Hoe moet ik mijn hond voorbereiden voor de winter?

De winter is een uitstekende tijd om lange wandelingen te maken met je hond. Maar het is ook de tijd van kortere dagen, donker en kou. Zaak dus om te zorgen voor zichtbaarheid, bijvoorbeeld met een reflecterende halsband of reflecterende hondenriem. En om je hond te weren tegen de kou en andere ongemakken.

Zichtbaarheid

Je hebt hem vast weleens bij een andere hond gezien, de reflecterende halsband. Wanneer je 's winters het dagelijkse rondje vaker in het donker loopt wil je voorkomen dat je hond tijdens het uitlaten over het hoofd wordt gezien door een fietser of auto. Reflectie van tegemoet komend licht is de sleutel voor veiligheid. Heb je weleens gekeken naar zo'n reflecterende halsband?

De reflecterende halsband of reflecterende hondenriem is de oplossing voor zichtbaarheid. Je vindt ze bij onze lichthalsbanden. Kies bijvoorbeeld voor een glow in the dark halsband met reflecterend materiaal, voor een veiligheidslampje, of voor de lichtgevende veiligheidsbuis. Op zoek naar een halsband voor meer zichtbaarheid voor je kat? Kijk eens bij onze kattenhalsbandjes.

Kou en sneeuwpret

Of je hond het koud zal hebben in de winter hangt vooral af van het hondenras dat je hebt. Honden die veel buiten zijn en honden die van nature al een dikke vacht hebben, hebben hier vaak genoeg aan wanneer het koud wordt. Voor honden die van nature kortharig zijn kan dit anders liggen. Als het echt koud wordt kan een hondenjasje dan een uitkomst zijn. De hondenjasjes van Brekz zijn bovendien reflecterend, zodat uw hond ook zichtbaar is zonder reflecterende halsband.

Let op met sneeuw. De meeste honden vinden het heerlijk om te spelen in de sneeuw en zijn geneigd om sneeuw te eten. Als je hond te veel sneeuw binnen krijgt kan dit echter leiden tot misselijkheid, braken, diaree en in het ergste geval een maagkanteling. Afleiding is het toverwoord. Je kunt er ook voor kiezen om wat korter naar buiten te gaan als er sneeuw ligt. Pas ook op met de vacht rond de voetzooltjes. Honden met een lange vacht kunnen vastgevroren sneeuw en ijs tussen de voetzooltjes krijgen. Houdt de vacht op deze plek daarom kort.

Pas op met pekel en antivries

In de winter liggen de straten weer bezaaid met pekel. Het zout kan erg irriterend zijn voor de voetzolen van je hond. Probeer plekken waar veel gestrooid is bij het uitlaten daarom te vermijden. Als dit niet lukt kun je vaseline of potenwax gebruiken, om de voetzolen mee in te smeren. De voetzolen kun je na het uitlaten afspoelen met lauw water.

Antivries is zeer giftig, dus berg het zo op dat huisdieren er niet bij kunnen. Het middel is zoet van smaak en huisdieren likken het gemakkelijk op. Heeft je hond het binnen gekregen, dan merk je dit aan braken en neurologische verschijnselen. Ook kunnen epileptische aanvallen of nierfalen optreden, met in het ergste geval de dood tot gevolg. Heb je een vermoeden dat je hond antivries heeft binnen gekregen? Neem dan contact op met de dierenarts.

Tot slot. Vergeet niet dat het water erg koud is in de winter en dat dit bij zwemmen ook een weerslag heeft op de lichaamstemperatuur van je hond. Bij dun ijs ligt net als bij mensen verdrinking op de loer. Oppassen dus!

Lekker thuiskomen

En als je dan weer thuis bent en de warmte in stapt, gun je jezelf iets warms te drinken en je luie stoel. Je gunt je hond toch ook om op zijn lekkere, zachte hondenkussen neer te ploffen. Kies er een uit bij onze uitgebreide collectie hondenkussens.

                           

Gerelateerde artikelen

          


Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.