Antivlo en teken hond

Sectolin Tedax anti-insectspray

Productinformatie
400 ml
€ 24,49 (€ 61,23/l)
€ 24,49 (€ 61,23/l)
2 x 400 ml
€ 47,95 (€ 59,94/l)
Meest verkocht
€ 47,95 (€ 59,94/l)

1-3 werkdagen levertijd, tenzij anders aangegeven

Sectolin Tedax anti insectspray en anti tekenspray is geschikt voor gebruik bij zowel paarden, honden als de mens. 

 • Wordt o.a. gebruikt door ruiters  
 • Effectief tegen muggen, vliegen en teken
 • Eenvoudig toe te passen

Meer informatie

Productinformatie Tedax anti-insecten- en tekenspray

Tedax anti-insecten- en tekenspray is een effectief afweermiddel tegen (tropische) muggen, vliegen en teken. Paarden, honden en personen die in contact kunnen komen met insecten, worden met rust gelaten dankzij dit afweermiddel. Wanneer u bijvoorbeeld op vakantie bent in een land met veel insecten, is het aan te raden om uzelf te beschermen tegen deze insecten om vervelende, jeukende en pijnlijke plekken te voorkomen. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 3 jaar.

Ook wanneer u met uw hond gaat wandelen in een gebied met veel insecten, is het voor zowel uzelf als uw huisdier fijn om met rust gelaten te worden. Dit afweermiddel is ook ideaal voor ruiters die graag een buitenrit met hun paard maken. 
Om te voorkomen dat de heerlijk, ontspannen buitenrit wordt verstoord, kunt u uzelf en uw paard beschermen tegen vervelende (steek)vliegen en muggen. Wanneer uw paard dagelijks buiten staat, kan dit afweermiddel een grote uitkomst bieden. Uw paard kan met Tedax ongestoord in de wei lopen, zonder dat hij constant lastig wordt gevallen door insecten.

Werkzame stof: Saltidin (Icaridin) 20%

Bij Brekz kunt u anti-insectenspray goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu Tedax anti-insecten en tekenspray tegen de scherpste prijzen. Makkelijk en snel besteld.
    

Gebruiksaanwijzing Tedax anti-insectspray/anti-tekenspray

Lees voor gebruik altijd eerst de gebruiksaanwijzing en waarschuwingen die op of bij de productverpakking vermeld staan! Let op: Deze gebruiksaanwijzing geldt voor gebruik in Nederland. In andere landen kunnen andere regels gelden.

Gebruiksaanwijzing voor Nederland:

 • Niet gebruiken bij kinderen onder de 3 jaar;
 • Bij toepassing op paarden het middel alleen aanbrengen vóór het paardrijden;
 • Het middel op paarden of honden uitsluitend binnenshuis (in geventileerde ruimte) of buitenshuis boven een verharde ondergrond aanbrengen. Dit ter voorkoming van bodemverontreiniging;
 • Afspoelen van met dit middel behandelde paarden en honden mag uitsluitend op wasplaatsen binnenshuis of tenminste boven een verharde ondergrond. Dit ter voorkoming van bodemverontreiniging.

Gebruiksaanwijzing algemeen:

Houd de spuitbus 10 à 15 cm van de huid tijdens het sprayen terwijl u de spuitopening van uw gezicht weghoudt. 
Behandel de huid met een vloeiende, zwaaiende beweging. Op het hoofd van uw dier of uw eigen gezicht aanbrengen door een kleine hoeveelheid in uw handpalmen te spuiten en daarna te verspreiden over hoofd en nek. 
Om bodemverontreiniging te voorkomen dient dit middel enkel buiten of op een goed geventileerde plaats te worden afgespoeld of aangebracht. Vanwege gezondheidsrisico’s wordt aangeraden om dit middel maximaal één keer per dag opbrengen bij mensen, paarden en honden.

Honden:
Gebruik Tedax anti-insectenspray bij honden die in contact zullen komen met insecten of teken, bijvoorbeeld tijdens het uitlaten. 
Breng voor een hond van 40 kg ongeveer 11 g Tedax afweermiddel op door dit gedurende ten minste 7 seconden gelijkmatig op het lichaamsoppervlak te spuiten. Het beschermt gemiddeld 8 uur tegen muggen en 4 uur tegen teken. 

Ruiters:
Gebruik de anti-insectenspray vlak voor contact met (tropische) muggen of steekvliegen wordt verwacht, bijvoorbeeld tijdens een buitenrit of wedstrijd met uw paard. Breng het middel gelijkmatig aan op het lichaam. Vermijd uw ogen en mond. 
Voor behandeling van het aangezicht en de nek, spuit u een kleine hoeveelheid op de handpalm en verspreid het over de huid. 
Het afweermiddel beschermt gemiddeld 6 uur tegen muggen en 4 uur tegen steekvliegen. 

Paarden:
Gebruik Tedax bij paarden die in contact zullen komen met muggen of vliegen (inclusief stalvliegen), bijvoorbeeld voor een buitenrit, een wedstrijd of buiten in de wei. Breng voor een paard van 450 kg per keer zo’n 200 g  Tedax aan door dit gedurende ten minste 2 minuten gelijkmatig op het lichaamsoppervlak te spuiten. Dit beschermt het paard tegen vliegen (inclusief stalvliegen) en muggen voor maximaal 24 uur.

Factoren zoals temperatuur, luchtvochtigheid en zweten kunnen de werking beïnvloeden.

Werkingsduur Tedax anti-insectenspray 

Muggen: 8 uur.
Teken: 4 uur.
Vliegen/Dazen: 24 uur.

Belangrijk om te weten bij gebruik Tedax anti-insectspray

 • Factoren zoals temperatuur, luchtvochtigheid en zweten kunnen de werking beïnvloeden. 
 • Niet gebruiken bij kinderen onder de 3 jaar.
 • Het middel op paarden of honden uitsluitend binnenshuis (in geventileerde ruimte) of buitenshuis boven een verharde ondergrond aanbrengen of afspoelen. Dit ter voorkoming van bodemverontreiniging.
 • Maximaal 1 x per dag gebruiken
 • Niet aanbrengen onder kleding, onder het zadel of op een beschadigde huid (wondjes) 

Ander product?

Zoekt u een omgevingsspray tegen vlooien en mijten? Kijk dan eens naar Sectolin Vlo & Mijt omgevingsspray. Voor andere effectieve middelen kunt u kijken op de pagina van onze Hondenapotheek.Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mail
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.