terug
Speelgoed voor honden
Verwen uw hond met het leukste hondenspeelgoed! Van apporteerspeelgoed tot flostouwen en snackspeeltjes. Bij een bestelling vanaf € 28 krijgt u van ons altijd een gratis verzending!
Lees meer ..
Speelgoed voor honden

Het leukste hondenspeelgoed

Misschien vraagt u zich af of hondenspeelgoed zinvol is voor uw hond? Jazeker! Hondenspeelgoed is voor honden van alle leeftijden een belangrijke verrijking in hun leven. Speelgoed biedt uw hond zowel een lichamelijke als mentale uitdaging. Onze gedomesticeerde honden hebben niet meer te maken met bepaalde situaties of uitdagingen die leven in het wild met zich meebrengt. Wanneer honden niets te doen hebben, kunnen ze zich al gauw gaan vervelen. En... verveling resulteert vaak in ongewenst gedrag, zoals bijvoorbeeld het slopen van spullen. Met speelgoed geeft u uw hond iets leuks om zich te vermaken, of dit hem nu fysiek of mentaal uitdaagt. 

De liefde van honden voor hondenspeeltjes zien we als baasjes vaak al vanaf de puppytijd. Honden worden vaak erg enthousiast en vrolijk bij het zien van hun favoriete speeltje. Er wordt uitbundig gekwispeld, gesprongen en gek gedaan. Samen spelen met uw hond zorgt ook voor de ontwikkeling van een goede band tussen baas en hond. Ook oudere honden kunnen nog erg genieten van spelen. Er zijn veel verschillende soorten speelgoed op de markt. Niet alle soorten zijn geschikt voor iedere hond. Bekijk goed wat het doel is van het speeltje en bedenk of dit specifieke speelgoed een verrijking is voor uw hond. Zo zijn trainingspuzzels vaak nog te moeilijk voor puppy's, kunnen honden met slechte gewrichten beter niet apporteren en zijn er sterke kauwers die een pluchen beertje binnen de kortste keren in stukjes weten te scheuren. Om u te helpen de beste keuze te maken voor uw hond, heeft Brekz het assortiment in rubrieken verdeeld. Zo kunt u eenvoudig gericht zoeken naar een passend hondenspeeltje.

Bij Brekz kunt u hondenspeelgoed, zoals apporteerspeelgoed, flostouwen, snackspeeltjes en pluchen- en piepspeelgoed snel en eenvoudig online bestellen. Bekijk ons assortiment en bestel speelgoed voor de hond tegen de scherpste prijzen!

Voordelen van hondenspeelgoed

  • Samen spelen met uw hond versterkt de onderlinge band

  • Spelen is een goede manier om energie kwijt te kunnen 

  • Spelen stimuleert natuurlijk gedrag 

  • Spelen helpt de hond in beweging te blijven

  • Spelen voorkomt verveling en kan het ontstaan van frustraties verminderen

  • De meeste honden houden van spelen!

Tip: Haal het speelgoed van uw hond na het spelen weg. Ruim speeltjes waar uw hond mee uitgespeeld is op en biedt eventueel een ander speeltje aan. Zo raakt uw hond niet verveeld door over stimulatie. Uw hond zal u niet zien als de persoon die de speeltjes wegneemt, maar als het baasje dat met een interessant (ander) speeltje komt om samen mee te spelen. Zo behoudt uw hond zijn enthousiasme voor de speeltjes en versterkt het tegelijkertijd de band.

Assortiment hondenspeelgoed

Welk speelgoed de juiste keuze is voor uw viervoeter hangt onder andere af van zijn temperament. 

Apporteerspeelgoed: Honden houden van nature van het achterna jagen van een prooi. Apporteren is daardoor ook erg geliefd bij veel honden. Om samen plezier te beleven aan dit spel zijn er apporteerspeeltjes in verschillende soorten en maten. Veel mensen gebruiken een bal of frisbee, maar er zijn ook dummies voor honden die graag apporteren bijvoorbeeld in het water, of tennisbal bazooka's, stuiterspeeltjes of ballen met een werplus.

Flostouwen: Bijten en kauwen is natuurlijk gedrag van de hond. Het heeft niet alleen een ontspannende werking, maar kan ook bijdragen aan een gezond gebit. Flostouwen zijn sterke touwen die speciaal gemaakt zijn voor honden om op te kauwen. Flostouwen kunnen ook gebruikt worden voor trekspelletjes. Honden vinden het vaak erg leuk om samen te trekken aan een speeltouw.

Piepspeelgoed: Piepend speelgoed vergroot het plezier waarmee uw hond met zijn speelgoed speelt. Dankzij het piepgeluid blijft het speelgoed langer interessant voor de hond. Piepspeelgoed is er in verschillende soorten. Van knuffels met piep tot latex speeltjes met pieper. Of misschien zoekt u een piepende bal of een speeltje dat niet alleen piept maar ook kraakt, zoals de Kong Scrunchknots?

Pluchen speelgoed: Lekkere zachte knuffels zijn er voor puppy's of volwassen honden, groot of klein. Knuffels met een piep of juist zonder, bij Brekz vindt u ze allemaal. Een knuffel is heerlijk voor uw hond met mee te knuffelen, tegenaan te slapen en leuk om mee te spelen.

Puppyspeeltjes: Puppy's zijn de hele dag bezig met alles ontdekken. Dat vraagt om extra stimulans met leuke speeltjes! Ze leren zo verschillende materialen en texturen kennen. Pups die hun tandjes wisselen, kunnen belang hebben bij zachte kauwspeeltjes of speeltjes die in de vriezer gelegd kunnen worden, zoals Petstages Mini Dental Chew Pack. Of misschien gaat uw pup graag op ontdekkingstocht met een snuffelmat? Speeltjes die knisperen of piepen zullen de interesse van uw pup snel wekken. In de nacht kan slapen tegen een knuffel voor geborgenheid zorgen.

Snackspeeltjes: Met snackspeelgoed kunt u uw hond activeren en stimuleren om spelenderwijs lekkere uitdagingen aan te gaan. Door de combinatie van spelen en een beloning, vormen deze speeltjes de plezierige én appetijtelijke uitdaging voor uw hond.

Trainingsspeelgoed: Dit is het perfecte speelgoed voor slimme honden die behoefte hebben aan extra uitdaging. Is uw viervoeter erg leergierig en gebuikt uw hond zijn hersenen graag met het oplossen van een snackpuzzel? Of is uw hond een ster in het apporteren van dummies? In deze rubriek vindt u ook hondenfluitjes en clickers voor de training, een automatische ballenwerper en een snuffelmat.

Kong: Het meest bekende speeltje van Kong is misschien wel de klassieke rubberen Kong. Het speeltje is gemaakt van stevig rubber, waardoor het elastisch is en het behoorlijk goed bestand is tegen kauwen. Het speeltje is te vullen met lekkers voor de hond. Maak bijvoorbeeld eens een ijsje in de zomer, of gebruik het om brokjes en kleine koekjes te geven. De speeltjes zijn er in verschillende maten en stevigheden. Het internet staat vol met de lekkerste recepten om ze te vullen. Een heerlijke verrijking voor honden van alle leeftijden en zelfs de meest luie honden zijn dol op dit speeltje.

Let op! Gebruik hondenspeelgoed alleen zoals het bedoeld is. Geen enkel speeltje is onverwoestbaar. Voorkom dat uw huisdier delen van het product afbijt en/of opeet. Brekz is niet aansprakelijk voor schade of letsel.

Meer voor honden bij Brekz

Naast het leukste hondenspeelgoed heeft Brekz ook alle andere producten die u nodig heeft voor geen gezonde en gelukkige hond. Heeft u bijvoorbeeld ook al een fijne hondenmand in huis? Of heeft u iets nodig van de hondenapotheek

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.