Rustgevend hond

Rustgevend hond

Honden kunnen, net als mensen, stress ervaren in onbekende, luidruchtige of onverwachte situaties. Rustgevende producten voor de hond kan helpen om te ondersteunen in stressvolle situaties.
Lees meer ..
Rustgevend hond

Rustgevende producten voor de hond

Soms hebben onze huisdieren last van spanning of stress. Dit kan zijn bij tijdelijke gebeurtenissen, zoals rond de jaarwisseling of een verhuizing, maar ook terugkerende spanning voor bijvoorbeeld reizen in de auto of angst voor andere honden op straat. Als baasje kunt u letten op signalen van stress bij uw hond, zodat u de nodige ondersteuning kunt bieden met rustgevende producten.

Stress herkennen bij uw hond

Bij een hond kan onderscheid gemaakt worden tussen positieve en negatieve stress. Positieve stress is te herkennen aan de context. Bijvoorbeeld als u de riem pakt voor een wandeling. Uw hond kan dan zó blij zijn dat hij stress signalen gaat vertonen, zoals schudden of gapen. Dit is positieve stress en kan geen kwaad. Wanneer stress negatief is, kan een hond hier veel last van hebben. Langdurige stress kan chronisch worden en zelfs tot psychische en lichamelijke klachten leiden.

Veel voorkomende stress signalen van een hond

  • Laag stress niveau: Hier ziet u kalmerende signalen. Snuffelen op de grond, krabben, gapen, tongelen, wegkijken, rug toekeren, drentelen, beven, haaruitval, in boog naar iemand toelopen, smakken, langzaam bewegen, pootje optillen. Bij deze signalen vindt de hond een situatie spannend en doet pogingen om door middel van communicatie de stress te verlagen.

  • Middelhoog stress niveau: Uw hond voelt zich niet helemaal begrepen in zijn communicatie en maakt zich paraat om in te grijpen. U ziet bijvoorbeeld wegdraaiende ogen, blaffen, hijgen, afschudden, trillen, staart stijf omhoog, onzindelijkheid, diarree en haren op de rug en nek staan overeind.

  • Hoog stress niveau: Uw hond voelt zich niet veilig en voelt zich genoodzaakt om zelf in te grijpen en kan gaan uitvallen. Hij laat zijn tanden zien, gromt, valt uit, gaat bijten, zal bevriezen en houdt zich gespannen.

Rustgevende producten voor de hond

Iedere hond is anders. Daardoor is het voorkomen en verminderen van stress niet bij iedere hond gelijk. Als u het gedrag van uw hond niet vertrouwd, of het lijkt er op dat zijn gezondheid in gevaar komt, neem dan altijd direct contact op met uw dierenarts. Heeft uw hond langdurige gedragsproblemen? Dan kan een gedragstherapeut u helpen.

Merkt u dat uw hond last heeft van spanning en wilt u de nodige ondersteuning bieden? Neem dan een kijkje bij al onze rustgevende producten voor de hond. Hier kunt u voeding, supplementen en andere middelen vinden die uw hond een extra steuntje in de rug kunnen geven.

Bij Brekz kunt u de beste voedingen en supplementen snel en eenvoudig online bestellen. Bekijk ons assortiment en bestel rustgevende producten voor de hond tegen de scherpste prijzen!

Assortiment rustgevende producten

Voeding

Voeding is een belangrijk onderdeel bij het verminderen van stress. Er zijn veel honden die niet goed tegen bepaalde (chemische) ingrediënten of toevoegingen in het hondenvoer kunnen. Er bestaat hondenvoer dat speciaal is ontwikkeld om stressvolle reacties te verminderen, door deze stoffen niet op te nemen in het recept. Royal Canin Expert Calm is een voorbeeld van dieetvoeding voor honden met stress. Deze voeding geeft u in overleg met uw dierenarts.

Supplementen

Om honden te ondersteunen bij stress kunt u supplementen geven. Deze bevatten mineralen die ontspanning bij de hond helpt te bevorderen. Magnesium is een mineraal en wordt veel verbruikt tijdens stress. Het kan helpen de spieren te ontspannen. Bepaalde plantaardige extracten en kruiden hebben een kalmerende of ontspannende werking. Denk aan valeriaan, wolfsklauw, sint-janskruid, marjolein en monnikspeper. De supplementen van Puur, Virbac, Zylkène, Phytonics, Sanal en Sensipharm bevatten stoffen die bekend staan om hun kalmerende werking bij stressvolle situaties.

Overige producten

Ter ondersteuning bij stress kunt u gebruik maken van verdampers, zoals de Adaptil verdamper. De geur bootst de veilige moederhormonen na, waardoor honden zich veiliger voelen in hun omgeving. Ook Spot-on middelen, halsbanden, sprays en druppels ondersteunen uw hond door geur en aromatherapie. Deze middelen zijn te koop van onder andere Beaphar, Pet Remedy en Dermoscent.

Rustgevende producten bestellen bij Brekz

Brekz heeft een uitgebreide hondenapotheek met rustgevende producten voor uw hond. Ook voor andere kwaaltjes, ongemakken of preventieve zorg kunt u terecht bij Brekz. Bestellingen vanaf € 28 worden gratis naar u verzonden.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.