Door gebruik te maken van deze website accepteert u het gebruik van cookies.
OK

Verzorgingsproducten knaagdier 

Hier vindt u alle producten waarmee u uw knaagdier kunt verzorgen en verwennen!
Lees meer ..

Scharen

Stress

Beaphar Anti Schurft voor knaagdieren

Beaphar Anti Schurft voor knaagdieren

Beaphar Anti Schurft voor knaagdieren is een middel om (schurft)mijt mee te bestrijden. Hoe kunt u deze mijt herkennen? De huid zal eerst rood kleuren en jeuken. Uw huisdier krabt op dat moment veel aan zichzelf, waardoor wondjes en korsten ontstaan. Deze wonden kunnen geïnfecteerd raken en dat kan veel pijn veroorzaken. Het dier gaat minder eten en drinken en kan zelfs een pijnlijke dood sterven door deze ziekte. De schurftmijt is erg besmettelijk en ontstaat ook gemakkelijk bij een lage weerstand of een verslechterd afweersysteem. U kunt het risico verlagen door een te hoge temperatuur, slechte ventilatie, een onhygiënische omgeving en voedingstekorten te voorkomen. 

Beaphar Anti Schurft voor knaagdieren bestrijdt de schurftmijt dankzij de werkzame stof Ivermectine. Het is geschikt voor niet bedrijfsmatig gehouden konijnen, cavia's, hamsters, ratten en muizen.

Bij Brekz kunt u de beste medicijnen voor uw knaagdier eenvoudig en goedkoop online bestellen. Koop nu Beaphar Anti Schurft voor knaagdieren tegen de scherpste prijzen en bekijk ons uitgebreide assortiment.
 

Niet gebruiken:

 • Tijdens de dracht of lactatie van uw knaagdier
 • Bij andere dieren dan knaagdieren
 • Bij jonge, zogende dieren
 • Bij dieren met een overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel
   

Gebruiksaanwijzing Beaphar Anti Schurft voor knaagdieren

Spray het middel tegen de haarrichting in op uw huisdier, zodat het op de huid komt. Vermijd hierbij de kop van uw dier en spray vanaf ongeveer 30 centimeter afstand van achter naar voren. Herhaal deze behandeling na één week. Wanneer ook plekken op de kop schurftmijt bevatten, kunt u deze behandelen door een watje te doordrenken met het middel en daarna aan te brengen op de plaats waar dat nodig is. Vermijd hierbij de bek, ogen en neus. Plaats de zieke dieren apart en behandel alle andere knaagdieren om herbesmetting te voorkomen. Reinig het verblijf met veel water en zeep. 

 • Volwassen cavia's: 2-3 nevels
 • Jonge cavia's (tot 9 weken): 1 nevel
 • Konijnen ouder dan 4 weken: 2 nevels per kilogram lichaamsgewicht 
   

Let op: lees de gebruiksaanwijzing voor gebruik. 
 

Ingrediënten Beaphar Anti Schurft voor knaagdieren

Ivermectinee (0,02%) 
 

Ander verzorgingsproduct?

Bent u niet op zoek naar Anti Schurft voor uw knaagdier, maar naar een ander  verzorgingsmiddel? Bekijk dan ons assortiment Verzorgingsproducten knaagdieren. Hier verkopen we onder andere een Nagelschaar voor cavia's en konijnen. Deze is speciaal aangepast op de nagels van deze dieren.

Beaphar
https://www.brekz.nl/24034-home_default/beaphar-anti-schurft.jpg
8.75 2019/01/01
1569
860
> Meer informatie
Verpakking Prijs
75 ml
€ 8,75
2 x 75 ml
€ 16,49
Vetramil Wondzalf met honing

Vetramil Wondzalf met honing

Vetramil Wondzalf met honing bevordert de genezing van kleine en grote wonden en bestrijdt wondinfecties. Deze wondzalf is geschikt voor grote en kleine huisdieren van alle soorten. Het middel heeft een jeukstillende werking op de gewonde en geïrriteerde huid. Het is gemaakt op basis van honing en etherische oliën. Dit verzacht de huid en helpt het uitdrogen ervan te verminderen of voorkomen. De honing heeft een hoog gehalte aan enzymen. Deze enzymen ruimen vuil op en daardoor worden wonden sneller schoon, wat infecties kan voorkomen. Ook heeft de zalf een laag pH, wat een herstellend milieu creëert. De etherische oliën verzorgen de geïrrieerde huid snel en hebben ook een reinigende werking. Het middel verspreidt zich goed over de huid en droogt snel in. 

 • Bevordert de genezing van kleine en grote wonden
 • Bestrijdt wondinfecties en maakt schoon 
 • Geschikt voor alle soorten huisdieren
 • Werkt jeukstillend en vermindert de droge huid
 • Verspreidt zich goed en trekt snel in 

Bij Brekz kunt u de beste medicijnen voor honden goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu Vetramil Wondzalf met honing tegen de scherpste prijzen. Makkelijk en snel besteld!


Gebruik Vetramil Wondzalf met honing

Maak de wond schoon met water en droog het met een schone tissue. Breng de zalf één keer per dag aan op de wond. Masseer de zalf goed in bij een geïrriteerde huid. Wanneer de wond erg groot is, dek het dan af met een gaasje of verband. De behandeling kan gestopt worden wanneer de wond is afgesloten. 
Let op: Niet gebruiken wanneer de tube beschadigd is. Na gebruik de tube goed sluiten. Vermijd direct contact tussen tube en het wondoppervlak. Geopende tube binnen 3 maanden gebruiken. 


Ingrediënten Gebruik Vetramil Wondzalf met honing

Cetostearyl-alcohol, natrium-laurylsulfaat, isopropyl-meristaat, paraffine, witte vaseline, honing, etherische oliën


Ander product voor huidproblemen?

Bent u op zoek naar een ander product, bijvoorbeeld een voeding die huidherstellend werkt? Bekijk dan ons Huid- en vachtproblemen assortiment. Hier verkopen we onder andere het Pro Plan Optiderma Medium Puppy Sensitive Skin hondenvoer. Dit is compleet voer voor puppy's van middelmatig grote rassen, dat allergieën die huidproblemen met zich mee brengen vermindert. 

Vetramil
https://www.brekz.nl/2813-home_default/vetramil-wondzalf-met-honing.jpg
16.95 2019/01/01
Op advies van de dierenarts gebruikt. Hele fijne zalf, die de wondgenezing bevordert!
kan dit product aanbevelen
Helpt goed voor verschillende dingen
Snelle genezing!!
Top zalf bij allerlei klachten/ wondjes, ook voor de mens. Snelle levering
Werkt uitstekend voor dier en mens. Bij (schaaf) wondjes of insectenbeet zijn de klachten snel minder.
goed product maar alleen voor kleine wondjes is mijn 2de tube zalf en er is weinig verschil te zien op 2weken myn hond heeft een wond van 5cm
Ik gebruik de zalf regelmatig voor de hond bij wondjes en dergelijke. Zo'n grote tube is dan wel fijn. En het ruikt heerlijk
Prima product bij schaafwonden en andere irritatie plekken op de huid met deze zalf gaan smeren en na enkele dagen zie je verbeteringbij mijn hond is operatie elleboog afgeblazen omdat het met deze zalf na een week dicht was. Het is een product voor mens en dier.
Op voorraad dat was correct en zeer?snelle?levering,zeer tevreden
5048
2032
Vetramil Wondzalf met honing > Meer informatie
Verpakking Prijs
10 gram (tube)
€ 8,95
2 x 10 gram
€ 16,95
30 gram (tube)
€ 16,95
2 x 30 gram
€ 31,95

Scharen

Nagelschaartje voor kat en knaagdier

Nagelschaartje voor kat en knaagdier

Het Nagelschaartje voor kat en knaagdier is een schaartje om de nagels van kleine dieren mee te knippen en is geschikt voor bijvoorbeeld katten, dwergkonijnen en knaagdieren. Dit nagelschaartje is speciaal ontwikkeld voor gebruik bij kleine huisdieren zoals beschreven. Zo kunt u zelf de nagels van uw huisdieren bijhouden.

Bij Brekz kunt u de beste verzorgingsproducten knaagdier goedkoop online kopen. Bekijk ons assortiment en koop nu het Nagelschaartje voor kat en knaagdier tegen de scherpste prijzen. Makkelijk en snel besteld. 


Ander product?

Bent u op zoek naar een alternatief voor dit product, bijvoorbeeld een nagelschaar voor cavia's en konijnen? Kijk dan eens bij de Nagelschaar voor cavia's en konijnen. Een overzicht van al onze Verzorgingsproducten knaagdier vindt u hier.

Brekz
https://www.brekz.nl/24190-home_default/nagelschaartje.jpg
4.25 2019/01/01
1616
900
> Meer informatie
Verpakking Prijs
Per stuk
€ 4,25
Beaphar Anti-Myiasis voor konijnen

Beaphar Anti-Myiasis voor konijnen

Beaphar Anti-Myiasis voor konijnen is een product dat door de blauwgroene bromvlieg veroorzaakte Myiasis (madenziekte) bij konijnen voorkomt en bestrijdt. De vlieg legt eitjes op de huid of op achtergebleven ontlasting in de vacht. De maden eten zich vervolgens een weg door de huid en kunnen dan bloedvergiftiging en infecties veroorzaken. Het konijn kan dan binnen 24 uur sterven. Als Beaphar Anti-Myiasis op de vacht wordt gesprayd komen de eitjes niet meer uit en worden eventueel aanwezige maden gedood. Uw konijn is dan circa drie maanden beschermd tegen de madenziekte. 

 • Voorkomt en bestrijdt Myiasis
 • Doodt eitjes en maden
 • Tot drie maanden werkzaam 
 • Werkzame stof: Ivermectine 0,5mg/ml

Bij Brekz kunt u de beste bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte bij konijnen eenvoudig en goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu Beaphar Anti-Myiasis voor konijnen tegen de scherptste prijzen! 

De houdbaarheid van Beaphar Anti-Myiasis voor konijnen staat op de verpakking vermeld en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik.


Gebruiksaanwijzing Beaphar Anti-Myiasis voor konijnen

Verwijder eventuele ontlasting en zorg voor goede hygiëne in het hok. Spray de juiste hoeveelheid vloeistof op de achterzijde van het dier, vanaf het midden van de rug tot aan het puntje van de staart. De oppervlakte onder de staart en tussen de achterpoten van het dier verdient extra aandacht. Behandel vroeg in de zomer, voordat er vliegen zijn. Baden kan de werking van het middel verminderen en een meer frequente toediening vereisen. De behandeling niet binnen 4 weken herhalen. 12 Weken werkzaam.

Gebruiksindicatie Beaphar Anti-Myiasis voor konijnen

Gewicht konijn (kg) Hoeveelheid vloeistof
Aantal keer sprayen
0.5-1 5
1-1.5 7
1.5-3 9
>3 15


LET OP! In de volgende gevallen mag u de spray niet gebruiken:
- bij konijnen en cavia's jonger dan 8 weken
- op beschadigde huid
- bij zieke, zwakke of zogende dieren
bij overgevoeligheid voor de werkzame stof


Ander product?

Bent u op zoek naar een alternatief voor Beaphar Anti-Myiasis voor konijnen? Bekijk dan eens ons totaalaanbod van producten tegen verschillende aandoeningen bij knaagdieren. Met Beaphar Anti-Ongedierte voor knaagdieren kunt u uw konijn beschermen tegen luizen, vlooien en mijten. Beaphar Anti Schurft voor knaagdieren is effectief tegen mijten die schurft veroorzaken.  

Beaphar
https://www.brekz.nl/24028-home_default/beaphar-anti-myiasis.jpg
10.25 2019/01/01
Snelle levering
1559
851
> Meer informatie
Verpakking Prijs
75 ml
€ 10,25
2 x 75 ml
€ 19,75

Stress

Sanal Relax voor hond, kat en konijn

Sanal Relax voor hond kat en konijn

Sanal Relax voor hond kat en konijn is een kalmerend middel voor dieren wanneer ze angstig. Dit gebeurt met name vaak bij oudjaar wanneer er veel vuurwerk is. Maar ook onweer of een bezoek aan de dierenarts kunnen stressvolle situaties zijn. Sanal Relax zorgt voor kalmering van uw huisdier op het moment zelf, of voorkomt preventief stress. In tegenstelling tot andere kalmeringsmiddelen werkt het slechts rustgevend en is uw dier niet volledig uitgeput. Hij is bij inname nog steeds in staat tot activiteiten, zoals het maken van een wandeling. 

De werkzame stof in Senal relax voor hond kat en konijn is L-Tryptofaan (aminozuur). Deze stof zorgt voor kalmering van uw huisdier. Dit aminozuur zorgt er namelijk voor dat het lichaam zelf serotonine aanmaakt. Door serotonine ontstaat er een rustig gevoel. In Sanal Relax zit ook vitamine B8, die bijdraagt aan de bescherming van celmembranen. Inositol helpt om angstaanvallen te verminderen. 

Let op: deze variant is bedoeld voor kleine dieren. Wanneer u een grote hond heeft, raden wij Sanal Relax Grote hond aan. 

 • Sanal Relax is een kalmerend middel voor kleine dieren is stressvolle situaties
 • Bij inname is het huisdier nog steeds in staat tot activiteiten en bewegen 
 • Het middel werkt op basis van L-Tryptofaan, wat er voor zorgt dat de hersenen serotonine aanmaken
   

Bij Brekz kunt u de beste kalmeringsmiddelen eenvoudig en goedkoop online bestellen. Koop nu Sanal Relax voor hond kat en konijn tegen de scherpste prijzen en bekijk ons uitgebreide assortiment.
 

Gebruiksaanwijzing Sanal Relax voor hond kat en konijn

De tabletten kunnen in het voedsel vermengd worden door de ze in hun geheel te verkruimelen.

Dosering 
Aangeraden wordt om het huisdier niet meer dan drie pilletjes per dag te geven. Aangeraden wordt om dit over de dag te verspreiden. De medicijnen werken 1 à 2 uur na inname. Sanal Relax voor hond kat en konijn werkt 6 tot 8 uur.

Dosering Sanal Relax voor hond kat en konijn

Huisdier  Toediening
  Aantal tabletten
Konijnen / katten 1
Pups / kleine honden  1 - 2 
Honden 5 - 15 kg 2 - 4 
Honden > 15 kg  4 - 6 

 

Contra-indicaties

Wanneer u huisdier rustiger wordt in bepaalde stressvolle situaties, betekent het dat de hoeveelheden afgebouwd kunnen worden.
Wanneer u huisdier zwanger is moet er een mindere hoeveelheid gegeven worden. 
Wanneer uw huisdier gebruikmaakt van Antidepressiva of MAO-remmers, is het beter om geen Sanal Relax te gebruiken. 
Wanneer uw huisdier in het eindstadium van een leverziekte is, is het product gevaarlijk. 
Klachten van darmslijmvliesontsteking en hevige darmklachten kunnen door Sanal Relax verergerd worden. 
 

Ingrediënten Sanal Relax voor hond kat en konijn 

Insotinol (47 mg/kg), nicotinamide (47 mg/kg), taurine (27 mg/kg), vitamine B6 (25 mg/kg), zinkcitraat (250 mg/kg), vitamine E (900 IE/kg) selenium (0.5 mg/kg), vitamine D3 (180 IE/kg) 

Analytische bestanddelen
Ruw eiwit (9.0%), ruw vet (0.6%), ruwe vezels (2.0%), vochtgehalte (3.0%)
 

Ander kalmeringsmiddel?

Heeft u liever geen medicijn als kalmeringsmiddel? Bekijk dan onze Rustgevend pagina. Hier verkopen we onder andere de Adaptil Verdamper voor de hond. Dit is slechts een spray die door uw huis verspreid hoeft te worden.

Sanal
https://www.brekz.nl/2818-home_default/sanal-relax-voor-hond-kat-en-konijn.jpg
8.25 2019/01/01
3873
2036
Sanal Relax voor hond, kat en konijn > Meer informatie
Verpakking Prijs
Per verpakking
€ 8,25
Beaphar oorreiniger hond, kat en knaagdier

De verpakking van Beaphar Oordruppels is 50ml

Wanneer oorsmeer zich ophoopt in het oor van een hond, kat of konijn kan dat een vervelend of pijnlijk gevoel veroorzaken. Het dier gaat krabben, het oor voelt warm aan en soms kan er een onaangename geur uit de oor komen.

Beaphar Oordruppels voorkomt dit probleem. Het uitwendige gedeelte van de gehoorgang wordt verzorgd. De oordruppels zorgen voor een grondige reiniging van de oren.

Gebruiksaanwijzing Beaphar Oordruppels:

Druppel 2 maal per week 6 tot 8 druppels in de oren en masseer dit goed in. Maak na gebruik de uitwendige gehoorgang goed schoon met een watje. Gebruik hiervoor nooit een wattenstaafje etc.

Beaphar
https://www.brekz.nl/24037-home_default/beaphar-oorreiniger.jpg
7.99 2019/01/01
Heel tevreden
Gewoon een veilige vereniging.
Goed product, zeer redelijk geprijsd.
snel gelevert
Goede prijs kwaliteit verhouding.
product heel goed de oren zijn goed gereinigd en reuken fris vlotte levering
Makkelijk in gebruik en het werkt
Het is een goed product voor het wekelijkse bij houden van de oren.
Na een week gebruik al veel vooruitgang.
prijs goed /snelle levering ik bestel al jaren met veel genoegen
1716
969
> Meer informatie
Verpakking Prijs
50 ml
€ 7,99
2 x 50 ml
€ 15,25
Trixie Traansmeerremover voor hond, kat en konijn

Trixie Traansmeerremover voor hond, kat en konijn

Trixie Traansmeerremover voor hond, kat en konijn verwijdert de traanstrepen van uw huisdier. Bij veel tranen bij waterige ogen kunnen er bruinige traanvlekken in de ooghoeken van uw huisdier ontstaan. Deze kunnen opdrogen en korstjes veroorzaken. Trixie Traansmeerremover hond, kat en konijn verwijdert deze traanvlekken en de korstjes die hierdoor rond de ogen ontstaan. De remover ondersteunt daarnaast de verzorging en reiniging van de ogen van uw huisdier. Een flesje Trixie traansmeerremover bevat 50 ml.

 • Verwijdert traanvlekken van uw hond, kat of konijn
 • Verzorgend en reinigend
 • Verpakking bevat 50 ml.

Bij Brekz kunt u de beste verzorgingsproducten voor uw huisdier goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu TrixieTraansmeerremover hond en kat voor een voordelige prijs! Makkelijk en snel besteld!

De houdbaarheid van Trixie Traansmeerremover hond, kat en konijn staat op de verpakking vermeld en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik.
 

Gebruiksaanwijzing Trixie Traansmeerremover voor hond, kat en konijn

Bevochtig een watje met de remover en reinig hiermee de betraande huid rond het oog 1-2 maal per week. Met een droog watje nadeppen. Sterk verkleurde ooghoeken / verkleurde vachtdelen dagelijks behandelen tot de vlekken verdwenen zijn. Droog en buiten bereik van kinderen bewaren. Lees altijd voor gebruik de bijsluiter. 

Ander product?

Bent u op zoek naar aanvullende oogverzorgingsproducten? Bekijk dan eens ons totaalaanbod aan oogverzorgingsproducten. Bent u op zoek naar een ander verzorgingsproduct voor uw kat of hond? Op de verzorgingspagina's voor honden, katten en konijnen vindt u verschillende verzorgingsproducten. Er zit vast een geschikt product voor uw huisdier tussen!

https://www.brekz.nl/25395-home_default/trixie-traansmeerremover-voor-hond-kat-en-konijn.jpg
3.49 2019/01/01
Mijn hond heeft hier heel veel last van. T is ietsje verbetert maar heeft nog niet t gewenste resultaat.
Bij vieze oogjes werkt het goed en makkelijk.
Verandering van mijn produkt. Deze heeft toch wel een reactie op de ogen.
werkt perfect, ben er heel tevreden over.. Kan het iedereen aanbevelen
28426
14581
> Meer informatie
Verpakking Prijs
Per stuk
€ 3,49
Laesidine Verzorgingscrème, tube 60 g
https://www.brekz.nl/32695-home_default/laesidine-verzorgingscreme-tube-60-g.jpg
11.49 2019/01/01
34604
16246
Laesidine Verzorgingscrème, tube 60 g > Meer informatie
Verpakking Prijs
60 gram
€ 11,49
2 x 60 gram
€ 21,95
Prijzen zijn inc. BTW/Excl. bezorgkosten

Verzorgingsproducten knaagdier

Verzorgingsproducten knaagdier bevat alle verzorgingsproducten die u nodig hebt om uw knaagdier optimaal te verzorgen. Knaagdieren zijn schone dieren om te houden en kunnen zich vaak prima zelf verzorgen. Maar soms kunnen ook zij wel een handje hulp gebruiken. Als de lange haren in de klit zitten bijvoorbeeld, kan een (elektrische) kam een uitkomst zijn. Ook kunnen uw knaagdieren last hebben van parasieten, zoals schurft of myiasis (maden), waarvoor middelen beschikbaar zijn. Zo zijn er nog diverse andere verzorgingsproducten waarmee u uw knaagdier kunt helpen waar nodig. Leest u verder voor een korte toelichting op het assortiment.

Verzorgingsproducten knaagdier assortiment

Verzorgingsproducten knaagdier bevat alle verzorgingsproducten die u nodig hebt om uw knaagdier optimaal te verzorgen. Of het nu gaat om middelen tegen parasieten, het verzorgen van een wondje met wondzalf of het verzorgen van de vacht van uw huisdier. Hier vindt u alle middelen die u nodig hebt voor de verzorging van uw huisdier. Om u het kiezen wat makkelijker te maken vindt u hieronder een korte toelichting op het assortiment.

Spray voor parasieten, oren en ogen

Honden en katten kunnen last hebben van parasieten, vaak in de vorm van vlooien en wormen. Ook knaagdieren kampen met deze indringers, maar bij hen komen schurft en maden vaker voor. Heeft uw knaagdier last van schurft of wilt u hem preventief behandelen? Kijk eens bij de Beaphar Anti Schurft voor knaagdieren. Zoekt u een middel voor het bestrijden of voorkomen van maden bij uw huisdier? Kijk eens bij Beaphar Anti-Myiasis voor konijnen.

Voor de verzorging van de oren en ogen van uw knaagdier zijn ook vloeibare middeltjes verkrijgbaar. Kijkt u voor een effectieve reinigende spray voor de oren van uw knaagdier eens bij de Beaphar oorreiniger hond, kat en knaagdier. Voor dieren die last hebben van overmatig traansmeer bij de ogen is er Trixie Traansmeerremover voor hond, kat en konijn.

Overige verzorgingsproducten

Kijkt u ook eens bij onze overige verzorgingsproducten. Of u nu een wondzalf, een elektrische kam, nagelschaartje of toevoeging voor de voeding zoekt, u vindt het hier.

 • Op zoek naar een zalf ter verzorging van een wond(je) bij uw knaagdier? Kijk eens bij de Vetramil Wondzalf met honing
 • Een effectieve en gemakkelijke manier om de vacht van uw knaagdier te verzorgen, dat is de Furminator Deluxe XS voor kleine dieren
 • Bij sommige knaagdieren kan het nodig zijn de nagels af en toe bij te knippen, omdat ze anders te lang groeien. Kijk eens bij het Nagelschaartje voor kat en knaagdier voor een handig schaartje voor de nagels
 • Is uw knaagdier gestresst, bijvoorbeeld door vuurwerk, onweer of de dierenarts? Kijk eens bij Sanal Relax voor hond, kat en konijn. Een kalmerend middel voor kleine dieren in de vorm van een tabet
 • Cavia's kunnen zelf geen vitamine C aanmaken. Als de voeding niet voldoende vitamine C bevat kan het nodig zijn om deze vitamine hieraan toe te voegen. Dat kan met de druppels van Beaphar Cavi-vit voor knaagdieren.

Andere producten?

Bent u op zoek naar een alternatief voor deze producten, bijvoorbeeld naar knaagmateriaal voor uw knaagdier? Kijk dan eens bij onze Knaagblokken knaagdieren.

Terug