Door gebruik te maken van deze website accepteert u het gebruik van cookies.
OK

Virbac Etiderm Shampoo

Productinformatie
200 ml
€ 17,49 (€ 87,45/l)
€ 17,49 (€ 87,45/l)
2 x 200 ml
€ 32,95 (€ 82,38/l)
€ 32,95 (€ 82,38/l)
3 x 200 ml
€ 46,95 (€ 78,25/l)
Meest verkocht
€ 46,95 (€ 78,25/l)

Virbac Etiderm Shampoo is een schuimende shampoo met antiseptische en keratoplastische eigenschappen die helpt bij huidaandoeningen bij honden.

  • Bacteriedodend
  • Reinigende werking
  • Verzacht de huid

Meer informatie

Productinformatie Virbac Etiderm Shampoo

Virbac Etider Shampoo helpt ter behandeling van huidaandoeningen bij de hond. De schuimende shampoo met antiseptische en keratoplastische eigenschappen helpen bij oppervlakkige huidaandoeningen. De werking van ethyllactaat is gebaseerd op de farmacologische eigenschappen van ethanol en melkzuur. Wanneer ethyllactaat op de huid wordt aangebracht, wordt het door de goede oplosbaarheid in vet o.a. in de haarfollikels gehydrolyseerd tot melkzuur en ethanol. Ethanol vertoont een antibacteriële werking en is een buitengewoon goed oplosmiddel voor vetten. Melkzuur verlaagt de pH-waarde van de huid, waardoor de werkzaamheid van lipases, die vetten splitsen, wordt geremd. Virbac Etiderm Shampoo is geschikt bij aandoeningen als pyotraumatische dermatitis, huidplooidermatitis, impetigo, folliculitis, chronische papulopustuleuze pyodermie en als lokalebehandeling van seborroe.

Bij Brekz kunt u verzorgingsproducten voor honden goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu Virbac Etiderm Shampoo tegen de scherpste prijzen. Makkelijk en snel besteld.

Gebruik en bewaring van Virbac Etiderm Shampoo

Het flesje dient u goed te schudden voor gebruik. Maak de vacht nat met lauw water. Masseer de shampoo in de natte vacht en laat het goed schuimen. Spoel uit en herhaal de behandeling. Laat bij de tweede behandeling de shampoo 5-10 minuten inwerken en spoel daarna goed uit. Wanneer de huidaandoening niet gegeneraliseerd is, kan de behandeling beperkt blijven tot de aangetaste plekken. Begin met 2 maal per week te behandelen. Wanneer de klachten verminderen, kan de behandeling geleidelijk worden teruggebracht tot 1 maal per maand.

Bij langdurig gebruik kan de shampoo irriterend en/of uitdrogend werken. Bij ontstaan van irritatie wordt geadviseerd de behandelingsfrequentie te verminderen of de behandeling te stoppen. Vermijd contact met ogen en oren. Mocht dit toch voorkomen, spoel het dan goed uit met water.

Bewaar Virbac Etiderm Shampoo tussen 15-25°C, zonder directe blootstelling aan de zon. Houdbaar tot 2 jaar na productiedatum.

Samenstelling Virbac Etiderm Shampoo

Bevat per 100 ml 10 ml ethyllactaat.

Ander product?

Zoekt u een voedingssupplement ter ondersteuning van de vacht en huid? Kijk dan eens naar Renkse Golddust Huid & Vacht. Voor alle andere verzorgingsproducten kunt u kijken op de pagina van onze hondenapotheek.