Door gebruik te maken van deze website accepteert u het gebruik van cookies. Meer informatie. Melding sluiten X

Rustgevend hond 

​Honden kunnen net als mensen stress ervaren in nieuwe, luidruchtige of onwennige situaties. Hier vindt u producten die uw hond kalmeren en tot rust brengen.
Lees meer ..

Calm

Royal Canin Veterinary Diet Calm hondenvoer

Dierenarts-blok

Royal Canin Veterinary Diet Calm hondenvoer

Royal Canin Veterinary Diet Calm hondenvoer is een voeding die geschikt is voor honden die stress ondervinden. Stress ontstaat als er situaties zijn waar een hond geen controle over heeft. Voorbeelden hiervan zijn een vakantie, een verblijf in een dierenpension, een verhuizing of een verandering in de gezinssituatie. Ook te veel huisdieren bij elkaar kunnen stress veroorzaken, net zoals het licht en geluid bij onweer en vuurwerk. Op deze momenten kan het zijn dat uw hond angstig of agressief en vernielzuchtig wordt. Ook kan uw hond last krijgen van maag-darmproblemen, huidaandoeningen, een verminderde weerstand of een blaasontsteking. De juiste voeding kan uw hond ondersteuning bieden tijdens stressvolle situaties en zo de symptomen verminderen. Zo kunt u uw hond zonder problemen meenemen op vakantie.

Royal Canin Veterinary Diet Calm hondenvoer bevat alfa-casozepine, een geydrolyseerd melkeiwit, en l-tryptofaan. Deze stoffen helpen de gemoedstoestand van uw hond te ondersteunen. Door de toevoeging van een speciale combinatie van aminozuren en vitaminen wordt de beschermende functie van de huid versterkt. Daarnaast ondersteunen Omega-3- en Omega-6-vetzuren de huid en vacht van uw hond. De voeding is gemaakt van licht verteerbare ingrediënten, specifieke voedingsvezels en Omega-3 vetzuren die bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Ook worden de gezondheid van het gebit en de urinewegen ondersteund. Bovendien is de voeding gemaakt van de beste ingrediënten, waardoor het een heerlijke smaak heeft. Koop daarom nu Royal Canin Veterinary Diet Calm hondenvoer goedkoop online op Brekz.nl en bied uw hond zo ondersteuning tijdens stressvolle situaties. 

De houdbaarheid van Royal Canin Veterinary Diet Calm hondenvoer staat op de verpakking vermeld en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik. Meer informatie vindt u ook bij onze veelgestelde vragen (FAQ)

Ingrediënten Royal Canin Veterinary Diet Calm hondenvoer

Rijst, gedehydreerde gevogelte-eiwitten, maïs, tarwemeel, dierlijke vetten, hydrolysaat van dierlijke eiwitten, cichoreipulp, gedehydreerd varkenseiwit*, tarwegluten*, mineralen, sojaolie, visolie, Fructo-Oligo-Sacchariden, hydrolysaat van melkeiwitten, bernagieolie, tagetes (Afrikaan) extract (bron van luteïne).

*L.I.P.: hoogwaardige eiwitten die zeer goed verteerbaar zijn.

Analytische bestanddelen:

Ruw eiwit (25%), ruw vet (16%), ruwe celstof (1,6%), Omega-6 vetzuren (3,56%), Omega-3 vetzuren (0,68%).

Toegevoegde voedingsmiddelen:

Vitamine A (25000 IE/kg), Vitamine D3 (800 IE/kg), IJzer (41 mg/kg), Jodium (2,8 mg/kg), Koper (11 mg/kg), Mangaan (54 mg/kg), Zink (204 mg/kg), Selenium (0,1 mg/kg), Tryptofaan (2,5 g/kg), Pentanatriumtrifosfaat (3,5 g/kg), Antioxidanten.

Voedingsadvies

Het is aan te bevelen de dagelijkse hoeveelheid over minstens twee maaltijden te verdelen. Zorg altijd voor voldoende drinkwater bij het voer.


Voedingsadvies Royal Canin Veterinary Diet Calm hondenvoer
Lichaamsgewicht (kg) Hoeveelheid voeding (gram) Hoeveelheid voeding (gram) Hoeveelheid voeding (gram)
Mager Optimaal gewicht Overgewicht
2 54 48 41
3 74 65 56
4 91 80 69
5 108 95 82
6 124 109 94
7 139 122 106
8 153 135 117
9 168 148 127
10 181 160 138
11 195 171 148
12 208 183 158
13 221 194 168
14 233 205 177
15 246 216 187


Bewaar het voer op een droge plek en sluit het goed af. 

Ander voer?

Bent u op zoek naar een alternatief voor Royal Canin Veterinary Diet Calm hondenvoer? Bekijk dan eens ons totaalaanbod van Royal Canin hondenvoer of Royal Canin Veterinary Diet.

 
 

> Meer informatie
Verpakking Prijs
2 kg
€ 22,95 (€ 11,48 /kg)
4 kg
€ 33,95 (€ 8,49 /kg)
2 x 4 kg
€ 64,95 (€ 8,12 /kg)
4 x 4 kg
€ 126,95 (€ 7,93 /kg)
Thundershirt voor honden

Thundershirt voor honden

Het Thundershirt voor honden is een effectieve oplossing tegen angst bij honden en is geschikt voor iedere hond. De onschuldige aard en de effectiviteit van het product maken het een uitstekende oplossing voor honden met angst. Het Thundershirt zit strak om het lichaam van uw hond. Door de continue druk die op uw huisdier wordt uitgeoefend voelt hij zich omsloten en wordt rustiger. Het product is goed bruikbaar in situaties die angstig zijn voor uw hond zoals een verhuizing, vuurwerk of autorijden. Vaak worden honden al bij het eerste gebruik merkbaar rustiger. Het product is verkrijgbaar in zes afmetingen, van XXS tot XL. 

Het Thundershirt is effectief vanwege de constante, gelijkmatige druk op het lichaam. Dit heeft een rustgevend effect op het zenuwstelsel. Het effect is bekend van het inbakeren van pasgeboren kinderen en van mensen met een angststoornis. Uit onderzoek is gebleken dat ruim 85% van de honden baat had bij het product. Het Thundershirt is een uitkomst bij onder meer:

 • Angst voor onweer
 • Reisangst, bijvoorbeeld tijdens reizen met de auto
 • Verlatingsangst
 • Angst voor het hondenhok
 • Drang tot trekken tijdens het uitlaten
 • Blafproblemen

Bij Brekz kunt u middelen die rustgevend zijn eenvoudig en goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu het Thundershirt voor honden tegen de scherpste prijzen.


Gebruiksaanwijzing Thundershirt voor honden

Om de juiste maat Thundershirt te kopen voor uw hond kunt u het beste de borstomvang meten. Doe dit net achter de voorpoten van uw huisdier. U kunt de onderstaande tabel gebruiken voor uw keuze.

Maat van het Thundershirt Borstomvang Gewicht
Cm Kg
XXS 22 - 33 < 4 kg
XS 33 - 43 4 - 6
S 43 - 53 7 - 11
M 53 - 64 12 - 18
L 64 - 76 19 - 29
XL 76 - 94 30 - 50

     

Ander product?

Bent u op zoek naar een alternatief voor dit product, bijvoorbeeld een kalmerende halsband voor uw hond? Kijk dan eens bij de Adaptil Halsband voor de hond. Voor een overzicht van al onze rustgevende producten kijkt u op de Productpagina.

Thundershirt voor honden > Meer informatie
Verpakking Prijs
XS
€ 34,99
XXS
€ 34,99
M
€ 39,99
XL
€ 39,99
S
€ 39,99
L
€ 39,99

Stress

Verpakking Prijs
Per verpakking
€ 8,25
Sanal Relax Grote Hond

Sanal Relax Grote Hond

Sanal Relax Grote Hond is een natuurlijk kalmeringsmiddel voor honden vanaf 20 kg. Dit kalmeringsmiddel is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten, waarbij de werkzame kalmerende stof L-Tryptofaan (aminozuur) is. Aminozuur kalmeert uw hond en voorkomt tegelijk dat uw hond suf wordt. U ziet uw hond natuurlijk graag zonder stress, maar met hetzelfde karakter als gewoonlijk. De tabletten kalmeren uw hond bijvoorbeeld bij angst voor vuurwerk, onweer, harde geluiden of een andere stressvolle situatie. Ook kan het de hyperactieve hond of een hond die veel blaft de rust geven die hij of zij nodig heeft. In een doosje zitten 15 stuks.

Voor een hond die last heeft van wagenziekte kan Sanal Relax ook zeker effectief zijn, stress vermindert en de misselijkheid zal hierdoor afnemen. Wanneer u een zeer stressvolle situatie voor uw hond verwacht, denk hierbij bijvoorbeeld aan oud en nieuw, dan kunt u al drie tot vier dagen van tevoren beginnen met het toedienen van de tabletten. Op die manier bent u er zeker van dat de kalmerende stoffen de tijd hebben om hun werk te doen en uw hond kalm en zichzelf zal blijven. Uw hond zal weer heerlijk kunnen genieten van het leven dankzij Sanal Relax Grote Hond. 

 • Een kalmeringsmiddel samengesteld uit 100% natuurlijke ingrediënten
 • Aminozuur kalmeert maar maakt niet suf
 • Werkzaam bij angst en stress in vele situaties zoals bijvoorbeeld oud en nieuw of wagenziekte
 • Kan drie tot vier dagen vooraf aan een zeer stressvolle situatie worden toegediend
 • Uw hond blijft zichzelf en kan weer genieten van het leven
   

Bij Brekz kunt u de beste rustgevende middelen eenvoudig en goedkoop online bestellen. Koop nu Sanal Relax Grote Hond tegen de scherpste prijzen of kijk verder in ons assortiment.

De houdbaarheid van Sanal Relax Grote Hond staat op de verpakking vermeld en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik.
 

Ingrediënten Sanal Relax Grote Hond

Inositol, nicotinamide, taurine, L-Tryptofaan, calcium, vitamine B6, zinkcitraat, vitamine E, selenium, vitamine D3.

Analytische bestanddelen
Ruw eiwit 9%, ruw vet 0.6%, Ruwe as 65%, ruwe vezels 2%, vochtgehalte 3.0%.
 

Voedingsadvies Sanal Relax Grote Hond

U kunt Sanal Relax Grote Hond verkruimelen en mengen met het gewone voer, of in zijn geheel aan uw hond geven. Zorg altijd voor voldoende drinkwater bij de tabletten. Bewaar de tabletten op een droge plek en sluit de verpakking goed af.

Aanbevolen dosering: 
Honden 20 - 40 kg: 2 tabletten, 2x per dag
Honden 40 - 60 kg: 3 tabletten, 2x per dag
 

Niet gevonden wat u zocht?

Mocht u op zoek zijn naar een kalmeringsmiddel voor uw kat, konijn of kleinere hond, dan zou u bijvoorbeeld Sanal Relax voor hond, kat en konijn kunnen proberen. Ook kunt u op de pagina Rustgevend nog vele andere rustgevende middelen vinden.

Sanal Relax Grote Hond > Meer informatie
Sanal Relax Grote Hond 1-2 werkdagen
Verpakking Prijs
Per verpakking
€ 9,99
Adaptil Halsband voor de hond

Adaptil Halsband voor de hond

De Adaptil Halsband voor de hond is een speciale halsband die continu een geruststellende stof loslaat. Heeft uw hond last van stress, angst of verdriet? U kunt deze symptomen herkennen aan een ingedoken houding, verminderde activiteit of eetlust, bibberen, gestoord gedrag of aanhoudend janken en blaffen. Dankzij de Adaptil Halsband kunt u het welzijn van uw hond helpen te verbeteren. De geruststellende stof die de Adaptil Halsband op de huid van uw hond loslaat is een synthetische imitatie van een feromoon. Deze stof wordt door moederhonden afgescheiden na de geboorte van hun puppies. Deze stof zorgt ervoor dat uw hond kalmeert, waardoor stress, angst en verdriet afnemen. De Adaptil Halsband voor de hond is bijzonder geschikt wanneer u uw hond meeneemt op reis, tijdelijk onderbrengt in een kennel of pension, wanneer uw hond tijdelijk last heeft van hard lawaai of wanneer uw hond slecht alleen thuis kan zijn. De halsband heeft een kalmerende werking gedurende circa 4 weken.

Bij Brekz kunt u de Adaptil Halsband voor de hond goedkoop online bestellen. Onze klanten hebben goede ervaringen met Adaptil hondenhalsbanden.
 

Maten van de Adaptil Halsband voor de hond

Bij Brekz kunt u kiezen uit twee verschillende maten voor de Adaptil Halsband voor de hond:

 • Puppy/kleine honden S/M Voor honden tm 10kg (voor een nek/hals met een omtrek tot 37,5 cm)
 • Medium/ grote honden M/L Voor honden zwaarder dan 10kg (voor een nek/hals met een omtrek tot 62,5 cm)


Gebruiksaanwijzing van de Adaptil Halsband voor de hond

De Adaptil Halsband voor de hond is zeer eenvoudig in gebruik. Volgt u onderstaande drie stappen:

 • Plaats de halsband rondom de hals van uw hond
 • Maak de halsband op maat. Laat ruimte tussen hals en band ter grootte van een dikte van 2 vingers
 • Knip het overgebleven gedeelte van de halsband af.

 

Extra aanwijzingen voor de Adaptil Halsband voor de hond

 • Wanneer uw hond gaat zwemmen of in bad gaat, dient u de halsband te verwijderen. Wanneer de halsband nat is verliest deze zijn werking. Doe de halsband pas weer om als de vacht van uw hond volledig droog is.
 • Gebruik de halsband direct na het openen van de verpakking.
 • Gebruik de halsband niet wanneer uw hond grote wonden aan zijn hals heeft.
 • Houdt de Adaptil Halsband voor de hond buiten bereik van kinderen.

 

Ander product?

Bent u op zoek naar een ander gezondheidsproduct van uw hond? In onze hondenapotheek vindt u niet alleen meer rustgevende producten voor uw hond, maar bijvoorbeeld ook kappen en schoentjes voor uw hond en ontwormingsproducten

> Meer informatie
Verpakking Prijs
Small/medium
€ 22,95
Medium/Large
€ 26,95
2 x Small/medium
€ 44,95
2 x Medium/Large
€ 51,95
Adaptil Tabletten voor de hond

Adaptil Tabletten voor de hond

Adaptil Tabletten voor de hond zijn smakelijke tabletten die uw hond een ontspannen gevoel geven. Wanneer een hond in een stressvolle situatie belandt kan hij behoorlijk in paniek raken. Hij kan zich daarbij terugtrekken, gaan trillen en zelfs klapperen met zijn tanden. Om de angst bij uw hond weg te nemen en hem weer rustig te laten worden kunnen tabletten een uitkomst zijn. De tabletten van Adaptil zijn smakelijk en werken zeer snel. Het tablet geeft ontspanning wanneer uw hond gestresst is. Dit kan zijn in situaties zoals vuurwerk, onweer of het reizen in een vliegtuig. Veel tabletten die uw hond helpen kalmeren werken op basis van feromonen. De adaptil tabletten zijn anders. Ze werken op een combinatie van natuurlijke aminozuren, GABA en een vitamine B complex. Het tablet bestaat hierdoor uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten. Veel wettenschappelijke studies en klinische studies hebben de positieve werking van deze natuurlijke formule bewezen. Het helpt oprecht de angst bij uw hond te verminderen.
 
Adaptil Tabletten voor de hond zijn uitsluitend bedoelt voor honden. De dosering is aangepast aan het gewicht en de bouw van een hond. Op andere dieren kunnen de tabletten een onverwachte uitwerking hebben. U kunt het tablet via de hand of via de voerbak aan uw hond geven. Doordat het tablet zeer smaakvol is zal uw hond hem graag opeten. U dient het tablet toe te dienen 2uur voordat de verwachte stressvolle situatie zich aandient. Deze tijd hebben de ingrediënten nodig om tot volledige werking over te kunnen gaan. Vervolgens houden ze uw hond zo’n 4uur lang rustig. Ideaal voor een vlucht binnen de EU of tijdens de vuurwerkspits met oud & nieuw. U kunt naast de tabletten ook gebruik maken van de Adaptil verdamper, de halsband of de spray. Op deze manier kunt u de stressvolle situaties bij uw hond nog beter beperken. Adaptil Tabletten voor de hond kunt u via onze website goedkoop online kopen.
 

Ingrediënten Adaptil Tabletten voor de hond

Plantaardige oliën en vetten, maltodextrine, gist, magnesiumzouten van organisch zuur, GABA (Gamma aminoboterzuur), L-theanine.

Toegevoegde voedingsmiddelen

Aminozuren of analoge producten, B vitaminen (B1, B6, B12, nicotinezuur), Varkensleverextract.

Analytische bestandsdelen

Ruw Eiwit (47%), Ruwe Vezels (3,5%), Oliën en vetten (6,6%), Ruwe As (4,7%).
 

Dosering

U kunt de tabletten vanuit de hand of via de voerbak aan uw hond geven. U dient dit 2uur voordat de verwachte situatie zich voordoet te doen.

Gewicht van de hond in KG Dosering
<10 ½ tablet
10 – 20 1 tablet
20 – 30 2 tabletten
30> 3 tabletten

Bewaar de tabletten bij kamertemperatuur
 

Ander Merk?

Bent u in plaats van Adaptil Tabletten voor de hond op zoek naar andere bescherming dan kunt u bijvoorbeeld eens kijken naar Sanal Relax grote hond. Voor een volledig overzicht van onze rustgevende hondenmiddelen kunt u kijken in onze hondenapotheek.

> Meer informatie
Verpakking Prijs
Per verpakking
€ 11,95
Per 2 verpakkingen
€ 22,95
Adaptil Verdamper voor de hond

Adaptil Verdamper voor de hond

Adaptil Verdamper voor de hond helpt om de relatie met uw hond(en) goed te houden. Met de verdamper brengt u een geur in huis waarmee u voor uw hond een liefdevolle leefomgeving creëert en van het huis een warm en veilig thuis maakt.

Studies hebben aangetoond dat tekenen van stress worden gereduceerd door het gebruik van de verdamper. Dit geldt vooral voor situaties in huis die voor uw hond of pup als uitdagend kunnen zijn. Daarbij kunt u denken aan onder meer stress door lawaai (vuurwerk of onweer), een nieuwe omgeving (bij een verhuizing), verlatingsangst of de aanwezigheid van een nieuw gezinslid. Pups of honden kunnen ongewenst gedrag gaan vertonen om hun stress mee te uiten, bijvoorbeeld door overmatig te blaffen, door onzindelijk of vernielzuchtig te worden. De verdamper kan in dergelijke situaties een uitkomst zijn. 

Het idee achter de Adaptil Verdamper is gebaseerd op het effect van geruststellende feromonen. Bij het zogen scheidt een teef deze af om het nageslacht gerust te stellen. Omdat deze feromonen ook op latere leeftijd nog invloed hebben op uw hond, worden zij gebruikt in de vulling van deze verdamper. De feromonen zijn alleen voor honden waarneembaar, mensen hebben er dus geen last van. De redenen om de verdamper voor uw hond te gebruiken nog eens onder elkaar. 

 • Erg geschikt om honden te laten wennen aan een nieuwe situatie 
 • Ook om meerdere honden in huis tegelijk te kalmeren
 • Ideaal om uw hond gerust te stellen bij hard geluid zoals vuurwerk of onweer
   

Bij Brekz kunt u eenvoudig en goedkoop de beste dierenartikelen kopen voor uw hond. Zo koopt u de Adaptil Verdamper voor de hond dankzij de voordeelverpakking met extra navullingen online tegen de scherpste prijs!
 

Gebruiksaanwijzing

U kunt de verdamper in het stopcontact doen in de ruimte waar de hond het meeste verblijft. Het product werkt het beste wanneer u de verdamper continu laat aanstaan. De vulling van de verdamper bevat 48ml en is geschikt voor 30 dagen gebruik. Vanaf dat moment kunt u het apparaat gebruiken met een navulling. 

Volgens de fabrikant stopt 72-85% van de honden na 1 maand met blaffen en vernielen wanneer ze alleen thuis worden gelaten. Enige positieve effecten zijn vaak al eerder merkbaar, in de eerste week van de behandeling. Aangeraden wordt de verdamper minimaal 1 maand achtereen te gebruiken en de verdamper na vijf navullingen te vervangen. Het product kan worden gebruikt in combinatie met gedragstraining.
 

Ander middel bij gedragsproblemen?

Bent u op zoek naar een ander middel tegen gedragsproblemen van of stress bij uw hond. Kijk dan eens bij de Adaptil Halsband voor de hond.

> Meer informatie
Verpakking Prijs
Navulling
€ 17,95
Complete Set
€ 21,95
2 Navullingen
€ 34,95
Verpakking Prijs
60 ml
€ 21,95
2 x 60 ml
€ 41,95
Beaphar No Stress Tabletten voor Hond en Kat

Beaphar No Stress Tabletten Hond en Kat

Beaphar No Stress Tabletten Hond en Kat is een natuurlijk, rustgevend middel in de vorm van een tablet en is geschikt voor zowel honden als katten. De Beaphar No Stress producten zijn op basis van natuurlijke extracten en werken niet versuffend bij uw huisdier. Deze extracten komen langzaam vrij en hebben een kalmerend effect op honden en katten. De producten helpen om ongewenst gedrag zoals overmatig blaffen, janken, miauwen en sproeien te verminderen. Daarnaast heeft dit product ook een effectieve werking bij verlatingsangst, kennel- en dierenartsbezoeken, reizen, onweer, vuurwerk, vernielingen en ongewenst territoriumgedrag. 

Bij Brekz kunt u rustgevende middelen voor honden en katten goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu Beaphar No Stress Tabletten Hond en Kat tegen de scherpste prijzen. Makkelijk en snel besteld.

Ingrediënten Beaphar No Stress Tabletten Hond en Kat

Samenstelling: Melisse (16%), rozemarijn (8,1%), lindebloesem (4,9%), hopbloesem (3,3%), melk- en bijproducten, mineralen, granen.

Dosering Beaphar No Stress Tabletten Hond en Kat

Dosering per dier volgens lichaamsgewicht:

Tot 10 kg ½ tablet
10 - 25 kg 1 tablet
Vanaf 25 kg 2 tabletten


Geef Beaphar No Stress Tabletten 1½ uur van te voren rechtstreeks of via het voer. Mag na 2½ uur herhaald worden, maximaal 3x per dag.
De houdbaarheid van Beaphar No Stress Tabletten Hond en Kat staat op de verpakking vermeld en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik. Zorg dat uw huisdier altijd voldoende drinkwater heeft.

Ander product?

Heeft u dit rustgevende product van Beaphar liever in de vorm van een halsband? Kijk dan eens naar Beaphar No Stress Halsband Hond of Beaphar No Stress Halsband Kat.

> Meer informatie
Verpakking Prijs
20 tabletten
€ 4,95
40 tabletten
€ 9,49
60 Tabletten
€ 13,75

Rustgevend

Primeval Stressless voor de hond

Primeval Stressless voor de hond

Primeval Stressless voor de hondis een natuurlijk kalmeringsmiddel voor zowel jonge als volwassen honden die last hebben van angst of stress of agressief zijn door bijvoorbeeld een bezoek aan de dierenarts of vuurwerk. Dit middel bevat verschillende kruiden, vitaminen en mineralen die de spanning bij uw hond verminderen zonder versuffend te werken en zonder dat uw hond eraan gewend raakt.

 • Natuurlijk kalmeringsmiddel
 • Voor jonge en volwassen honden
 • Vermindert stress en spanning
 • Vermindert angst en agressiviteit
 • Bevat vitaminen en mineralen
 • Werkt niet versuffend of verslavend

Bij Brekz kunt u diverse stressverlagende producten voor honden eenvoudig en goedkoop online bestellen. Koop bijvoorbeeld Primeval Stressless voor de hond met zeer snelle levering!

Gebruiksadvies Primeval Stressless voor de hond

In onderstaande tabel ziet u de aanbevolen hoeveelheid van Primeval Stressless voor de hond per dag. Meng het middel door het voer van uw hond of leng droge brokken aan met water zodat u het middel kunt mengen met het voer. U kunt het zowel langdurig als incidenteel gebruiken. Bij preventief gebruik begint u met dit middel in dubbele dosering bij voorkeur 5 dagen voor aanvang van de stressvolle activiteit. Dit product bevat geen sint-janskruid en heeft dus geen negatieve invloed op eventueel medicijngebruik.

Lichaamsgewicht van uw hond

Hoeveelheid per dag

Tussen 5 en 15 kg

0,5 maatschep per dag

Tussen 15 en 30 kg

1 maatschep per dag

Tussen 30 en 40 kg

2 maatschep per dag

Vanaf 40 kg

3 maatschep per dag


Ingrediënten Primeval Stressless voor de hond


Samenstelling per 1,7 gram (1 maatschepje)

L-Theanine (20 mg), valeriaan (150 mg), passiebloem (150 mg), meidoorn (150 mg), havervrucht (300 mg), magnesium (30 mg) en biergist (150 mg).

Analytische bestanddelen
Ruw eiwit (7%), ruw vet (1%), ruwe celstof (0%), ruw as (6%) en vocht (6%).

Ander kalmeringsmiddel voor uw hond?

Bij ons kunt u ook tabletten van Adaptil bestellen tegen stress bij uw hond of Sanal Relax Grote Hond dat kalmerend werkt. Bekijk ook ons gehele aanbod aan rustgevende producten
 

> Meer informatie
Verpakking Prijs
135 gram
€ 23,95
2 x 135 gram
€ 45,95
Zylkène Capsules 75 mg - voor kat & hond tot 10 kg

Zylkène Capsules 75 mg - voor kat & hond tot 10 kg

Zylkène Capsules 75 mg - voor kat & hond tot 10 kg is een aanvullend voeder dat kalmerend werkt en is geschikt voor katten en kleine honden. Het middel is ideaal om te gebruiken in situaties die stressvol zijn voor uw huisdier, zoals vuurwerk, onweer of een verhuizing. Het heeft een kalmerend effect waardoor het makkelijk wordt de situatie te doorstaan. Verantwoordelijke werkzame stof is een stof die ook voorkomt in moedermelk. Hierdoor is het middel niet alleen effectief maar ook heel natuurlijk. Het is tevens vrij van conserveermiddelen en lactose. U kunt de capsules eenvoudig toedienen in de bek of mengen door het voer. 

 • Kalmerend effect in stressvolle situaties
 • Een natuurlijk product, werkzame stof is gewonnen uit moedermelk
 • Gemakkelijk toe te dienen in de bek of door het voer
 • Lactosevrij en vrij van conserveermiddelen
 • Niet verslavend

Bij Brekz kunt u het beste rustgevend producten goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu Zylkène Capsules 75 mg - voor kat & hond tot 10 kg tegen de scherpste prijzen. Makkelijk en snel besteld.

Gebruiksaanwijzing Zylkène Capsules 75 mg - voor kat & hond tot 10 kg

Voor oraal gebruik. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in een keer toedienen. Wilt u het middel door het voer mengen: de capsule openen en het poeder mengen of met een snack geven.


Lichaamsgewicht in kg

Aantal capsules / per dag

< 5

1 capsule / dag

5-10

2 capsules / dag

Ingrediënten Zylkène Capsules 225 mg - voor honden van 10 tot 30 kg

Aandeel poeder 76,9%: caseïne (trypsin-gehydrolyseerd rundercaseïne), magnesiumstearaat. Aandeel capsule: 23,1%: gelatine uit runderhuid.

Ander product?

Bent u op zoek naar een alternatief voor dit product, bijvoorbeeld een capsule van Zylkene voor grote honden? Kijk dan eens bij onze Zylkene Capsules 450 mg - voor honden vanaf 30 kg.

Zylkène Capsules 75 mg - voor kat & hond tot 10 kg > Meer informatie
Verpakking Prijs
30 capsules
€ 19,95
60 capsules
€ 37,95
Verpakking Prijs
30 capsules
€ 29,95
60 capsules
€ 57,95
Zylkène Capsules 450 mg - voor honden vanaf 30 kg

Gebruiksadvies Zylkène Capsules 450 mg

De capsule kan gemengd via het voer worden toegediend.

De capsule mag ook geopend worden en het poeder vervolgens vermengen met het voer.


Lichaamsgewicht in kg

Aantal capsules / per dag

15-30

1 capsule / dag

30-60

2 capsules / dag

Zylkène Capsules 450 mg - voor honden vanaf 30 kg > Meer informatie
Verpakking Prijs
30 capsules
€ 48,95
60 capsules
€ 94,95

Supplementen

Virbac Telizen 50 mg S – Voedingssupplement

Gebruiksaanwijzing Virbac Telizen 50 mg S

 • Katten:                      2x daags een halve tablet Telizen S
 • Honden < 10 kg:        2x daags een halve tablet Telizen S
Virbac Telizen 50 mg S – Voedingssupplement > Meer informatie
Verpakking Prijs
30 tabletten
€ 19,49
60 Tabletten
€ 37,95

Rustgevend

Verpakking Prijs
30 tabletten
€ 29,95
60 Tabletten
€ 56,95
Beaphar No Stress Band voor de hond

Beaphar No Stress Band voor de hond

Beaphar No Stress Band voor de hond is een halsband die stress vermindert bij honden en een kalmerende werking heeft doordat hij de geur van valeriaan en lavendel verspreidt. De band is geschikt voor honden die te veel blaffen, bij verlatingsangst, agressiviteit, bezoek aan de dierenarts, verhuizingen, onweer, vuurwerk of ander stressveroorzakende factoren. Beaphar No Stress Band voor de hondwerkt 3 tot 4 weken en is geschikt voor alle hondenrassen vanaf 12 weken oud.

 • Vermindert stress
 • Werkt kalmerend
 • Bevat valeriaan en lavendel
 • Werkt tegen angst en agressiviteit
 • 3 tot 4 weken werkzaam
 • Geschikt voor honden vanaf 12 weken

Bij Brekz kunt u diverse kalmerende producten eenvoudig en goedkoop online bestellen. Zo koopt u Beaphar No Stress Band voor de hond met zeer snelle levering!

Gebruiksaanwijzing Beaphar No Stress band voor de hond

Bevestig de band losjes om de nek van uw hond zodat er een ruimte van twee vingers dik overblijft tussen de hals en de band. Knip het overgebleven gedeelte van de halsband af. Na een uur begint de halsband te werken. Gebruik de halsband niet in combinatie met andere halsbanden. Gebruik de halsband niet bij honden met een geïrriteerde of beschadigde huid. De band kan gewoon nat worden, na het opdrogen zal het weer 100% werken.

Ander kalmerend product dan Beaphar No Stress Band voor de hond?

Bij Brekz kunt u ook een Thundershirt voor honden kopen dat angst door vuurwerk vermindert of bestel de kalmerende halsband van Adaptil. Bekijk ook ons gehele aanbod aan kalmerende producten voor honden.
 

> Meer informatie
Verpakking Prijs
Per stuk
€ 6,95
Verpakking Prijs
3 pipetten
€ 6,75
6 pipetten
€ 12,95
9 pipetten
€ 18,75
Verpakking Prijs
Per stuk
€ 11,49
Per 2
€ 21,99
Verpakking Prijs
Per stuk
€ 8,95
Per 2
€ 16,99

Pet Remedy

Pet Remedy Verdamper 1-2 werkdagen
Verpakking Prijs
Verdamper + Vulling 40 ml
€ 19,95
2 Navullingen
€ 19,95
2 x Verdamper + 2 x Vulling 40 ml
€ 37,95
4 Navullingen
€ 37,95
Pet Remedy Spray 1-2 werkdagen
Verpakking Prijs
15 ml
€ 5,95
2 x 15 ml
€ 11,49
200 ml
€ 15,95
2 x 200 ml
€ 29,95
Verpakking Prijs
Per verpakking
€ 5,95
Per 2 verpakkingen
€ 11,49

Rustgevend

Renske Golddust Gedrag & Stress - Voedingssupplement

Renske Golddust Gedrag & Stress - Voedingssupplement

Renske Golddust Gedrag & Stress - Voedingssupplement is rijk aan Omega 3 vetzuren en helpt bij gedragsproblemen zoals stress, angst en agressie. Het bevat een overvloed aan natuurlijke aanwezige vitaminen, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren en vezels. De rijke bron van lignanen, LNA en DHA ondersteunen de algehele gezondheid van uw huisdier. DHA speelt een belangrijke rol in de werking van hersencellen. Een dieet met een tekort aan DHA, beperkt de hersenen van de bekwaamheid om te leren en te onthouden. Lignanen zijn fytonutriënten met anti-schimmel, anti-bacteriële, anti-virale en anti-kanker eigenschappen. 

U kunt de voorgeschreven hoeveelheid door het voer van uw hond of kat mengen. Het poeder hecht zich eenvoudig aan natvoer. Met lauwwarm water kunt u het ook met droogvoer mengen. Dit supplement kan worden gegeven voor:

 • Betere toegankelijkheid, gemakkelijker te trainen
 • Beter leren en het onthouden hiervan
 • Scherp gezichtsvermogen
 • Betere bewegelijkheid
 • Meer energie
 • Minder stress
 • Verbetering immuunsysteem
 • Gezondere vacht
 • Geen depressies en angsten
 • Geen hyperactiviteit
 • Voor een goede ontwikkeling van de foetus en het behoud van een goede conditie van de (drachtige) teef
Bij Brekz kunt u voedingssupplementen goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu Renske Golddust Gedrag & Stress - Voedingssupplement tegen de scherpste prijzen. Makkelijk en snel besteld.
     

Belangrijke kenmerken Renske Golddust Gedrag & Stress - Voedingssupplement

 • Hoog in Omega-3 vetzuren
 • Rijk aan lignanen, LNA en DHA
 • Hoog in voedingsvezels
 • Bevat alle 10 essentiële aminozuren (compleet eiwitpatroon)
 • Rijk aan vitaminen en mineralen
 • 100% natuurlijk ongeraffineerd
 • Geen conserveringsmiddelen of toevoegingen
 • Verrijkt met o.a. vitamine B-6 en zink
 • Bevat meerdere natuurlijke antioxidanten
 • Geen genetisch gemanipuleerde grondstoffen
     

Ingrediënten

Lijnzaad (Stabilized, Ground, Fortified, non-GMO, Human-Grade, 99,9% pure), Rijst kiemen, Gezuiverde visolie, Salie, Zinksulfaat, Vitamine B-6.
   

Voedingsadvies

Kleine huisdieren ± 5 kg: 2 theelepels per dag
Middelgrote huisdieren ± 15 kg: 1 afgestreken eetlepel
Grote huisdieren ± 30 kg: 1 á 2 volle eetlepels per dag
Zeer grote huisdieren ± 60 kg: 2 á 4 volle eetlepels per dag
   

Ander product?
Bent u op zoek naar een voedingssupplement voor oudere dieren? Kijk dan eens naar Renske Golddust Oud & Herstel – VoedingssupplementVoor het totale aanbod, kunt u kijken op de pagina met al onze supplementen voor honden.

Renske Golddust Gedrag & Stress - Voedingssupplement > Meer informatie
Verpakking Prijs
250 gram
€ 17,49
500 gram
€ 27,95

Supplementen

Verpakking Prijs
Per stuk
€ 19,95
Per 2
€ 36,95
Per 3
€ 53,90
Prijzen zijn inc. BTW/Excl. bezorgkosten

Rustgevend honden

Net als mensen kunnen honden stress ervaren wanneer zij zich in nieuwe, angstige of ongemakkelijke situaties belanden. Dat kan bijvoorbeeld zijn wanneer u net bent verhuisd, als de hond nieuwe huisgenoten heeft gekregen, of als er buiten veel lawaai is vanwege vuurwerk of onweer. Sommige honden ervaren wat meer stress omdat zij in hun jeugd niet altijd goed zijn behandeld. Speciaal voor al deze viervoeters zijn er rustgevende middelen ontwikkeld, die ze kalmeren en weer het gevoel geven veilig en thuis te zijn. Zo krijgt u de opgewekte hond terug waar u zo veel om geeft. Wij hebben verschillende middelen in ons assortiment die rustgevend voor honden zijn. 

Verdamper, spray en halsband

Deze rustgevende middelen zijn op basis van feromonen. Feromonen zijn een beproefd middel om uw hond weer een veilig en rustig gevoel te bezorgen. Uw hond kent deze stof van zijn tijd als puppy, omdat die wordt afgescheiden door de moederhond. Honden reageren instinctief op feromonen en ervaren een geborgen, veilig en rustgevend gevoel. Er zijn verschillende middelen waarmee u de stof kunt toedienen. Zo is er de Adaptil Verdamper, waarmee u de stof verspreid door de kamer waarin uw hond het meest verblijft. Er is ook een Adaptil Spray, voor gericht toedienen in situaties die voor uw hond stressvol zijn, zoals een trimshow. Voor een gemakkelijk, continu gebruik onderweg is er de Adaptil halsband voor de hond. De gebruikte feromonen zijn niet waarneembaar voor mensen, u zult er bij gebruik dus niets van merken.

Tabletten

Een andere methode om uw hond op een vriendelijke manier te kalmeren is met behulp van medicijnen. De tabletten in ons aanbod bevatten onschuldige, maar heilzame stoffen als aminozuren, die helpen uw hond weer tot rust te brengen. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, zoals de Sanal Relax tabletten voor kleine en grote honden. Ook zijn er tabletten van Adaptil
 

Eten

Natuurlijk is er ook een rustgevend middel die in de voeding van uw hond is verwerkt. De voeding bevat onder meer tryptofaan en brengt uw hond effectief tot rust. Er is keuze uit een de Denkadog Hypo Stress-Digestion en een variant van Royal Canin Veterinary Diet voer.
 

Overige middelen

Verder vindt u in ons assortiment een middel om knaaggedrag aan meubels en dergelijke te verminderen, Beaphar Anti Knabbel voor de hond. Ook is er een kledingstuk die uw hond een rustgevend gevoel geeft, het Thundershirt voor honden. Deze sluit nauw om het lichaam en voelt daarom geborgen aan. 

Bij Brekz kunt u de beste rustgevende middelen eenvoudig en goedkoop online bestellen. Wilt u deze producten nog voordeliger kopen? Maak gebruik van een van onze vele acties voor de scherpste prijs!
 

Ander product?

Bent u op zoek naar een ander medicinaal middel voor uw hond? Kijk voor een overzicht van al onze medicijnen en middelen in de hondenapotheek.

Terug