Door gebruik te maken van deze website accepteert u het gebruik van cookies.
OK

Huid- en vachtproblemen hond

Producten voor huid- en vachtproblemen bij uw hond vindt u hier. Wij hebben een breed scala aan voedingen en supplementen op voorraad.
Lees meer ..
Puur
Allergie
Skin Care-Support
Mini
Medium
Maxi
Puppy
Adult
Senior
Huid en vacht
Spray
Overige

Puur

Allergie

Skin Care-Support

Mini

Medium

Maxi

Puppy

Adult

Senior

Huid en vacht

Spray

Overige

Plantaardig

Shampoo

Overige supplementen

Oorreiniger

Shampoo

Gewrichten en botten

Shampoo

Puur

Puur Apis (allergie) voor hond, kat en paard

Productinformatie Puur Apis (allergie)

Puur Apis (allergie) is een aanvullend diervoer voor honden, katten en paarden die door insectenbeten een gevoelige of geïrriteerde huid hebben. Dit product heette voorheen 'Puur Allergie'. Het heeft verzorgende werking en helpt bij het verzachten van de huid. 

Puur Apis is makkelijk te gebruiken. U spuit de juiste dosering van het product direct in de bek, eventueel verdund met wat water. Let op: lees de gebruiksaanwijzing/bijsluiter aandachtig voor gebruik van dit product. Onder het kopje 'Voedingsadvies' staat een korte gebruiksaanwijzing. 

Bij Brekz kunt u Puur Apis goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu dierenverzorgingsproducten tegen de scherpste prijzen. Makkelijk en snel besteld. 

Ingrediënten Puur Apis (allergie)

Samenstelling:

Honingbij (apis mellifera), grote brandnetel (urtica dioica), zwarte bes (ribes nigrum), goudsbloem (calendula officinalis).

Voedingsadvies Puur Apis (allergie) 

Dosering: 

Paard 20 - 30 druppels
Hond 10 - 15 druppels
Kat 5 - 10 druppels

Deze dosering het liefst tweemaal daags geven. Lukt dit niet, kunt u eenmaal daags of eenmaal per twee dagen de maximale dagelijkse dosering geven. Als u verbetering merkt overgaan op een onderhoudsdosering; dit is de helft van de reguliere dosering. Let goed op de manier waarop uw dier op de dosering reageert. 

Aanvankelijk kan een hogere dosering van dit product nodig zijn. Het is dan ook veilig om een dubbele hoeveelheid te geven. Het kan dat er een korte verergering van de symptomen optreedt; als dit zeer ernstig gebeurt dient u de dosering te verminderen of geheel op te houden met het geven van het product. Na een tijdje kunt u het product dan weer geven.

Gebruiksaanwijzing: 

Goed schudden voor gebruik. U kunt het product met een spuitje direct in de bek spuiten, eventueel aangelengd met wat water. Doe dit het liefst niet tijdens een maaltijd, dan wordt het product namelijk minder goed opgenomen. U kunt de druppels eventueel tegelijk met een snoepje geven. Bij paarden zo vroeg mogelijk beginnen met het toedienen van de druppels (februari-maart). Bewaar Puur Apis op een droge plek buiten de zon met een temperatuur tussen de 5-20 °C. De houdbaarheidsdatum van het product staat op de verpakking vermeld en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan de aanbevolen hoeveelheid. 

Ander product?

Als u een insectenspray zoekt voor honden, paarden en ruiters, kunt u Tedax Anti-Insecten en tekenspray proberen. Als u een ander verzorgingsproduct voor uw hond zoekt, kunt u dat zeker vinden in onze hondenapotheek.

https://www.brekz.nl/33090-home_default/puur-apis-voor-hond-kat-en-paard.jpg
18.49 2019/01/01
35138
16398
Puur Apis voor hond, kat en paard > Meer informatie
Verpakking
Prijs
 
100 ml
€ 18,49 (€ 184,90/l)
2 x 100 ml
€ 35,25 (€ 176,25/l)
3 x 100 ml
€ 50,25 (€ 167,50/l)
Puur Calendula Cream voor hond, kat en paard

Productinformatie Puur Calendula Cream voor hond, kat en paard

Puur Calendula Cream is een verzorgende crème voor honden, katten, paarden en pony's. Het middel stimuleert de genezing van wonden. Puur Calendula bevordert namelijk de granulatiefase in de wondgenezing. Wanneer uw huisdier een oppervlakkige wond heeft, zal de wond zich langzaam sluiten door nieuwe cellen aan te maken. Dit heet de granulatiefase. Door de crème op de wond te smeren, wordt littekenvorming geminimaliseerd. De zalf is ook te gebruiken bij een droge, schilferige huid.

Actieve ingrediënten in deze crème zijn goudsbloem, herderstasje en heermoes. Goudsbloem ondersteunt onder andere het herstellend vermogen van de huid. Breng de zalf 2 à 3 maal daags aan op het wondoppervlak. Dit product kan blijvend worden toegepast. Het wordt afgeraden deze crème te gebruiken bij bloedende of extreem droge wonden. Deze verpakking is verkrijgbaar in een tube van 50 ml. of een pot van 400 gr.

Koop Puur Calendula Cream voor hond, kat en paard online tot wel 40% goedkoper bij Brekz. Bij bestelling vanaf € {SHIP_BARRIER} krijgt u gratis verzending! Makkelijk en snel bij u thuisbezorgd.

Samenstelling Puur Calendula Cream

Goudsbloem (calendula officinalis), herderstasje (capsella bursa-pastoris), heermoes (equisetum arvense).

Gebruiksaanwijzing Puur Calendula Cream

Breng het product twee tot driemaal per dag aan. Zorg ervoor dat uw dier de behandelde plek niet likt, krabt of schuurt. Het product kan aanhoudend gebruikt worden. Overleg eerst met een dierenarts voordat u dit product tijdens de dracht gebruikt. 

Bewaar de crème op een droge plek uit het zonlicht en buiten het bereik van kinderen, op een temperatuur tussen de 5-20 °C. De houdbaarheidsdatum van Puur Calendula Cream staat op de verpakking en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik. 

Ander product?

Bij Brekz hebben we een ruim assortiment aan verzorgingsproduct in onze honden- en kattenapotheek. Hier vindt u onder andere deze wondzalf van Phytonics, geschikt voor honden, katten en paarden.

https://www.brekz.nl/33095-home_default/puur-calendula-cream-voor-hond-kat-en-paard.jpg
9.49 2019/01/01
35148
16403
Puur Calendula Cream voor hond, kat en paard > Meer informatie
Verpakking
Prijs
 
1 Tube
€ 9,49 (€ 9,49/ct)
2 Tubes
€ 17,95 (€ 8,98/ct)
3 Tubes
€ 31,49 (€ 10,50/ct)
400 gr
€ 45,49 (€ 113,73/kg)
2 x 400 gram
€ 88,25 (€ 110,31/kg)
3 x 400 gr
€ 129,49 (€ 107,91/kg)
Puur Hotspot (huid) voor hond en kat

Productinformatie Puur Hotspot voor hond en kat

Puur Hotspot voor hond en kat is een aanvullend diervoer in vloeibare vorm dat honden en katten helpt die last hebben van hotspots. Hotspots kunnen jeuk veroorzaken en er daardoor voor zorgen dat uw dier begint met krabben. Dit product werkt verzachtend en helpt met het verminderen van de jeuk. 

Puur Hotspot voor hond en kat draagt bij aan de herstellende werking van de huid en bevordert zo het herstel van een droge, schrale huid. Let op: lees voor gebruik van dit product de bijsluiter of gebruiksaanwijzing aandachtig. 

Bij Brekz kunt u Puur Hotspot voor hond en kat goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu dierenverzorgingsproducten tegen de scherpste prijzen. Makkelijk en snel besteld. 

Ingrediënten Puur Hotspot voor hond en kat

Samenstelling: 

Honingbij (Apis mellifera), grote brandnetel (Urtica dioica) en moerasrozemarijn (Ledum palustre). 

Productadvies Puur Hotspot voor hond en kat

Dosering en gebruiksaanwijzing: 

20 druppels zijn ongeveer gelijk aan 1 ml. 

Honden 10 - 15 druppels
Katten 3 - 5 druppels

Geef deze dosis één- à tweemaal per dag. Als het moeilijk is om deze dosis meerdere malen per dag te geven, voldoet een maximale dagelijkse dosis per 1-2 dagen. Raadpleeg eerst uw arts voordat u dit product tijdens de dracht of lactatie gebruikt. Het product kan aanhoudend gegeven worden, mits u om de 6-8 weken een stopweek houdt. 

Schud het flesje voor gebruik. Geef het product met een plastic spuitje in de bek. Het wordt aangeraden dit niet tijdens een maaltijd te doen, aangezien dit de werking vermindert. U kunt het eventueel met een kleine lekkernij geven als uw dier het product niet lekker vindt. Als uw kat het niet lekker vindt, kunt u de alcohol in het product op een lepel laten verdampen en het dan, eventueel vermengd met wat water of melk, in de bek spuiten. 

Bewaar op een droge plek uit het zonlicht op een temperatuur tussen 5-20 °C. De houdbaarheidsdatum van Puur Hotspot voor hond en kat staat op de verpakking en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik. 

Ander product? 

Van Puur is er ook een ander product tegen de jeuk, namelijk Puur Derma. Als u nog een ander verzorgingsmiddel voor uw kat zoekt, kunt u eens een kijkje nemen in het uitgebreide assortiment van onze kattenapotheek.

https://www.brekz.nl/33107-home_default/puur-hotspot-voor-hond-en-kat.jpg
14.25 2019/01/01
35172
16413
Puur Hotspot voor hond en kat > Meer informatie
Verpakking
Prijs
 
50 ml
€ 14,25 (€ 0,29/ml)
2 x 50 ml
€ 26,75 (€ 267,50/l)
3 x 50 ml
€ 38,25 (€ 255,00/l)
Puur Cteno (huid) voor hond en kat

Productinformatie Puur Cteno voor hond en kat

Puur Cteno voor hond en kat is een aanvullend diervoer in vloeibare vorm dat gebruikt kan geworden bij een droge, ruwe huid. Het product helpt bij het verzorgen van insectenbeten en is dus uitermate geschikt om gebruikt te worden in perioden waarin vlooien actief zijn. 

Puur Cteno voor hond en kat heeft een voedende werking en draagt bij aan het verzachten van de huid. Daarnaast heeft het een beschermende werking en bevordert het de afvoer van afvalstoffen. Dit product verscheen voorheen onder de naam 'Puur huid'. De samenstelling is echter hetzelfde gebleven. Let op: lees voor gebruik van dit product de gebruiksaanwijzing/bijsluiter aandachtig. Een korte gebruiksaanwijzing vindt u onder het kopje 'Productadvies'.

Bij Brekz kunt u Puur Cteno voor hond en kat goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu dierenverzorgingsproducten tegen de scherpste prijzen. Makkelijk en snel besteld. 

Ingrediënten Puur Cteno voor hond en kat

Samenstelling: 

Aloë vera, driekleurig viooltje (Viola tricolor), heermoes (Equisetum arvense), moerasrozemarijn (Ledum palustre), alcohol (22,0%). 

Productadvies Puur Cteno voor hond en kat

Dosering en gebruiksaanwijzing: 

1 ml is ongeveer gelijk aan 20 druppels. 

Honden  10-15 druppels
Katten 5-10 druppels

Geef deze dosis 2 à 3 keer per dag, tenzij uw arts u een andere frequentie aangeeft. Overleg eerst met een arts voordat u dit product tijdens de dracht of lactatie gebruikt. Het product kan aanhoudend worden gegeven, op de voorwaarde dat u om de 6-8 weken een stopweek houdt. 

Indien het moeilijk is om het product meerdere malen per dag te geven, kunt u eenmaal per 1-2 dagen een maximale dagelijkse dosis geven. Als u verbetering merkt kunt u overgaan op een onderhoudsdosering (ongeveer de helft). Let goed op de manier waarop uw dier op het product reageert. Aanvankelijk kan een hogere dosis nodig zijn. Het is dan veilig een dubbele te geven. Als u dan verbetering merkt, kunt u langzaamaan de dosis afbouwen naar een zo laag mogelijke. In het begin van de behandeling kunnen de symptomen van uw dier verhevigen. Dit is normaal en gaat meestal na een tijd over. Als uw dier echter zeer heftig op het product reageert, kunt u de dosering halveren of helemaal stoppen met het geven ervan. Na een tijd kunt u dan weer beginnen met een dosis opbouwen. 

Schud het flesje goed voor gebruik. U kunt het product direct in de bek geven met een spuitje. Doe dit niet tijdens een maaltijd, dit verlaagt de werking namelijk. Indien uw dier het product niet lekker vindt, kunt u het op een lekkernij druppelen en het dan geven. Als uw kat het product niet lekker vindt, kunt u het op een lepel druppelen en de alcohol laten verdampen. U kunt het dan vermengd met wat water of melk geven. 

Bewaar het product op een droge plek uit de zon op een temperatuur tussen de 5-20 °C. De houdbaarheidsdatum van Puur Cteno voor hond en kat staat op de verpakking en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik. 

Ander product? 

Als uw dier last heeft van jeuk, kunt u ook dit product van Puur eens proberen. Zoekt u nog een verzorgingsproduct voor uw hond? Dat kunt u dan beslist vinden in het uitgebreide assortiment van onze hondenapotheek.

https://www.brekz.nl/33108-home_default/puur-cteno-voor-hond-en-kat.jpg
13.49 2019/01/01
35174
16414
Puur Cteno voor hond en kat > Meer informatie
Verpakking
Prijs
 
50 ml
€ 13,49 (€ 0,27/ml)
2 x 50 ml
€ 26,49 (€ 264,90/l)
3 x 50 ml
€ 38,75 (€ 258,33/l)