De eerste kennismaking met uw puppy

Het is zover, u heeft uw puppy uitgekozen en neemt hem nu voor het eerst mee naar huis. Zowel voor u, uw familie als voor uw puppy is deze eerste kennismaking spannend. Voor uw puppy is immers alles nieuw, de familie, de omgeving. Hoe kunt u deze kennismaking zo soepel mogelijk laten verlopen? Hieronder geven we een paar tips hoe u de kennismaking met de familie en met eventuele andere honden of katten zo soepel mogelijk kunt laten verlopen. Het is in elk geval belangrijk om uw nieuwe puppy te belonen en hem gerust te stellen.

Voorbereiding voor de eerste kennismaking met uw puppy

Voordat u uw puppy in huis haalt, is het belangrijk om enkele voorbereidingen te treffen. Zo is het natuurlijk handig om enkele belangrijke hondenspullen al in huis te hebben, zoals een mand, een riem, een halsband, voer en misschien ook wat speelgoed. Voor al deze spullen kunt u bij Brekz terecht. Brekz biedt een uitgebreid assortiment aan alles wat u nodig heeft voor uw hond. Wilt u bijvoorbeeld een mand of liever een bench? Bij Brekz heeft u alle keuze. Bekijk gerust ons complete aanbod van hondenmanden, hondenkussens, benches en hondendekens en kleden.

De eerste dag

Dan is het grote moment aangebroken, u gaat daadwerkelijk uw pup ophalen! Het is verstandig om te proberen uw pup zo vroeg mogelijk op te halen. Hij heeft dan de hele dag om te wennen aan zijn nieuwe omgeving voor het slapengaan. Het ophalen van de pup kan voor de pup nogal wat stress met zich meebrengen, weg van de moeder, broertjes en zusjes en weg van het veilige, vertrouwde nest. Wanneer uw puppy eenmaal in zijn nieuwe thuis aankomt, bevindt hij zich een vreemde omgeving met vreemde mensen, vreemde voorwerpen en een vreemde geur. Geef de pup de tijd en de rust om hier allemaal goed aan te wennen. Het is handig om zijn mand meteen op de plek te zetten waar u deze later ook graag wilt hebben. Laat uw pup verder vooral zijn eigen gang gaan. Laat hem rondsnuffelen en alles onderzoeken. Hij moet tenslotte zijn nieuwe omgeving leren kennen. Probeer daarom niet constant achter hem aan te lopen en hem steeds op te tillen. Als u wilt dat uw pup naar u komt, kunt u een hondenkoekje pakken, op uw hurken gaan zitten en hem bij u roepen. Als de pup naar u toe komt, geeft u hem het koekje en laat hem vervolgens weer rustig verder gaan met het verkennen van zijn nieuwe omgeving.

De eerste nacht

Van alle nieuwe indrukken zal de pup best moe worden. Het is natuurlijk de bedoeling dat als hij gaat slapen, hij meteen in zijn eigen mand gaat liggen. Als hij dit niet vanzelf doet, kunt u hem in zijn mand leggen. Mocht u gebruik maken van een bench, doe het deurtje dan niet gelijk dicht. Over het alleen laten van een pup in de wenningsperiode lopen de meningen uiteen. De eerste nacht kan meteen een eerste oefening zjin in het alleen blijven en slapen. Toch geven de meeste puppybaasjes er de voorkeur aan om de eerste nachten bij de pup te slapen.

Wanneer uw pup direct alleen moet slapen, kan het best zijn dat hij gaat piepen, dit is vaak om de moeder te roepen die er dan voorheen aankwam. Mocht uw pup piepen, ga dan even kijken wat er is. Misschien moet hij plassen, of vindt hij het moeilijk om alleen te zijn. Heb geduld met uw pup, het piepen zal vanzelf minder worden. Het is handig om een vaste plas en poepplek te creëren waar uw pup zijn behoefte kan doen. Dit kan een krant zijn of een plek in de tuin.

Handiger is het om bij de pup te slapen. Wanneer u uw pup niet wilt wennen aan het slapen op uw slaapkamer, dan is het het beste om uw matras in de ruimte waar de mand staat te leggen, of op de bank bij uw pup te slapen zolang de pup dit nodig heeft. Als uw pup piept kunt u hem meteen geruststellen door met zachte stem te praten. Nu de pup weet dat hij niet alleen is kan hij rustig zonder angst weer in slaap vallen. Slapen is erg belangrijk voor een pup, hij heeft maar liefst 19 tot 20 uur slaap per dag nodig! Met voldoende slaap is hij in staat alle indrukken en binnengekomen informatie en prikkels te verwerken. Zorg er daarom ook voor dat zijn mand op een rustige plek staat waar hij niet steeds wordt gestoord door langslopende mensen of bijvoorbeeld een tv die aanstaat.

Voorstellen van uw puppy aan kinderen

Uw kinderen zullen zeer waarschijnlijk heel blij zijn dat de puppy komt. De kans is groot dat ze het liefst de hele dag met hem willen spelen. Voor de puppy is het echter belangrijk om zijn nieuwe omgeving in alle rust te leren kennen. Spoor uw kinderen daarom aan om zachtjes met hem om te gaan. De eerste dagen moet u ervoor zorgen dat uw kinderen op een afstand blijven en dat ze de puppyr niet laten schrikken door plotselinge geluiden of bewegingen. Als uw kinderen willen dat de pup naar ze toe komt, kunnen ze hem lokken met een koekje en hem vervolgens weer met rust laten.

Voer

Uw puppy krijgt natuurlijk op den duur honger en zal willen eten. Ook voor hondenvoer bent u bij Brekz aan het juiste adres. Brekz heeft een uitgebreid assortiment aan droogvoer, natvoer en voer voor speciale rassen. Neem gerust eens een kijkje bij ons grote aanbod puppy hondenvoer.

Speelgoed voor uw puppy

Spelen met uw puppy is de ideale manier om een band met uw hond te smeden. Honden houden van spelen en het is belangrijk dat uw hond regelmatige beweging krijgt. U kunt bijvoorbeeld uw hond leren apporteren met de Bazooka Tennisbal voor de hond. Speciaal voor puppy's zijn er ook pluchen dieren, ballen en flostouwen te koop. Een compleet overzicht van het speelgoed voor pups vindt u hier.

Let op: De informatie op deze pagina is een algemeen advies. Ieder huisdier is anders. Qua karakter, werking van het lichaam en gezondheid zijn er grote verschillen per ras en per hond of kat. Heeft uw huisdier gezondheidsklachten, neem dan contact op met uw dierenarts. Hij/zij kan adequaat een diagnose stellen en uw huisdier helpen.


Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.