Hondenriemen

Hondenriemen

Bij het uitlaten van een hond is een goede hondenriem onmisbaar. Bij Brekz kunt u hondenriemen in verschillende soorten en maten vinden. Ontdek welke opties er zijn en het meest geschikt is voor u en uw viervoeter.
Lees meer ..
Hondenriemen

Hondenriemen voor elke hond

Alle hondenbaasjes hebben er wel eentje in huis, een hondenriem. Om uw hond veilig zijn dagelijkse beweging te kunnen geven, is een hondenriem één van de belangrijkste accessoires voor uw huisdier. De keuze voor de beste hondenriem is niet altijd makkelijk. Zoek in een dierenwinkel of op internet en de opties lijken eindeloos. Als baasje wilt u natuurlijk weten of de riem comfortabel en veilig is voor de hond. Maar ook als baasje mag u wensen hebben over comfort, gemak, materiaal en duurzaamheid.

Hoe kiest u de beste hondenriem?

Bij het kiezen van een hondenriem is er ongelofelijk veel keuze. Om er achter te komen welke riem het beste bij u past, kunt u deze vijf stappen volgen tijdens uw besluitvorming. Zo komt u er precies achter welke riem het beste past bij uw wandelingen.

 1. Kies een geschikte sluiting

  Hondenbaasjes van een kleine hond, of hond met een gemiddeld gewicht en postuur hoeven zich niet heel druk te maken om de sluiting van de hondenriem. Heeft u een grote, zware, sterke hond? Dan is het wel verstandig om hier extra op te letten. Er zit veel verschil in sluitingen, vooral in het gewicht en de maximale kracht die de sluiting aan kan. U kunt zich voorstellen dat een puppylijn een andere sluiting heeft dan een karabijnhaak aan de lijn voor een Deense dog. Heeft uw hond de neiging om veel uit te vallen aan de lijn? Zorg dan dat u een stevige sluiting kiest. Voor een kleine hond of puppy moet een sluiting juist niet te zwaar zijn.

 2. Waarvoor wilt u de hondenriem gebruiken?

  Zoekt u een riem voor de dagelijkse blokjes om? Of loopt u uren over het strand of door het bos? Gaat de hond regelmatig mee tijdens uw hardloopsessies? Of misschien laat u wel twee honden tegelijkertijd uit? Waar en waarvoor u de lijn wilt gaan gebruiken speelt een rol bij de keuze van de riem. Denk hier van te voren dus goed over na. Veel baasjes hebben uiteindelijk diverse hondenriemen in huis voor de verschillende activiteiten die ze ondernemen met hun viervoeter.

 3. Kies de beste lengte van de riem

  Een lange lijn geeft veel bewegingsvrijheid. Een korte lijn geeft over het algemeen veel meer controle over de hond. Langs een fietspad of een drukke weg gebruikt u het beste een korte(re) lijn. Zo kunt u de hond beter sturen in het geval van gevaar of veel prikkels. In een park kan een hond aan een lange lijn lekker vrij bewegen en rondsnuffelen.

 4. Welk handvat vindt u prettig?

  De afwerking en het materiaal van het handvat zijn belangrijke factoren voor het comfort tijdens het vasthouden van de hondenriem. Is het handvat van zacht materiaal? Is er een speciale gevoerde uitvoering van het handvat voor extra stevigheid? Iedereen heeft zo een voorkeur voor wat hij of zij het prettigst vindt in gebruik.

 5. Welk materiaal heeft u graag?

  Een hondenriem krijgt heel wat te verduren tijdens het wandelen. De hondenriemen komen namelijk buiten in weer en wind. Wees u bewust van het feit dat bepaalde materialen op den duur kunnen gaan slijten of rafelen. Een nylon riem heeft in principe geen onderhoud nodig vergeleken met een leren hondenlijn. 

De geschikte hondenriem voor een ontspannen wandeling met uw hond kunt u voordelig online bestellen bij Brekz. Bekijk het assortiment en betel de beste hondenlijnen tegen de scherpste prijzen. Makkelijk online bestellen en snel bij u thuis.

Assortiment hondenriemen

De hondenriemen bij Brekz zijn onder te verdelen in enkele groepen:

De standaard hondenriem: De standaard hondenriem is een riem tussen de 120 cm en de 200 cm. De lijn heeft een handvat en een karabijnhaak. De meeste baasjes vinden dit een handige riem, omdat de relatief korte lijn veel controle geeft tijdens het uitlaten. De standaard lijn is te koop in verschillende materialen zoals bijvoorbeeld leer of stevig nylon.

Lange sleeplijn: De lange hondenriem is vijf tot tien meter lang en geeft uw hond veel bewegingsvrijheid. Zo kan de hond lekker rondsnuffelen zonder gehinderd te worden. De lijn is ook heel geschikt voor puppytraining, bijvoorbeeld voor het oefenen van de commando's kom en blijf. Een lange lijn van stevig nylon is praktisch en zorgt er voor dat uw hond vrij rond kan lopen, zonder dat u de controle volledig kwijtraakt.

Verstelbare hondenriem / politielijn: Er zijn hondenriemen die verstelbaar zijn, ook wel politielijnen genoemd. Zo kunt u de riem op verschillende posities vastklikken met een karabijnsluiting. U kunt de lijn kort houden, langer of zelfs om uw schouder dragen om de handen vrij te houden. Politielijnen zijn verkrijgbaar in diverse materialen.

Dubbele hondenriem: Een koppellijn is een riem waarmee u meer honden samen uit kunt laten. De koppellijn klikt u vast aan de karabijnsluiting van bijvoorbeeld en standaardriem. Zo heeft u maar één lijn in uw hand en komen de honden onderling niet met elkaar in de knoop.

Sliplijn: Een sliplijn in een hondenriem en halsband in één. Als een soort lasso haalt u de lus van de lijn rond de kop van uw hond. De lus hangt los om de nek van uw hond, maar komt strak te zitten als de hond trekt. Omdat dit heel ergerlijk is voor de hond, zal hij eerder stoppen met trekken.

Let op! Bij verkeerd gebruik van deze riem kunt u de nekwervels en luchtpijp van uw hond beschadigen. Geef daarom nooit een ruk aan de riem!

Sportlijnen: Samen met uw hond hardlopen is een leuke bezigheid voor uw hond en voor uzelf. Of misschien zoekt u een manier om de hond uit te laten en uw handen vrij te houden, bijvoorbeeld wanneer u met een kinderwagen loopt. In beide gevallen kan een heupriem of een schouderlijn uitkomst bieden. Deze opties zorgen ervoor dat u uw handen vrij kunt houden tijdens het uitlaten van de hond.

Overig. Ten slotte zijn er ook nog de korthouder en de oprollijn. De korthouder gebruik u om de hond heel kort te kunnen houden. Dit is vooral handig om de hond even vast te houden tijdens spannende passerende prikkels. Het is een soort handvat. De oprollijn is een lange lijn dat zichzelf oprolt. De lijn prikt u vast in de grond, waardoor de hond vrij kan rondlopen zonder dat u continu hoeft op te letten. Doordat de lijn zichzelf op- en afrolt, raakt de hond niet gauw verstrikt in de lijn.

Andere hondenriem bestellen?

Naast de hondenlijnen op deze pagina verkopen we ook Flexi hondenriemen. Deze handige rolriem biedt uw hond zeer veel bewegingsvrijheid en zorgt tevens voor veel comfort bij de hondeneigenaar. Ook voorkomt deze hondenriem dat u of uw viervoeter verstrikt raken in de lijn, omdat deze niet los over de grond hangt. Voor bijpassende accessoires en andere producten kunt u kijken op de pagina met al onze hondenaccessoires.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.