terug
Voedselallergie hond

Voedselallergie hond

Voedselallergie bij de hond is vervelend maar komt helaas vaak voor bij honden. Vaak is het een allergische reactie op bepaalde bestanddelen in de voeding, zoals graan of een bepaalde proteïne. Gelukkig kunt u hier als baasje met de juiste voeding bij ondersteunen.
Lees meer ..
Voedselallergie hond

Voedselallergie bij de hond

Voedselallergie bij de hond is geen zeldzaam fenomeen. Het kan een hond van elke leeftijd of ras treffen. In het geval van een voedselallergie wordt het immuunsysteem geactiveerd, die histamine aanmaakt. Deze immuunreactie leidt tot verschillende symptomen en ongemakken bij de hond. Het kan variëren van jeuk en huiduitslag tot maagproblemen, zoals braken en diarree. Aanleiding voor zo'n voedselallergie zijn vaak bepaalde eiwitten, afkomstig van bijvoorbeeld rund of kip, of tarwegluten. Om de kans op een allergische reactie in het vervolg te verkleinen worden voor dit voer alternatieve dierlijke eiwitten gebruikt zoals van bijvoorbeeld lam, eend of konijn. Een veelgebruikte vervanger van tarwegluten is rijst. Een voedselallergie is niet alleen hinderlijk voor de hond, maar kunnen ook een uitdaging vormen voor de eigenaar.

Bij Brekz kunt u de beste producten voor voedselallergie bij de hond snel en eenvoudig online bestellen. Bekijk ons assortiment en bestel hondenvoer voor honden met allergieën tegen de scherpste prijzen!

Symptomen voedselallergie bij de hond

De symptomen van voedselallergie bij honden kunnen per hond verschillen, maar enkele veelvoorkomende tekenen zijn:

  • Jeuk en huidproblemen: Een van de meest voorkomende symptomen van voedselallergie bij honden is jeuk en huidirritatie. Dit kan zich uiten als krabben, likken, bijten of huiduitslag.

  • Maagproblemen: Voedselallergieën kunnen ook leiden tot maagproblemen zoals braken en diarree. Als uw hond herhaaldelijk last heeft van deze klachten, kan voedselallergie de boosdoener zijn.

  • Chronische oorinfecties: Oorinfecties die steeds weer terugkomen, kunnen ook het gevolg zijn van voedselallergie.

  • Chronische gastro-intestinale symptomen: Voedselallergie kan ook chronische gastro-intestinale symptomen veroorzaken, waaronder winderigheid, buikpijn en een opgeblazen gevoel.

Het is belangrijk op te merken dat de symptomen van een voedselallergie vergelijkbaar kunnen zijn met die van andere aandoeningen. Daarom is het raadplegen van een dierenarts cruciaal om de juiste diagnose te stellen. De dierenarts kan een grondig onderzoek uitvoeren en u helpen bij het vaststellen of voedselallergie de oorzaak is van de symptomen bij uw hond. Bovendien kan de dierenarts u begeleiden bij het kiezen van de juiste voeding voor uw allergische hond.

Assortiment ter ondersteuning van voedselallergie bij de hond

Zodra uw dierenarts heeft vastgesteld dat uw hond een voedselallergie heeft, kunt u bij ons zeer voordelig het speciale dieetvoer bestellen. Het assortiment omvat onder andere:

Voeding

Wanneer uw hond te maken heeft met voedselallergieën, is de juiste voeding van groot belang om klachten te kunnen verminderen. Wij bieden een uitgebreid assortiment hypoallergene voeding, van gerenommeerde merken zoals Hill'sRoyal Canin, AdvanceDenkadog en Prins. Deze speciaal samengestelde voeding is ontworpen om te voldoen aan de unieke voedingsbehoeften van honden met voedselallergieën. Het bevat zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en vermijdt veelvoorkomende allergenen, waardoor uw hond geniet van smakelijke en evenwichtige maaltijden die de allergische reacties minimaliseren en het welzijn bevorderen. Kijk goed naar de ingrediënten van de afzonderlijke voermerken. Zo ziet u duidelijk verschillen tussen mono-proteïne, graanvrij en hypoallergeen hondenvoer.

Snacks

Bij een voedselallergie is het ook belangrijk om bewuster te worden met het geven van hondensnacks. Als uw viervoeter last heeft van een voedselallergie, hoeft dit niet te betekenen dat er geen snacks meer gegeven kunnen worden. Ook honden met voedselallergieën verdienen af en toe een smakelijke traktatie. Onze selectie hypoallergene snacks omvat merken zoals bijvoorbeeld Brekz PremiumSoopaGarden Bites en BF Petfood. Deze snacks zijn speciaal ontwikkeld voor honden met voedselallergie en bieden een heerlijke en gezonde optie. U kunt met een gerust hart uw hond belonen of trainen met deze hypoallergene snacks, wetende dat ze de allergische reacties tot een minimum beperken en bijdragen aan de algehele gezondheid van uw trouwe metgezel.

Het is geruststellend om te weten dat er voldoende opties zijn om uw allergische hond te ondersteunen. Door de juiste voeding en snacks te kiezen, kunt u het welzijn van uw hond bevorderen. 

Voordelig bestellen bij Brekz

De kans is groot dat uw dierenarts producten als Hill's Prescription Diet of Royal Canin Veterinary zal aanraden. Deze voedingen kunt u bij de dierenarts kopen, maar bestelt u bij Brekz tegen lagere prijzen. Neem ook eens een kijkje in onze uitgebreide hondenapotheek. Bestellingen vanaf € 28 worden bovendien gratis naar u verzonden.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.