Door gebruik te maken van deze website accepteert u het gebruik van cookies.
OK

Puur Os (botten) voor hond, kat en paard

Productinformatie
100 ml
€ 19,49
€ 19,49
2 x 100 ml
€ 37,49
€ 37,49
3 x 100 ml
€ 53,49
Meest verkocht
€ 53,49

Puur Os voor hond, kat en paard (voorheen Puur Bot) zorgt voor een soepele beweging, gezonde gewrichten en geeft verlichting. Ook geschikt voor jonge/ slungelige dieren in de groei.

  • Voor dieren in de groei
  • Voor soepele beweging
  • Ondersteunt gezonde gewrichten

Meer informatie

Productinformatie Puur Os

Puur Os is een voedingssupplement dat gegeven kan worden aan honden, katten paarden en pony's. Puur Os geeft verlichting en zorgt voor soepel bewegen door gezonde gewrichten. Zowel jonge als oude dieren kunnen baat hebben bij het krijgen van Puur Os. Jonge dieren in de groei kunnen last krijgen van groeipijnen. Ook zonder groeipijn kan Puur Os bij jonge honden van (middel) grote hondenrassen en slungelige dieren een positief effect hebben op de beenderen. Oudere honden kunnen last krijgen van stijve gewrichten of zelfs artrose, ostitis, sesamoiditis of heupdysplasie. Puur Os ondersteunt het beenvlies en pees- en gewrichtsweefsel en zorgt zo voor verlichting. Daarnaar kunt u Puur Os ook geven aan dieren die last hebben van botwoekeringen, na een trauma of bij het herstel na botbreuken.

Bij Brekz kunt u Puur voedingssupplementen gemakkelijk en goedkoop online bestellen. Koop Puur Os en uw bestelling wordt snel thuisbezorgd!

Gebruiksaanwijzing Puur Os

Doseringstabel:

Paard 20-30 druppels
Hond 10-15 druppels
Kat 5-10 druppels

1 - 2 x daags  (1 ml = 20 druppels), goed schudden voor gebruik.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.

Indien een kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.

In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 °C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op de verpakking en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik.

Ingrediënten Puur Os

Verdunde extracten van Den (Pinus), Echte tijm (Thymus vulgaris), Gewone smeerwortel (Symphytum officinale), Heermoes (Equisetum arvense), Maretak (Viscum album) en Wierookboom (Boswellia serata). Alcohol 20% v/v.

Ander Product? 

Bent u op zoek naar een ander voedingssupplement ter ondersteuning van botten of spieren bij uw hond of kat? Bekijk dan eens onze overzichtspagina voor de hond, of voor de kat. Hier vindt u onder andere Puur Glucosamine voor hond en kat.