Seresto hond

Seresto hond

Met Seresto vlooienbanden gaat u veilig met uw hond naar buiten. Seresto is effectief tegen vlooien, luizen & teken. Seresto halsbanden zijn innovatieve vlooienbanden en verkrijgbaar voor honden & katten. De halsband werkt op basis van de stoffen imidacloprid en flumethrine.
Lees meer ..
Seresto hond

Seresto voor honden

Seresto is een geurloze en waterbestendige halsband die uw hond preventief helpt beschermen tegen vlooien, teken en luizen. De halsband heeft een werkzaamheid van ongeveer 7-8 maanden. Tijdens deze periode geeft de band continu een lage dosis van de werkzame stoffen imidacloprid en flumethrine vrij. Deze werkzame stoffen komen vrij in zeer kleine hoeveelheden. Hierdoor zijn de banden niet schadelijk voor uw hond of uzelf, maar wel voor de vervelende parasieten. Binnen 48 uur nadat u de band bij uw hond heeft omgedaan begint het middel zowel afwerend als dodend te werken tegen teken.

Hoe werkt Seresto?

De Seresto-band bevat actieve stoffen, imidacloprid en flumethrine genaamd, die samenwerken om uw huisdier te beschermen. Deze stoffen komen geleidelijk vrij via een dun laagje op de band en verspreiden zich over de huid en vacht van uw huisdier. Neutrale oliën helpen deze stoffen gelijkmatig te verdelen. De beweging van deze stoffen wordt geregeld door het verschil in concentratie tussen de band en het oppervlak ervan, waardoor uw huisdier gedurende 8 maanden een effectieve en veilige dosis krijgt voor bescherming.

De werkzame bestanddelen verspreiden zich door het huidvet over het gehele lichaam van uw hond. Het is daarom van belang dat de halsband direct contact maakt met de huid. U kunt controleren of de halsband goed zit door twee vingers tussen de band en de hals van uw hond te plaatsen. Daarnaast mogen er niet te veel haren tussen de band en de huid zitten.

Bij oudere honden is er doorgaans minder huidvet aanwezig dan bij jongere honden. Dit kan leiden tot een minder efficiënte verspreiding van de werkzame bestanddelen over de huid, waardoor de werking vertraagd kan zijn. Hetzelfde geldt voor honden die regelmatig zwemmen of gewassen worden met shampoo.

In gebieden met een hoge dichtheid van teken kan het voorkomen dat enkele teken toch door de bescherming van de halsband breken. Het is belangrijk te realiseren dat geen enkel vlooien- en/of tekenproduct 100% bescherming kan garanderen. Daarom blijft het van belang uw hond regelmatig te controleren op teken en deze te verwijderen met een tekentangetje.

Bij Brekz kunt u de beste antivlo- en tekenmiddelen snel en eenvoudig online bestellen. Bekijk ons assortiment en bestel Seresto voor de hond tegen de scherpste prijzen!

Voordelen van Seresto

  • Bestrijdt vlooien effectief en biedt tot 8 maanden bescherming tegen nieuwe vlooien

  • Elimineert teken en beschermt gedurende 8 maanden tegen nieuwe teken

  • Doodt bijtende luizen (Trichodectes canis)

  • Vermindert het risico op Leishmania-infectie door zandvliegjes

  • Biedt tot 8 maanden bescherming tegen de ontwikkeling van vlooienlarven in de omgeving van uw hond

  • Waterbestendig en geurloos

Assortiment Seresto voor honden

Plaats de halsband om de nek van uw hond. Plaats twee vingers plat tussen de halsband en nek van uw hond, om zo te bepalen of de halsband niet te strak zit. Gebruik Seresto van 38 cm lengte voor kleinere honden met een lichaamsgewicht tot en met 8 kg. Voor honden met een lichaamsgewicht boven 8 kg is Seresto van 70 cm lengte geschikt. Seresto is tevens verkrijgbaar in een handige 2-pack.

Seresto voor de hond groot

  • Seresto > 8 kg is geschikt voor honden met een lichaamsgewicht vanaf 8 kg.

  • Ook geschikt voor honden met een vlooienallergie.

Seresto voor de hond klein

  • Seresto < 8 kg is geschikt voor honden met een lichaamsgewicht tot 8 kg.

  • Ook geschikt voor honden met een vlooienallergie.

Ander product?

Zoekt u vlooien- en tekenmiddelen in de vorm van een pipet? Kijk dan ook eens bij de andere antivlo- en tekenmiddelen om uw hond te beschermen tegen ongewenste parasieten.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.