Senior

Senior

Hondenvoer voor alle oudere honden van verschillende rassen en verschillende leeftijden. Bij Brekz kunt u de beste senior hondenvoeding goedkoop online bestellen!
Lees meer ..
Senior

Hondenvoer voor een senior/oudere hond

Een hond wordt een senior als die ruim 75% van zijn verwachte levensduur erop heeft zitten. Uiteraard verschilt het altijd per hond en per ras hoeveel last hij/zij heeft van ouderdom. Grotere honden worden vaak sneller oud dan kleinere honden. Ouderdom kan leiden tot kwaaltjes die het leven van de hond belemmeren. Naarmate honden ouder worden gaan ze vaak minder bewegen. Hierdoor neemt de hoeveelheid voedsel die ze nodig hebben af. Mede hierom bevat hondenvoer voor een senior/oudere hond vaak minder calorieën dan gewoon voedsel. Op deze manier wordt voorkomen dat de hond op latere leeftijd last krijgt van overgewicht.

 Behalve het vetgehalte hebben oudere honden ook meer kans op nierklachten. Om nieren te kunnen ontlasten zit in hondenvoer voor een senior/oudere hond vaak minder zout en fosfor. Behalve de nieren ontlast het lage zoutgehalte ook het hart. Om de darmflora van oude honden te blijven stimuleren zitten er vaak extra vezels in hun hondenvoer. Dit voorkomt obstipatie en houdt de darmen vitaal. 

Om het leven van uw oudere hond toch zo aangenaam mogelijk te maken is het belangrijk dat u het juiste hondenvoer voor een senior/oudere hond aanschaft. Op onze website vindt u allerlei aanbiedingen om hondenvoer voor uw senior hond gemakkelijk online te bestellen!

De houdbaarheidsduur van hondenvoer voor een senior/oudere hond varieert meestal tussen 6 en 18 maanden en staat op de verpakking vermeld. Deze termijn is in het algemeen ruim voldoende wanner u zich houdt aan het aanbevolen gebruik.

Assortiment hondenvoer voor een senior/oudere hond

Op onze website vindt u allerlei verschillende soorten hondenvoer voor uw senior hond. Eukanuba biedt meerdere opties voor de senior hond. Het daily care assortiment van Eukanuba voor senioren is zelfs speciaal geschikt voor honden ouder dan 9 jaar. Voor licht verteerbare kip hondenvoer voor uw volwassen hond kunt u kijken bij Nutro Choice!


Verschillende groottes

Klein
Wanneer uw senior hond een klein ras is kunt u kijken naar voer van Hill's. Dit merk biedt voer voor verschillende soorten honden waaronder kleine rassen.

Middel
Voor medium honden kunt u kijken naar het assortiment dat Eukanuba aanbiedt. Zij hebben verschillen zakken voer die geschikt zijn voor de middelgrote hond. Als u op zoek bent naar voer voor een specifiek ras kunt u kijken naar de ruime keuze bij Royal Canin.

Groot
Voor grote honden zijn er twee soorten voer die worden aangeboden door Proplan. Voor algemeen hondenvoer dat niet specifiek gericht is op een bepaalde grootte hond kunt u onder andere kijken naar Acana.

Volwassen hond?

Over het algemeen is 7 de leeftijd waarop honden overstappen op hondenvoer voor een senior/oudere hond. De gezondheid en het ras speelt echter ook een grote rol bij het bepalen van de juiste voeding. We raden u daarom altijd aan om u goed te laten informeren over de gesteldheid van uw hond. Mocht uw hond nog geen senior zijn dan kunt u kijken bij ons voer voor de volwassen hond.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.