Ontworming hond

Ontworming hond

Wormen bij honden komen vaak voor. Wilt u uw hond ontwormen, zodat hij optimaal gezond blijft? Bij Brekz koopt u snel en eenvoudig wormenkuren van diverse merken tegen de scherpste prijzen.
Lees meer ..
Ontworming hond

Ontwormen hond

Voor de gezondheid van uw hond is het van groot belang dat u uw hond preventief tegen wormbesmettingen behandelt.


Natuurlijk wilt u dat uw hond gezond is en zich gelukkig voelt! Om de gezondheid van uw huisdier zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen, is het zeer belangrijk dat u regelmatig uw hond gaat ontwormen. Net als het borstelen van de vacht, of het verwijderen van teken, behoort het ontwormen tot de basisverzorging. U kunt uw hond eenvoudig ontwormen met ontwormingstabletten of ontwormpasta. Zo weet u zeker dat uw hond niet stilletjes last heeft van wormen en blijft hij energiek en gezond.

 

Symptomen wormen hond

Honden met een wormbesmetting hebben niet altijd directe, duidelijke klachten. Wanneer er klachten ontstaan door wormen, resulteert dit vaak in maagdarmklachten. Een jonge hond met een grote hoeveelheid volwassen wormen in de darmen, kan een darmverstopping krijgen. In het ergste geval kan de hond hieraan overlijden.


Wanneer er sprake is van een zware besmetting heeft, kunt u bij de hond wormen aantreffen in de ontlasting. Lichte besmettingen zijn echter ook belastend voor uw huisdier, terwijl u zelf hier vaak niets van merkt. Het is daarom belangrijk dat u preventief een wormenkuur aan uw hond geeft.

 

Wormen hond

Wormen zijn er in alle soorten en maten. Bekende wormbesmettingen zijn onder andere rond- of spoelwormen, lintwormen, hartwormen en longwormen. 

 

Rondworm of spoelworm hond


Bij volwassen honden merkt u meestal weinig tot niets van een spoelworminfectie. Soms is er sprake van wat dunne ontlasting en kan het de conditie van uw hond verminderen. Ze leven in de dunne darm, zijn rond van vorm en geelwit tot roze van kleur.

 

Lintworm hond


Over het algemeen zal uw hond geen overduidelijke symptomen vertonen bij een lintworminfectie. Lintwormen van de hond leven in de dunne darm. Ze zijn wit van kleur en afgeplat van vorm. De wormen kunnen zichtbaar zijn in de ontlasting als zogenaamde rijstkorrels of aan de vacht vastkleven. 

 

Hartworm hond


De hartworm is de meest levensbedreigende worm, waarmee uw huisdier besmet kan raken. Ze vestigen zich in het hart en de longslagaderen van de hond, waar zij de hartfunctie verstoren en uiteindelijk de dood veroorzaken. 

 

Longworm hond


Wanneer de hond de larven opeet, kan hij besmet raken. De volwassen wormen van 1,5 tot 2,5 cm nestelen zich in de kleine longslagaders van de hond.

Ontwormen hond, hoe vaak hond ontwormen?

Het is erg belangrijk dat u voor uw huisdier de juiste wormenkuur kiest. Daarbij adviseren wij u om voor het gebruik zorgvuldig de bijsluiter te lezen. Bij Brekz hebben we in ons assortiment diverse merken, alsmede de keuze uit ontwormtabletten en ontwormpasta's. Hieronder een aantal van de meest populaire middelen.

 

Wormenkuur hond

We kunnen u Milbemax ontworming hond adviseren. Deze ontwormingstabletten zijn beschikbaar voor kleine-, middelgrote en grote honden, zoals Milbemax grote hond

 

Overige ontwormingtabletten hond


Tevens hebben we ook ontwormingstabletten van Beaphar, Drontal, Exil, Panacur en Mansonil. Zo kunt u een pup of kleine hond ontwormen met bijvoorbeeld Beaphar Milquestra Ontwormingsmiddel.

 

Goedkoop ontwormingsmiddelen online kopen?

Uw hond ontwormen? Bij Brekz koopt u ontwormingstabletten hond voor een gegarandeerde lage prijs!

Op Brekz.nl kunt u veilig betalen door middel van betaalmethodes zoals iDeal en PayPal. Heeft u vragen of heeft u hulp nodig bij het bestellen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag! 

 

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mail
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.