terug
Voerbakken en drinkfonteinen

Voerbakken en drinkfonteinen

Voerbak en drinkfonteinen zijn er in verschillende soorten en maten. Van antischrokbak tot drinkfontein, maar ook accessoires als voertonnen, pompjes en filters ontbreken niet.
Lees meer ..
Voerbakken en drinkfonteinen

Voerbak en drinkfontein voor de hond

Voerbak en drinkfonteinen maken onderdeel uit van het leven van alle honden en hondenbaasjes. Voerbakken en drinkfonteintjes zijn niet zomaar een accessoire, maar spelen een belangrijke rol in het welzijn van uw hond. Het is dan ook belangrijk dat u als baasje weet waar u op moet letten bij de aanschaf van een voer- of drinkbak. Het is hierbij natuurlijk van groot belang dat ze passen binnen de wensen en behoeften van uw hond en dat ze veilig zijn in het gebruik. Zo is het belangrijk dat u een passend formaat kiest en de juiste inhoud. 

Er zijn verschillende situaties te bedenken waarbij u een specifieke voerbak of drinkfontein nodig heeft. Zo gebruikt u voerbakken binnenshuis voor de dagelijkse maaltijden van uw hond. Ook staat er binnen altijd een waterbak of drinkfontein voor de hond klaar, zodat er altijd vers drinkwater beschikbaar is. In de nacht slaapt uw hond misschien in een bench. Ook dan is het belangrijk dat uw hond kan blijven drinken naar behoefte. Hiervoor zijn speciale waterbakken gemaakt. Ten slotte bent u met uw hond misschien geregeld onderweg. Of u nu samen aan het wandelen bent, of uw hond mee neemt op visite of op reis. Een handige opvouwbare voerbak of drinkfles voor onderweg is dan onmisbaar.

De juiste voerbak draagt bij aan gezonde eetgewoontes van uw hond. Zo zorgt een speciale anti-schrokbak voor een rustiger eettempo. Honden die moeite hebben om laag bij de grond kunnen eten, kunnen baat hebben bij een eet- en drinkbak op een verhoogde standaard.

Bij Brekz kunt u de beste voer- en drinkbak snel en eenvoudig online bestellen. Bekijk ons assortiment en bestel een voerbak en drinkfontein voor de hond tegen de scherpste prijzen!

Hoe kiest u de juiste voerbak of drinkfontein?

  • Materiaal: Kies voor materialen die bij de omstandigheden passen. Wast u de bak graag regelmatig in de vaatwasser of zoekt u een bak die bestand is tegen weersomstandigheden? U heeft de keuze uit materialen zoals roestvrij staal, keramiek of voedselveilig plastic.

  • Formaat: Pas de grootte aan op de behoeften van uw hond, zodat er comfortabel gegeten en gedronken kan worden. Vanzelfsprekend koopt u geen klein bakje voor uw grote viervoeter. De inhoud van de bak is van belang, zodat u het kunt vullen met voldoende voer of water.

  • Hoog of laag: Afhankelijk van de grootte van uw hond en eventuele gezondheidsproblemen kan een verhoogde voer- en drinkbak uitkomst bieden.

  • Eetgedrag van uw hond: Eet uw hond veel te snel? Dan kan een puzzelvoerbak of anti-schrokbak het eettempo aanzienlijk vertragen.

Assortiment voerbak en drinkfonteinen

Voerbakken

Voerbakken variëren in materialen, zoals roestvrij staal voor duurzaamheid, keramiek voor stijl en plastic voor lichtgewicht gemak. Ze zijn beschikbaar in diverse maten, van kleine bakjes voor puppy's tot grotere kommen voor grote rassen. U kunt ook kiezen tussen verhoogde bakken, afhankelijk van de behoeften van uw hond.

Interactieve voerbakken

Interactieve voerbakken, zoals die van Nina Ottosson, bieden mentale stimulatie tijdens maaltijden. Deze zijn ideaal voor honden die van een uitdaging houden en extra mentale stimulatie nodig hebben.

Anti-schrok bakken

Een anti-schrok bak is speciaal ontworpen om honden te helpen langzamer te eten en gulzigheid te verminderen. Deze bakken hebben vaak unieke kenmerken die verhinderen dat honden hun voedsel te snel naar binnen werken. Anti-schrok bakken zijn er in verschillende vormen en maten, maar ze dienen allemaal hetzelfde doel: het bevorderen van een gezonde en evenwichtige manier van eten voor onze harige vrienden. Het is een simpele maar effectieve oplossing om de algehele gezondheid en het welzijn van honden te ondersteunen.

Drinkfonteinen

Drinkfonteinen houden het water langer schoon en moedigen honden aan meer water te drinken door het stromende water, wat belangrijk is voor hun algehele gezondheid. Sommige fonteinen zijn uitgerust met filters om het water te filteren. Behalve drinkfonteinen koopt u bij Brekz ook pompjes en reservefilters voor uw bestaande drinkfontein.

In de bench

Speciaal ontworpen bakken voor in de bench zijn compact en handig. Ze kunnen vast gemaakt worden aan het draadwerk van de bench, waardoor de hond het bakje niet om kan gooien.

Voor onderweg

Voor avonturen onderweg bieden draagbare bakken en lekvrije drinkflessen praktische oplossingen. Met het voer- en waterreservoir voor onderweg kunt u gemakkelijk eten en drinken voor uw huisdier meenemen op reis. De beker biedt ruimte voor water én voer. In het opvouwbare bakje geeft u de maaltijd of laat u de hond drinken.

Voertonnen

Door hondenbrokken te bewaren in een goed afgesloten voerton, blijft de brok lekker lang smaakvol en langer vers. Ook vermindert een voerton gedoe met het opnieuw afsluiten met een geopende voerzak, en zorgt ervoor dat ongedierte minder makkelijk bij het voer kunnen komen. Voedertonnen zijn er in een opvouwbare variant of van kunststof, zoals voerton June.

Ander product

Zoekt u andere accessoires voor uw hond? Kijk dan eens op de pagina met al onze andere hondenbenodigdheden.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.