terug
Rassen voer
Brekz heeft naast het algemene kattenvoer, ook rasspecifiek kattenvoer. Dit voer houdt rekening met de specifieke eigenschappen van uw raskat. Bekijk ons volledige assortiment en bestel goedkoop bij Brekz!
Lees meer ..
Rassen voer

Kattenvoer per ras

Er bestaan wereldwijd tientallen verschillende kattenrassen. Deze rassen hebben allemaal hun eigen specifieke eigenschappen, zoals temperament, formaat en uiterlijk. De karakters van katten kunnen flink uit elkaar liggen. Door deze verschillen is het belangrijk om bij het aanschaffen van voeding rekening te houden met de achtergrond van uw kat. Want als geen kat gelijk is, waarom zou hun voer dat dan wel zijn?

Brekz heeft naast het algemene kattenvoer ook rasspecifiek kattenvoer. Katten die heel erg actief zijn hebben een andere voeding nodig dan katten die voornamelijk slapen. Daarnaast heeft een kat die binnen leeft een andere behoeften dan buitenkatten. Door onderscheid te maken in het soort kat en zijn levensstijl kunt u ervoor zorgen dat uw huisdier een voeding krijgt dat perfect aansluit op de behoeften. Op deze manier kunt u de gezondheid optimaal ondersteunen en bijdragen aan een gelukkige kat! Een actief ras heeft meer koolhydraten nodig en een betere ondersteuning van de spieren en gewrichten. Een rustiger ras is juist gebaat bij minder koolhydraten en heeft meer hulp nodig met de spijsvertering. Op deze manier kunt u goed onderscheid maken in de behoeften van uw kat en zo het best passende rasspecifieke kattenvoer kopen.

Soorten rasspecifiek kattenvoer

Hieronder vindt u een opsomming van de verschillende kattenrassen waarvoor Brekz speciaal voer in het assortiment heeft.

  • Noorse Boskat: De Noorse Boskat is een oud kattenras en de grootste op de Maine Coon na. De halflange vacht van de Noorse Boskat heeft een waterafstotende bovenvacht en een wollige ondervacht. De vacht heeft niet veel verzorging nodig, maar om klitten te voorkomen is het wel verstandig om de vacht dagelijks te kammen. Om de vacht gezond en glanzend te houden is het belangrijk dat u de juiste voeding geeft.

  • Maine Coon: De Maine Coon staat bekend als de grote kat met het rustige karakter. De halflangharige kat heeft een waterafstotende vacht dat relatief weinig verzorging nodig heeft. Voor de Maine Coon is er speciale voeding in ons assortiment, voor zowel de volwassen kat als kittens van het Maine Coon ras. Deze voeding biedt ondersteuning aan de botten en gewrichten en bevordert een prachtige glanzende vacht.

  • Britse Korthaar: De Britse korthaar is een intelligente kat met een rustig karakter en kan erg aanhankelijk zijn. De kat is niet extreem actief en daarom ook zeer geschikt als binnenkat. Voor de Britse korthaar is er kattenvoer ter ondersteuning van een mooie, glanzende vacht. Voor Britse Kortharen in het eerste levensjaar is er een kittenbrok. De vorm van het brokje is aangepast aan de brede kaak van uw Britse Korthaar.

  • Perzische kat: De Perzische kat heeft relatief veel verzorging nodig, omdat de lange vacht snel in de klit kan raken. Ook de vorm van de brokjes moeten aangepast zijn, zodat deze makkelijk opgepakt kunnen worden. De Pers staat bekend om het rustige, vriendelijke karakter. Om de vacht in een goede conditie te houden kunt u bij Brekz speciaal voer kopen voor uw Perzische Kat. Voor de Perzische kat is er ook een kitten variant, de Royal Canin Kitten Persian kattenvoer.

  • Siamees: De Siamese kat staat bekend om het lange, slanke lichaam en het mooie, donkere gezichtsmasker met felblauwe ogen. Siamezen hebben een ontzettend sociaal en nieuwsgierig karakter. De Siamese kat heeft een mooie vacht met een fijne structuur. De rasspecifieke kattenvoeding voor de Siamese kat biedt u de juiste ondersteuningen helpt de kat op een gezond gewicht te houden.

  • Sphynx: De Sphynx houdt van aandacht en is erg vriendelijk en sociaal. De Sphynx staat bekend om het opvallende uiterlijk met de 'naakte' en gerimpelde huid. De Sphynx heeft over het algemeen sneller gezondheidsproblemen en heeft veel verzorging nodig, doordat de huid van de kat veel talg aanmaakt. Ze kunnen huidschilfers ontwikkelen en zijn vatbaarder voor ziekten. Ook heeft de Sphynx sneller last van een gevoelige spijsvertering. Door uw kat een voeding te geven dat speciaal ontwikkeld is, krijgt uw huisdier een goede ondersteuning van de huid en het lichaam.

  • Ragdoll: Ragdolls hebben een zijdezachte vacht en betoverende lichtblauwe ogen. De huid en vacht van de Ragdoll is gevoelig en daarom is het belangrijk om de huid en vacht gezond te houden en optimaal te ondersteunen met een speciale voeding. Bij Brekz koopt u speciaal voor de Ragdoll Royal Canin Adult Ragdoll kattenvoer.

  • Bengaal: De Bengaal is een actieve, middelgrote kat die erg veel beweging nodig heeft. Hij heeft een atletisch en sterk lijf met een korte, fijne vacht. Een brok met een aangepast eiwit- en vetgehalte is erg belangrijk voor de energieke aardig van de Bengaal. Ook heeft de Bengaal baat bij een speciale vorm brok om een gezond en sterk gebit te bevorderen.

Rasspecifiek kattenvoer van Royal Canin

Door goed naar de rasspecifieke eigenschappen van de verschillende rassen te kijken, is het mogelijk om rasspecifiek kattenvoer te ontwikkelen. Dat is wat Royal Canin heeft gedaan. Voor veelvoorkomende kattenrassen is er een speciale voeding ontwikkeld om katten en hun unieke eigenschappen zo goed mogelijk te ondersteunen. Ontdek zelf wat rasspecifiek voer kan betekenen voor uw raskat!

Voor een aantal rassen, zoals de Britse Korthaar, is er ook een speciale natvoer variant. Door droogvoer en natvoer te combineren krijgen katten het beste van beide varianten binnen. Brokjes zijn goed voor het gebit en natvoer draagt bij aan het binnenkrijgen van voldoende vocht. Dit natvoer is er ook voor de Maine Coon en Perzische kat.

De beste voeding voor katten, zoals rasspecifiek kattenvoer, koopt u eenvoudig en goedkoop online bij Brekz. Makkelijk vanuit huis bestellen en snel bij u thuis bezorgd!

Andere kattenvoer?

Staat uw raskat niet in het rijtje of zoekt u een andere voeding van Royal Canin? Kijk dan eens bij het volledige assortiment van Royal Canin kattenvoer. Bij Brekz vindt u regelmatig scherpe aanbiedingen voor deze producten. Wilt u uw kat af en toe eens lekker verwennen? Kijk dan ook eens bij de lekkere kattensnoepjes of verras uw kat met één van de vele soorten natvoer! Alle producten van Brekz zijn tot wel 40% goedkoper dan elders en snel en eenvoudig bij u thuis bezorgd!

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.