Loopplank hond

Loopplank hond

Loopplanken voor honden zijn handige hulpmiddelen die het gemakkelijker maken voor uw trouwe viervoeter om in en uit voertuigen te komen, op en van boten af te lopen, of van andere verhoogde oppervlakken te komen. Ze verminderen de belasting van de gewrichten van uw hond en zorgen ervoor dat u niet meer hoeft te tillen.
Lees meer ..
Loopplank hond

Loopplanken voor de hond

Loopplanken voor honden zijn praktische hulpmiddelen die het leven gemakkelijker maken voor zowel uw trouwe viervoeter als uzelf. Of uw hond nu oud is, gewrichtsproblemen heeft of gewoon wat hulp nodig heeft bij het in- en uitstappen van voertuigen, een loopplank kan een waardevolle aanvulling zijn.

Waarom een loopplank voor de hond aanschaffen?

Het gebruik van een loopplank voor uw hond kan verschillende voordelen bieden. Ten eerste kan het de belasting van de gewrichten aanzienlijk verminderen, niet alleen bij oudere honden of honden met gewrichtsproblemen, maar ook voor gezonde jonge viervoeters. Door het vermijden van sprongen wordt de druk op de gewrichten aanzienlijk verminderd, waardoor uw hond op de langere termijn minder snel schade oploopt bij het in- en uitspringen. Bovendien biedt een loopplank een veilige manier voor uw hond om in en uit voertuigen te komen, waardoor het risico op ander letsel wordt verminderd. Dit is vooral belangrijk voor eigenaren van grote rassen of oudere honden. Een kleinere hond tilt u namelijk gemakkelijker op dan een grote hond.

Naast de voordelen voor uw hond, biedt het gebruik van een loopplank ook voordelen voor u als baasje. Het tillen van een grote hond kan fysiek zwaar zijn, vooral als uw hond niet meewerkt. Bovendien is het optillen vaak erg oncomfortabel voor uw hond. Een loopplank maakt het dus gemakkelijker voor u om uw hond te helpen zonder uzelf te belasten. 

Bij Brekz kunt u de beste hondenaccessoires voor onderweg snel en eenvoudig online bestellen. Bekijk ons assortiment en bestel een loopplank voor de hond tegen de scherpste prijzen!

Hoe leer ik mijn hond een loopplank te gebruiken?

Het gebruik van loopplanken is eenvoudig, maar vereist soms wat geduld en training.

  1. Introduceer de loopplank: Plaats de loopplank vlakbij uw hond en laat hem eraan ruiken. Moedig hem aan om dichterbij te komen door traktaties of zijn favoriete speeltje te gebruiken.

  2. Laat de hond rustig wennen: Laat uw hond rustig wennen aan de loopplank door hem erop te laten lopen terwijl deze plat op de grond ligt. Zorg er wel voor dat de plank stabiel ligt, om er voor te zorgen dat uw hond niet onzeker wordt door een wiebelende loopplank. Beloon uw hond elke keer als hij de loopplank betreedt en eroverheen loopt.

  3. Verhoog de hoogte: Nadat uw hond comfortabel is met het lopen over de platte loopplank, verhoogt u langzaam de hoogte ervan. Dit kan worden gedaan door de loopplank tegen een laag oppervlak te plaatsen, zoals een stoeprand of een lage bank. Zorg ook nu weer telkens voor stabiliteit!

  4. Oefen met begeleiding: Sta naast de loopplank terwijl uw hond er overheen loopt en biedt ondersteuning en aanmoediging wanneer nodig. Gebruik traktaties om hem te belonen voor elke stap vooruit.

  5. Oefen in verschillende situaties: Oefen met uw hond in verschillende omgevingen om ervoor te zorgen dat hij comfortabel is met het gebruik van de loopplank in verschillende situaties.

  6. Herhaal en beloon: Blijf de training herhalen en beloon uw hond regelmatig voor zijn vooruitgang. Wees geduldig en geef uw hond de tijd die hij nodig heeft om vertrouwd te raken met de loopplank.

Assortiment loopplanken 

Bij het kiezen van de juiste loopplank voor uw hond, let u op de grootte en het gewicht van uw hond. Daarnaast let u op de hoogte van de auto of het oppervlak waarop de loopplank zal worden gebruikt. Kies een stevige en duurzame loopplank die gemakkelijk te gebruiken en op te bergen is, en die past bij uw specifieke behoeften en die van uw hond. Met de juiste loopplank kunt u samen met uw hond genieten van avonturen zonder gedoe of stress.

Uitklapbaar: De Trixie Loopplank Petwalk Uitklapbaar voor honden is een loopplank waarmee uw hond gemakkelijk in en uit de auto kan stappen. De plank is 40 x 156 cm groot en gemaakt van aluminium en kunststof. Het weegt maar 4,5 kg en heeft een draaggewicht tot 90 kg. Het rubber rondom de plank beschermt uw bumper tegen krassen en de antislip-laag en veiligheidsranden beschermen uw hond. De plank is inklapbaar en eenvoudig schoon te maken.

Telescopisch: Een telescopische loopplank is in te stellen op verschillende lengtes. Ideaal voor wanneer de plank op verschillende oppervlaktes of voertuigen wordt gebruikt. De Trixie Telescopische Loopplank Petwalk voor honden is een loopplank waarmee uw hond tot maximaal 120 kg gemakkelijk in en uit de auto kan komen. De plank heeft opstaande randen, is uitschuifbaar van 100 tot 180 cm, is 43 cm breed en weegt 5,8 kg. De plank is gemaakt van aluminium en plastic en heeft een antislip-laag dat eenvoudig schoon te maken is.

Kleine loopplank: De Trixie Loopplank Petwalk Klein voor honden is een loopplank van 38 x 100 cm groot en gemaakt van zwart kunststof. Het weegt maar 2,8 kg en kan honden met een gewicht tot 50 kg dragen. De plank heeft veiligheidsranden en een antislipcoating. U kunt de plank zowel binnen als buiten gebruiken. Ideaal voor de zij-instap van uw auto of om uw hond op de bank te helpen.

Ander product?

Bent u ook nog op zoek naar andere handige accessoires voor de hond mee op reis? Kijk gauw in de webshop en vindt alles wat voor uw hond online bij Brekz!

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.