Huid- en vachtproblemen hond
4
4
4
4
4
(1)

Puur Cteno (huid) voor hond en kat

Productinformatie

1-3 werkdagen levertijd, tenzij anders aangegeven

Puur Cteno voor hond en kat (voorheen 'Puur huid') is een vloeibaar aanvullend diervoer dat helpt bij een ruwe en droge huid.

  • Bij een ruwe, droge huid
  • Verzorgt huid bij insectenbeten
  • Voor honden en katten

Meer informatie

Productinformatie Puur Cteno voor hond en kat

Puur Cteno voor hond en kat is een aanvullend diervoer in vloeibare vorm dat gebruikt kan geworden bij een droge, ruwe huid. Het product helpt bij het verzorgen van insectenbeten en is dus uitermate geschikt om gebruikt te worden in perioden waarin vlooien actief zijn. 

Puur Cteno voor hond en kat heeft een voedende werking en draagt bij aan het verzachten van de huid. Daarnaast heeft het een beschermende werking en bevordert het de afvoer van afvalstoffen. Dit product verscheen voorheen onder de naam 'Puur huid'. De samenstelling is echter hetzelfde gebleven. Let op: lees voor gebruik van dit product de gebruiksaanwijzing/bijsluiter aandachtig. Een korte gebruiksaanwijzing vindt u onder het kopje 'Productadvies'.

Bij Brekz kunt u Puur Cteno voor hond en kat goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu dierenverzorgingsproducten tegen de scherpste prijzen. Makkelijk en snel besteld. 

Ingrediënten Puur Cteno voor hond en kat

Samenstelling: 

Aloë vera, driekleurig viooltje (Viola tricolor), heermoes (Equisetum arvense), moerasrozemarijn (Ledum palustre), alcohol (22,0%). 

Productadvies Puur Cteno voor hond en kat

Dosering en gebruiksaanwijzing: 

1 ml is ongeveer gelijk aan 20 druppels. 

Honden  10-15 druppels
Katten 5-10 druppels

Geef deze dosis 2 à 3 keer per dag, tenzij uw arts u een andere frequentie aangeeft. Overleg eerst met een arts voordat u dit product tijdens de dracht of lactatie gebruikt. Het product kan aanhoudend worden gegeven, op de voorwaarde dat u om de 6-8 weken een stopweek houdt. 

Indien het moeilijk is om het product meerdere malen per dag te geven, kunt u eenmaal per 1-2 dagen een maximale dagelijkse dosis geven. Als u verbetering merkt kunt u overgaan op een onderhoudsdosering (ongeveer de helft). Let goed op de manier waarop uw dier op het product reageert. Aanvankelijk kan een hogere dosis nodig zijn. Het is dan veilig een dubbele te geven. Als u dan verbetering merkt, kunt u langzaamaan de dosis afbouwen naar een zo laag mogelijke. In het begin van de behandeling kunnen de symptomen van uw dier verhevigen. Dit is normaal en gaat meestal na een tijd over. Als uw dier echter zeer heftig op het product reageert, kunt u de dosering halveren of helemaal stoppen met het geven ervan. Na een tijd kunt u dan weer beginnen met een dosis opbouwen. 

Schud het flesje goed voor gebruik. U kunt het product direct in de bek geven met een spuitje. Doe dit niet tijdens een maaltijd, dit verlaagt de werking namelijk. Indien uw dier het product niet lekker vindt, kunt u het op een lekkernij druppelen en het dan geven. Als uw kat het product niet lekker vindt, kunt u het op een lepel druppelen en de alcohol laten verdampen. U kunt het dan vermengd met wat water of melk geven. 

Bewaar het product op een droge plek uit de zon op een temperatuur tussen de 5-20 °C. De houdbaarheidsdatum van Puur Cteno voor hond en kat staat op de verpakking en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik. 

Ander product? 

Als uw dier last heeft van jeuk, kunt u ook dit product van Puur eens proberen. Zoekt u nog een verzorgingsproduct voor uw hond? Dat kunt u dan beslist vinden in het uitgebreide assortiment van onze hondenapotheek.


Reviews
4
4
4
4
4
4 / 5 (1)
17-08-2022
1
2
3
4
5
Bezorging:
1
2
3
4
5
Kwaliteit:
1
2
3
4
5
Waar voor uw geld:
1
2
3
4
5
Ik gebruik dit product, op aanraden van mijn dierenarts, als desensibilisatie kuur voor een kat met vlooien allergie. Ik geef dit icm vitamine B12 Vorig jaar had de kat nog last van de allergie. Dit jaar ondanks het warme weer nog geen vlooien kunnen ontdekken. De kat gaat ook naar buiten.


Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.