Rustgevend kat

Rustgevend kat

Rustgevende producten voor de kat kunnen uw onrustige huisdier helpen meer te ontspannen. Bij Brekz vindt u onder andere verdampers, supplementen, voeding of speciale halsbanden voor een meer ontspannen kat.
Lees meer ..
Rustgevend kat

Rustgevende producten voor de kat

Bij gedragsproblemen en enkele ziekten bij katten, speelt stress een grote rol. Katten laten hun emoties niet zo duidelijk zien zoals veel andere diersoorten dat wel doen. In plaats van hun angst te tonen, zullen ze eerder stilletjes wegkruipen. Daarom is het belangrijk dat u als baasje weet hoe u signalen van stress kunt herkennen.

Er zijn verschillende soorten stress. Acute stress en chronische stress. Bij acute stress reageert een kat op kortstondige spanning, in normale situaties. Bij een onverwachte gebeurtenis of een dreiging, zal een kat reageren op de prikkel en zich klaar maken voor een vecht- of vluchtreactie. De grote problemen ontstaan wanneer een kat chronische stress ervaart. Hierbij ervaart een kat aanhoudende dreiging of stress, ook in rustige situaties. Een kat zit met chronische stress echt niet lekker in zijn vel en heeft continu het gevoel van een vecht- of vluchtreactie. Zijn hormoonhuishouding is door aanhoudende stress verstoord. Rustgevende producten voor de kat kunnen helpen uw kat weer in balans te krijgen. Zo kan uw kat spoedig weer ontspanning en rust ervaren in zijn vertrouwde thuisomgeving. Rustgevende producten voor de kat zijn bijvoorbeeld geschikt voor momenten van vuurwerkangst, onweer, reizen of een stress rond een verhuizing.

Hoe herkent u stress bij uw kat?

Als u een vermoeden heeft dat uw kat last heeft van (aanhoudende) stress, dan is het verstandig om dit te bespreken met uw dierenarts. De signalen van stress kunnen heel subtiel zijn, vooral omdat ze bij chronische stress al langere tijd aanwezig zijn. Het gaat om kleine veranderingen in de routines of het normale gedrag. Wanneer is uitgesloten dat er een ziekte of letsel aan ten grondslag ligt, is de kans groot dat het om (chronische) stress gaat. Het is nu belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak is van de stress bij uw kat. Is het vuurwerk? Een verhuizing? Opstootjes met een (nieuwe) kat uit de buurt? Probeer altijd de bron van de stress te verhelpen of te normaliseren. Er zijn verschillende rustgevende producten voor de kat om extra ondersteuning te bieden in deze situaties.

Bij Brekz kunt u de beste rustgevende producten voor de kat snel en eenvoudig online bestellen. Bekijk ons assortiment en bestel rustgevende producten van o.a. Beaphar, Feliway en Puur tegen de scherpste prijzen!

Assortiment rustgevende producten voor de kat

Supplementen: Supplementen worden gegeven als snoepje of kunt u verspreiden over het voer van uw huisdier. De natuurlijke ingrediënten en kruiden uit de supplementen staan bekend om een kalmerende werking bij stress. Sensipharm Feelings Control is bijvoorbeeld gebaseerd op een eeuwenoud Chinees kruidenmengsel. Puur Nervo is een vloeibaar voedingssupplement met een kalmerende werking. Dit middel kan ook worden gebruikt bij herstel van een operatie.

Verdamper: De Feliway Verdamper voor de kat bevat kattenferomonen om stress aan te pakken en katten te helpen kalmeren. Het helpt katten zich veilig en vertrouwd te voelen in huis en biedt geruststelling. De Feliway Friends kan helpen met een creëren van harmonie tussen verschillende katten in huis. De verdamper plaatst u in het stopcontact. Pet Remedy heeft ook een verdamper, met etherische oliën, zoals valeriaan, vetiver en muskaatolie.

Druppels of spray: Druppels en sprays bevatten vaak valeriaan. Valeriaan heeft een rustgevende werking. De druppels of spray worden op de huid van de kat aangebracht. Een voorbeeld van druppels zijn de Beaphar No Stress Spot on pipetten. Een voorbeeld van een spray is de Feliway Spray voor de kat.

Voeding: Royal Canin Expert Calm kattenvoer helpt uw kat met het vinden van een goede emotionele balans in stressvolle situaties. Het is een speciale dieetvoeding die in overleg met de dierenarts gegeven kan worden.

Halsband: Halsbandjes met een kalmerende werking bevatten essentiële oliën. Door contact met de huid komt de geur vrij. De oliën zorgen ook voor het verzorgen van de huid en vacht, die vaak te lijden hebben onder stress. Dermoscent Aromacalm is een voorbeeld van zo'n verzorgende kalmeringshalsband. Beaphar heeft ook kalmerende halsbanden in het assortiment.

Snoepjes of tabletten: Zylkene Chews is een 100% natuurlijk supplement en bevat het melkeiwit caseïne. Dit bevordert een ontspannen gevoel zonder uw huisdier te versuffen. Het effect is vergelijkbaar met dat van pups en kittens die net gedronken hebben bij hun moeder. Er zijn ook natuurlijke tabletjes van Beaphar, gemaakt van plantenextracten.

Overig: Wanneer uw kat onrustig, gefrustreerd of futloos is, kunnen de stokjes van Puur Matatabi rust brengen. Het kauwen op de stokjes geeft een stof vrij die katten lekker vinden. Hierdoor kan uw kat zich meer ontspannen gaan voelen.

Overige mogelijkheden om uw kat te helpen ontspannen

Genoemde rustgevende producten zijn ontwikkeld om klachten door stress te verminderen. Maar denkt u ook aan de andere oplossingen die uw kat een ontspannen gevoel in huis kunnen geven? Denk bijvoorbeeld aan een fijne krabpaal, een verhoogde slaapplek of een zacht kattenmandje. Een kattenluikje kan ook effectief zijn, omdat uw kat dan zelf kan bepalen wanneer hij naar buiten of binnen gaat. De eigen geur van de kat kan erg kalmerend werken. Zorg er daarom bij voorkeur voor dat uw kat een eigen plekje met zijn geur heeft. Voor alle overige gezondheidsproducten voor katten kijkt u in de kattenapotheek.

Bij Brekz vindt u alle producten die u nodig heeft tegen de scherpste prijzen. De betaling doet u eenvoudig en veilig met bijvoorbeeld IDEAL, Klarna of PayPal. Bestellingen vanaf € 28 worden bovendien gratis verzonden.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.