Moet ik mijn hond droogvoer of natvoer geven?

Het kiezen van voeding die het beste bij uw viervoeter past kan een uitdaging zijn. Naast het maken van een keuze uit het eindeloze aanbod aan merken en samenstellingen, valt er als hondenbaas ook een selectie te maken uit verschillende vormen voer, zoals droogvoeding en natvoeding. Dit maakt kiezen niet gemakkelijker! Gelukkig kunt u bij de keuze uit droog hondenvoer en nat hondenvoer rekening houden met een aantal voordelen. We zetten ze op een rijtje.

Wat is droog hondenvoer?

Droog hondenvoer staat ook wel bekend als de hondenbrok. Het bevat weinig vocht, meestal maar tussen de 7 en 10%. Het vocht uit de ingrediënten wordt uit de brokken onttrokken, waardoor deze voeding heel erg compact is. Doorgaans bevatten brokken zetmeel om ze als geheel bij elkaar te houden.

De voordelen van droog hondenvoer

Hondenbrokken hebben een aantal voordelen ten opzichte van nat hondenvoer:

Langer houdbaar

Door het lage vochtgehalte is een droge voeding langer houdbaar. Zakken droogvoer kunnen meestal weken- of zelfs maandenlang bewaard worden op een droge, goed afgesloten plek. Ook hoeft droogvoeding, na openen, niet koel bewaard te worden. Ongewenste geurtjes in de koelkast blijven u dus bespaard. Verder blijven brokken, in tegenstelling tot natvoer langer smaakvol, ook wanneer ze wat langer in een voerbakje blijven liggen. Natvoer daarentegen kan het beste direct opgegeten worden door de hond. Na enkele uren dient het overgebleven natvoer weggegooid te worden.

Goedkoper

Droge hondenvoeding is meestal goedkoper dan natvoer, wat vooral aantrekkelijk is wanneer men grote honden heeft.

Beter voor de tanden

Sommige merken droog hondenvoer bestaan uit brokjes in verschillende vormen, formaten en structuren. Omdat uw viervoeter hier goed op moet kauwen, dragen deze brokken bij aan gezondere en schonere tanden. 

Tip: Zoekt u een smakelijk, graanvrij droog hondenvoer, dat gemakkelijk verteerbaar en rijk aan dierlijke eiwitten is? Kijk eens op de productpagina van Seberus! Dit merk staat garant voor een hoogwaardige hondenvoeding tegen een betaalbare prijs!

Wat is nat hondenvoer?

Nat hondenvoer kan vochtig of half vochtig zijn en bestaat voor 60 tot circa 85% uit vocht. Natvoeding is verkrijgbaar in zakjes of blikken.

Wat zijn de voordelen van nat hondenvoer?

Licht verteerbaar

Natvoer is licht verteerbaar en bevat vaak maar de helft van het aantal calorieën in vergelijking met droogvoer.

Verminderde kans op urineweginfecties

Doordat nat hondenvoer veel vocht bevat, is de kans op urineweginfecties kleiner dan bij het gebruik van enkel droog hondenvoer.

Vol van smaak

De meeste honden vinden natvoeding heerlijk! Het bestaat vooral uit vlees en groenten en is een traktatie vanwege de aantrekkelijke geur en smaak. Ideaal dus voor trouwe huisgenoten die kieskeurig zijn of weinig eetlust hebben.       

Combineren droog- en natvoer

Zowel nat hondenvoer als droog hondenvoer heeft voordelen. Daarom is het een goed idee om beide te combineren en daarnaast gebitsverzorgende producten te gebruiken. Met een dagelijkse mix van 60% droogvoer en 40% natvoer, profiteert uw huisdier van de voordelen van beide texturen. Dit doet u het beste door bijvoorbeeld ’s ochtends droogvoer en ’s avonds natvoer aan de hond te geven. Zo houdt u de voeding gevarieerd, gezond en lekker.

Tip: Is uw hond erg kieskeurig en blijven de brokken vaak langdurig in de voerbak liggen? Meng de brokken dan met natvoer, om ze aantrekkelijker te maken.

Of u nu kiest voor droogvoeding, natvoeding of een combinatie van beide; bij Brekz vindt u een groot assortiment hoogwaardige merken droogvoer en natvoer tegen zeer voordelige prijzen!

Let op: De informatie op deze pagina is een algemeen advies. Ieder huisdier is anders. Qua karakter, werking van het lichaam en gezondheid zijn er grote verschillen per ras en per hond of kat. Heeft uw huisdier gezondheidsklachten, neem dan contact op met uw dierenarts. Hij/zij kan adequaat een diagnose stellen en uw huisdier helpen.

                    

Gerelateerde artikelen


Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.