf 10 maanden oud is er een Adult variant. 

Labrador

De Labrador is een erg populair hondenras en is bekend om zijn enthousiasme en vriendelijkheid. Deze onstuimige viervoeter heeft een hoop energie, maar kan eenvoudig overgewicht ontwikkelen wanneer hij onvoldoende beweging krijgt. Voer dat speciaal ontwikkeld is voor de Labrador kan een positieve bijdrage leveren aan het gewicht van de hond. 

Maltezer

De Maltezer is een klein, levendig hondje met het gebit als zwaktepunt. Het brokje van Royal Canin heeft een speciale vorm en structuur om de Maltezer te stimuleren beter te kauwen en zo de kans op tandsteenvorming te verminderen. 

Mopshond

De Mopshond is een compact gebouwde hond met een zachtaardig karakter. Door de korte kaak is het ook voor de Mopshond belangrijk dat de brokvorm is aangepast, zodat brokjes moeiteloos opgepakt kunnen worden en de Mops goed op het voer kan kauwen.

Poedel

De Poedel is een intelligente, aanhankelijke en levendige hond met een neiging tot het ontwikkelen van overgewicht. Poedels hebben snel last van maagproblemen, waardoor u er goed aan doet om een rasspecifieke voeding te geven en de porties over meerdere kleine maaltijden per dag te verdelen.

Pomeriaan/Dwergkees

De Dwergkees of Pomeranian is een kleine Keeshond met een temperamentvol karakter. Dit kleine hondje is gek op eten en kan daarom snel te zwaar worden. Voer voor deze hondjes zullen extra ondersteuning bieden aan hun mooie, volle vacht en een gezonde spijsvertering bevorderen.  

Rottweiler

De Rottweiler is een grote, sterke hond met een zelfverzekerd karakter. Ze hebben relatief veel beweging nodig en kunnen snel te dik worden als ze dit niet voldoende krijgen. Een geschikte voeding ondersteunt de spieren en gewrichten van deze hond en helpt het hart gezond te houden. 

Shih Tzu

Shih Tzu is een actief hondje met een gevoelige huid, een korte snuit en kleine kaken. Een rasspecifieke Shih Tzu brok is klein en biedt ondersteuning aan onder andere de vacht en spijsvertering van deze kleine hond.

Teckel

Teckels zijn slimme en levenslustige honden met een lange rug en korte poten. Vanwege hun bouw is het belangrijk om de Teckel op een gezond lichaamsgewicht te houden om overbelasting van de ruggengraat te vermijden. Ook is een goede mondhygiëne erg belangrijk, omdat de Teckel ook hier erg gevoelige voor is. Voer voor de Teckel heeft een aangepast calcium- en fosforgehalte om de botten en gewrichten te ondersteunen. 

West Highland White Terriër

Een West Highland White Terriër is een slimme hond met een hoog energieniveau. Toch zijn ze relatief kwetsbaar en ontwikkelen eenvoudig overgewicht. Een voeding met een aangepast caloriegehalte is dan ook erg belangrijk. 

Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terriër is een kleine hond met een pittig karakter. Rasspecifiek voer helpt uw Yorkshire Terriër op een gezond gewicht te houden. De voeding heeft bovendien een hoog aandeel aan biotine en omega 3-vetzuren (EPA en DHA) om onder andere de barrièrefunctie van de huid te kunnen ondersteunen.

Ander voer?

Heeft u voor uw hond geen rasspecifieke voeding kunnen vinden of zoekt u simpelweg een algemene hoogwaardige voeding? Een overzicht van al ons natvoer en droogvoer voor honden vindt u op de merkenpagina.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.