Moet ik mijn hond droogvoer of natvoer geven?

Het kiezen van voeding die het beste bij jouw viervoeter past kan een uitdaging zijn. Naast het maken van een keuze uit het eindeloze aanbod aan merken en samenstellingen, valt er als hondenbaas ook een selectie te maken uit verschillende vormen voer. Waarschijnlijk ga je het liefst voor voeding voor de hond die volwaardig, gezond, betaalbaar én gemakkelijk in gebruik is. Kant en klaar voer dat je in de (online) winkel koopt, zoals droogvoeding en natvoeding zijn compleet. Dit maakt kiezen nog niet gemakkelijker! Gelukkig kun je bij je keuze uit droog hondenvoer en nat hondenvoer rekening houden met een aantal voordelen. We zetten ze op een rijtje.

             

Wat is droog hondenvoer?

Droog hondenvoer is zoals de naam al zegt: droog. Het bevat weinig water, meestal maar tussen de 7 en 10%. Het vocht uit de ingrediënten wordt uit de brokken onttrokken, waardoor deze voeding heel compact is. Doorgaans bevatten droge brokken zetmeel om ze als geheel bij elkaar te houden.

De voordelen van droog hondenvoer

Droge hondenbrokken hebben een aantal voordelen ten opzichte van nat hondenvoer.

Lang houdbaar

Door het lage vochtgehalte is droge voeding lang houdbaar. Zakken droogvoer kunnen meestal wekenlang bewaard worden op een droge plek. Ook hoeft droogvoeding niet koel bewaard te worden. Ongewenste geurtjes in de koelkast blijven je dus bespaard. Verder blijven brokken, in tegenstelling tot natvoer, smaakvol, ook wanneer ze wat langer in een voerbakje blijven staan.  

Goedkoper

Droge hondenvoeding is meestal goedkoper dan natvoer, wat vooral aantrekkelijk is als je grote honden hebt.

Gezonde tanden

 Sommige merken droog hondenvoer bestaan uit brokjes in verschillende vormen, formaten  en structuren. Omdat je viervoeter hier goed op moet kauwen, dragen deze brokken bij aan gezondere en schonere tanden. Anderzijds vallen bepaalde types brokken snel uit elkaar, waarbij er voedselresten tussen tanden en kiezen blijven plakken met tandplak en tandsteen als gevolg. Wil je dit voorkomen, dan raden wij aan te kiezen voor ‘dental’ hondenvoer. Deze brokken verkruimelen minder en zijn groter, waardoor de hond goed moet kauwen. 

Tip: Zoek je een smakelijk, graanvrij droog hondenvoer, dat gemakkelijk verteerbaar en rijk aan dierlijke eiwitten is? Kijk eens op de productpagina van Seberus! Dit merk staat garant voor natuurlijke hondenvoeding tegen een betaalbare prijs!

           

Wat is nat hondenvoer?

Nat hondenvoer kan vochtig of half vochtig zijn en bestaat voor 60 tot circa 85 % uit vocht. Natvoeding is verkrijgbaar in zakken of blikken.

Wat zijn de voordelen van nat hondenvoer?

Licht verteerbaar

Natvoer is licht verteerbaar en bevat vaak maar de helft van het aantal calorieën in vergelijking met droogvoer. Je hond zal dus minder snel te dik worden.

Verminderde kans op urineweginfecties

Doordat nat hondenvoer veel vocht bevat, is de kans op urineweginfecties kleiner dan bij het gebruik van droog hondenvoer.

Vol van smaak

De meeste honden vinden natte hondenvoeding heerlijk! Het bestaat vooral uit vlees en groenten en is een traktatie vanwege de aantrekkelijke geur en smaak. Ideaal dus voor trouwe huisgenoten die brokken niet lekker vinden of weinig eetlust hebben.

             

Combineren droog- en natvoer

Zowel nat hondenvoer als droog hondenvoer heeft voordelen. Daarom is het een goed idee om beide te combineren en daarnaast gebitsverzorgende producten te gebruiken. Met een dagelijkse mix van 50% droogvoer en 50% natvoer, profiteert je huisdier van de voordelen van beide texturen. Dit doe je het beste door bijvoorbeeld ’s ochtends droge en ’s avonds natte voeding voor de hond te geven. Zo hou je de voeding gevarieerd, gezond en lekker.

Tip: Is je hond een matige brokkeneter? Meng de brokken dan wel met natvoer, om ze aantrekkelijker en makkelijker eetbaar te maken.

Of je nou kiest voor droogvoeding, natvoeding of een combinatie van beide; bij Brekz vind je een groot assortiment hoogwaardige merken droogvoer en natvoer tegen zeer voordelige prijzen!

Let op: De informatie op deze pagina is een algemeen advies. Ieder huisdier is anders. Qua karakter, werking van het lichaam en gezondheid zijn er grote verschillen per ras en per hond of kat. Heeft uw huisdier gezondheidsklachten, neem dan contact op met uw dierenarts. Hij/zij kan adequaat een diagnose stellen en uw huisdier helpen.

                                

                    

Gerelateerde artikelen


Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.