Rustgevend hond

Rustgevend hond

​Honden kunnen net als mensen stress ervaren in nieuwe, luidruchtige of onwennige situaties. Hier vindt u producten die uw hond kalmeren en tot rust brengen.
Lees meer ..
Rustgevend hond

Rustgevend honden

Net als mensen kunnen honden stress ervaren wanneer zij zich in nieuwe, angstige of ongemakkelijke situaties belanden. Dat kan bijvoorbeeld zijn wanneer u net bent verhuisd, als de hond nieuwe huisgenoten heeft gekregen, of als er buiten veel lawaai is vanwege vuurwerk of onweer. Sommige honden ervaren wat meer stress omdat zij in hun jeugd niet altijd goed zijn behandeld. Speciaal voor al deze viervoeters zijn er rustgevende middelen ontwikkeld, die ze kalmeren en weer het gevoel geven veilig en thuis te zijn. Zo krijgt u de opgewekte hond terug waar u zo veel om geeft. Wij hebben verschillende middelen in ons assortiment die rustgevend voor honden zijn. 

Verdamper, spray en halsband

Deze rustgevende middelen zijn op basis van feromonen. Feromonen zijn een beproefd middel om uw hond weer een veilig en rustig gevoel te bezorgen. Uw hond kent deze stof van zijn tijd als puppy, omdat die wordt afgescheiden door de moederhond. Honden reageren instinctief op feromonen en ervaren een geborgen, veilig en rustgevend gevoel. Er zijn verschillende middelen waarmee u de stof kunt toedienen. Zo is er de Adaptil Verdamper, waarmee u de stof verspreid door de kamer waarin uw hond het meest verblijft. Er is ook een Adaptil Spray, voor gericht toedienen in situaties die voor uw hond stressvol zijn, zoals een trimshow. Voor een gemakkelijk, continu gebruik onderweg is er de Adaptil halsband voor de hond. De gebruikte feromonen zijn niet waarneembaar voor mensen, u zult er bij gebruik dus niets van merken.

Tabletten

Een andere methode om uw hond op een vriendelijke manier te kalmeren is met behulp van medicijnen. De tabletten in ons aanbod bevatten onschuldige, maar heilzame stoffen als aminozuren, die helpen uw hond weer tot rust te brengen. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, zoals de Sanal Relax tabletten voor kleine en grote honden. Ook zijn er tabletten van Adaptil
 

Eten

Natuurlijk is er ook een rustgevend middel die in de voeding van uw hond is verwerkt. De voeding bevat onder meer tryptofaan en brengt uw hond effectief tot rust. Er is keuze uit een de Denkadog Hypo Stress-Digestion en een variant van Royal Canin Veterinary Diet voer.
 

Overige middelen

Verder vindt u in ons assortiment een middel om knaaggedrag aan meubels en dergelijke te verminderen, Beaphar Anti Knabbel voor de hond. Ook is er een kledingstuk die uw hond een rustgevend gevoel geeft, het Thundershirt voor honden. Deze sluit nauw om het lichaam en voelt daarom geborgen aan. 

Bij Brekz kunt u de beste rustgevende middelen eenvoudig en goedkoop online bestellen. Wilt u deze producten nog voordeliger kopen? Maak gebruik van een van onze vele acties voor de scherpste prijs!
 

Ander product?

Bent u op zoek naar een ander medicinaal middel voor uw hond? Kijk voor een overzicht van al onze medicijnen en middelen in de hondenapotheek.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mail
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.