terug
Levensfase hondenvoer
De levensfase van uw hond speelt een belangrijke rol in het soort voer dat u het beste kunt geven. Bekijk ons hieronder het assortiment hondenvoer per levensfase.
Lees meer ..
Levensfase hondenvoer

Hondenvoer per levensfase

Bij het zorgen voor uw trouwe viervoeter is het aanbieden van een voeding passend bij de levensfase belangrijk voor een gezond en gelukkig leven. Uw hond heeft verschillende voedingsbehoeften tijdens de puppyfase, de volwassen levensjaren en de seniorenjaren. Het geven van hoogwaardig hondenvoer per levensfase is dus ontzettend belangrijk om te zorgen dat uw viervoeter alle onmisbare voedingsstoffen binnenkrijgt. 

Puppy's groeien snel en hebben specifieke voedingsstoffen nodig voor hun ontwikkeling, terwijl volwassen honden stabiele energieniveaus vereisen. Senioren hebben op hun beurt baat bij voeding die gewrichtsgezondheid bevordert en een aangepast energiegehalte hebben. Door deze aanpassingen te maken, helpt u niet alleen bij het verkleinen van de kans op eventuele problemen, maar bevordert u ook de algemene gezondheid en het welzijn.

Voor iedere levensfase het juiste hondenvoer

Voor uw levendige pup is het juiste voer van groot belang, om de groeifase optimaal te kunnen ondersteunen. Mini, medium of maxi-formaat, het voer moet afgestemd zijn op zowel grootte als energiebehoeften. Rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen bevordert puppyvoer een gezonde groei en ontwikkeling van botten en spieren. Kies een voeding die de gevoelige maag van uw puppy respecteert en de beste start in het leven geeft. Puppyvoeding geeft u over het algemeen in de eerste 12 maanden van het leven van uw puppy. Daarna kunt u overstappen op voer voor volwassen honden.

Wanneer uw hond een volwassen leeftijd bereikt, veranderen de voedingsbehoeften. Denk bij het kiezen van de juiste voeding aan de grootte van uw hond, het activiteitsniveau en eventuele voedselgevoeligheden. Geef een voeding die voorziet in de dagelijkse behoeften, een gezond gewicht bevordert en helpt bij het behouden van optimale energieniveaus. Gecastreerde of gesteriliseerde honden hebben bijvoorbeeld specifieke eisen. Na de ingreep verandert het metabolisme van de hond, waardoor er sprake kan zijn van gewichtstoename. Honden die drachtig zijn of een nestje pups hebben, verbranden veel meer energie. Tijdens deze periode kunt u het teefje ondersteunen door een voeding te geven dat hier op inspeelt.

Oudere honden hebben speciale zorg nodig om hun welzijn te waarborgen. Honden vanaf de leeftijd van 7 jaar kunnen vaak wel wat extra ondersteuning gebruiken. Voer voor oudere honden is ontworpen om de gewrichtsgezondheid te ondersteunen, de spijsvertering te vergemakkelijken en het ideale gewicht te behouden. Kies voor een voeding met antioxidanten die het immuunsysteem stimuleren en de vitaliteit van uw senior ondersteunen.

Het beste hondenvoer per levensfase koopt u voordelig online bij Brekz. Bekijk ons assortiment en bestel hondenvoer voor uw pup, volwassen hond of senior tegen de scherpste prijzen!

Assortiment hondenvoer per levensfase

Bij Brekz begrijpen we de unieke behoeften van uw hond in elke levensfase. Ontdek ons uitgebreide assortiment puppyvoer, voer voor volwassen honden en speciale seniorenvoedingen.

  • Puppy: Kijk bij puppyvoeding goed of het voer past bij uw hond. Is uw hond bijvoorbeeld van een klein of groot ras? Heeft u bijvoorbeeld een Mopshond, dan is een brokje dat aangepast is aan de korte kaak essentieel! Voeding voor puppy's is speciaal samengesteld om uw pup optimaal te laten opgroeien tot een sterke en evenwichtige volwassen hond. U kunt puppyvoedingen kopen van merken zoals Seberus, Royal Canin, Orijen en Hill's Science Plan.

  • Adult: Voor volwassen honden is er zeer veel keuze in hondenvoer. De meeste voermerken hebben meerdere varianten voor volwassen honden in het assortiment. Zo biedt Seberus voer dat 100% natuurlijk en graanvrij is, maar ook een variant met insecten als enkele eiwitbron. Royal Canin heeft vele varianten specifiek per formaat of ras. Lukos heeft voer dat geschikt is voor vrijwel iedere hond. Is uw hond gevoelig voor bepaalde ingrediënten? Er zijn hypoallergene voedingen met enkele eiwitbronnen verkrijbaar. Acana heeft hoogwaardig voer met verschillende samenstellingen, zodat u de ingrediënten kunt kiezen die uw hond graag eet. Hill's verkoopt bijvoorbeeld Light-voedingen voor honden met (neiging tot) overgewicht.

  • Drachtige en zogende honden: Zogende honden hebben aangepast voer nodig en andere hoeveelheden vergeleken met andere volwassen honden. Dit kan wel oplopen tot 2 of 3 keer de oorspronkelijke hoeveelheid. Door dit aangepaste voedingspatroon is het belangrijk dat u het juiste hondenvoer koopt. Voor de exacte hoeveelheid die uw hond tijdens het zogen nodig heeft raden we u aan om extra informatie op te vragen bij uw dierenarts. Een voorbeeld van voeding die geschikt is voor zogende of drachtige honden is Royal Canin Starter Mother and Babydog (medium, maxi of mini) of Prins ProCare Super Active hondenvoer.

  • Senior: Ouderdom kan leiden tot kwaaltjes die het leven van de hond belemmeren. Naarmate honden ouder worden gaan ze vaak minder bewegen. Hierdoor neemt de hoeveelheid voedsel die ze nodig hebben af. Mede hierom bevat hondenvoer voor een oudere hond vaak minder calorieën en meer vezels dan Adult voer. Daarnaast bevat een senior voeding vaak minder zout en fosfor, om de nieren van uw hond te ontlasten. Vrijwel alle merken hebben een senior variant. Een aantal voorbeelden zijn Acana, OrijenEukanubaRoyal CaninHill's en Prestano.

De houdbaarheid van het hondenvoer staat op de verpakking en is over het algemeen voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik.

Ander product?

Bent u nieuwsgierig geworden naar alle merken en varianten hondenvoer? Kijk dan op onze pagina's met droogvoer en natvoer voor de hond. 

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.