Door gebruik te maken van deze website accepteert u het gebruik van cookies.
OK

Moet ik droog- of natvoer geven aan mijn kat?

U staat op het punt om brokjes voor uw huisdier te bestellen en ziet plotseling een advertentie staan met een scherpe actie voor natvoer. U begint zich mogelijk af te vragen of u nat- of droogvoer moet geven aan uw kat. Wat zijn de voor- en nadelen van beide varianten? Is het ene beter dan de ander? Hieronder geven wij antwoord op deze vragen!

Wat is droog- en natvoer?

Natvoeding is een voeding met een zeer hoog vochtgehalte. Dit is goed voor een verhoogde vochtopname van de kat. Afhankelijk van de fabrikant, bestaat natvoer meestal uit vers vlees en/of vis. Hierdoor wordt de urine minder geconcentreerd, waardoor de kans op blaasgruis wordt verkleind. Droogvoeding is, mits het juiste formaat en textuur, ingrediënten en vorm, goed voor het gebit. De brokjes zorgen er voor dat de kat goed moet kauwen, waardoor het tandaanslag kan verminderen. De ideale situatie is over het algemeen om het droog- en natvoer in de juiste verhouding met elkaar af te wisselen. Zo krijgt uw kat het beste van beide varianten binnen. 

Waar moet ik op letten bij het kopen van droog- of natvoer?

Voor een optimale voedingsbalans wordt het dus aangeraden om droog kattenvoer en nat kattenvoer met elkaar af te wisselen. Zo krijgt uw kat alle essentiële voedingsstoffen binnen voor een optimale gezondheid. Uiteraard is de kwaliteit van de voedingen hierbij van groot belang. Voor een goede gezondheid van uw kat is kwalitatief hoogwaardig kattenvoer erg belangrijk. Bij droogvoer van lage kwaliteit worden vaak ingrediënten zoals tarwe of zetmeel toegevoegd. Deze voedingen bevatten veel koolhydraten, zodat ze langer houdbaar blijven. Katten zijn echte carnivoren en daardoor afhankelijk van een hoog eiwitgehalte in hun voer. Hoogwaardige kattenvoedingen bevatten een groot vleesaandeel, veel gezonde proteïnen, weinig plantaardige ingrediënten en geen tot weinig kunstmatige toevoegingen en suikers. Dit geldt voor zowel droog- als nat kattenvoer. 

Diverse varianten voor katten met verschillende behoeftes

Heeft uw kat een bepaalde aandoening waardoor hij enkel dieetvoeding mag? Geen probleem! Royal Canin biedt zowel droog- als natvoedingen aan voor katten met bepaalde aandoening. Hierbij kunt u denken aan katten met bijvoorbeeld een allergie, nierproblemen, blaasgruis of overgewicht. Deze voedingen dient u enkel op advies van uw dierenarts aan uw kat te voeren. 

U kunt in onze webshop kiezen uit vele hoogwaardige voedingen van diverse fabrikanten. Kijk bijvoorbeeld eens welke merken droog kattenvoer we hebben. Voor een bijpassende natvoeding kunt u ook kijken op de pagina met al ons natvoer voor katten