Catnip speeltjes

Catnip speeltjes

Catnip speeltjes, ook wel kattenkruid speelgoed genoemd, heeft op veel katten een positief effect. Bekijk het volledige assortiment kattenspeeltjes met catnip en zoek een leuk speeltje uit om uw kat mee ter verwennen.
Lees meer ..
Catnip speeltjes

Catnip speeltjes voor de kat

De geur van kattenkruid kan diverse reacties bij uw kat teweegbrengen. Sommige katten worden er zeer ontspannen van, terwijl anderen juist erg speels worden! Kattenkruid, ook bekend als catnip, bevat nepetalactone, een stof met een stimulerend effect op uw kat. Deze plant behoort tot de familie van de lipbloemigen en komt van nature voor in Europa, Afrika en Azië.

Uw kat kan op verschillende manieren reageren op catnip. Sommige katten beginnen te rollen of te miauwen, terwijl ze tegen het kruid aan schuren. Dit veroorzaakt een gelukzalige toestand die enkele minuten kan duren. De meeste katten reageren positief op catnip speeltjes, maar er is ook een klein percentage dat er (vrijwel) niet op reageert. Over het algemeen zijn jonge katten minder gevoelig voor het kruid dan iets oudere katten.

Omdat catnip zo'n positief effect heeft op het welzijn van uw kat, is het een geweldig beloningsspeeltje. Het is aangetoond dat langdurig gebruik van kattenkruid de effectiviteit kan verminderen. Het is daarom aan te raden om het speeltje telkens opnieuw aan te bieden en deze weg te leggen als uw kat uitgespeeld is. 

Hoe verrijk ik het leven van mijn kat met kattenkruid speelgoed?

U kunt uw kat op verschillende manieren belonen met catnip speeltjes, waardoor u hun speeltijd verrijkt en de band tussen u en uw harige vriend versterkt. Hier zijn enkele leuke voorbeelden:

  1. Beloningsmoment na speelsessie: Reik de kat een catnip gevuld knuffelbeest aan na jullie speelsessie. Dit werkt als een beloning voor het tonen van energie en enthousiasme tijdens het spelen.

  2. Verstop catnip speeltjes: Verberg catnip speeltjes op verschillende plekken in huis. Wanneer uw kat ze ontdekt, wordt dit een verrassende ervaring. 

  3. Gebruik catnipspray op krabpaal: Breng catnipspray aan op de krabpaal van uw kat. Hierdoor wordt de krabpaal aantrekkelijker, waardoor uw kat gestimuleerd wordt om te krabben op de juiste plek. 

  4. Verrijk de omgeving met kattenkruid: Plaats catnip speeltjes op strategische plekken in de omgeving van uw kat, zoals op favoriete rustplekjes (wanneer kattenkruid een ontspannend effect heeft op uw kat) of speelzones. 

  5. Samen spelen met catnip speeltjes: Neem actief deel aan het speelplezier door samen met uw kat te spelen met catnip gevulde speeltjes. Gooi ze heen en weer of laat uw kat achter het speeltje aan jagen.

Door catnip speeltjes op creatieve manieren in het leven van uw kat te introduceren, creëert u niet alleen verrijkende speelmomenten, maar versterkt u ook de band met uw geliefde huisdier. Ontdek samen het plezier van catnip en geniet van de positieve effecten op het welzijn van uw kat.

Is uw kat ook zo gek op catnip speelgoed? Bij Brekz koopt u de leukste speeltjes met kattenkruid tegen de scherpste prijzen. Bestellingen vanaf € 28 worden bovendien gratis naar u verzonden.

Assortiment catnip speeltjes voor de kat

Er zijn verschillende soorten speeltjes met catnip voor katten. Uit welke varianten kunt u kiezen? 

Speeltjes

Speeltjes zoals bijvoorbeeld de Petstages Catnip Boomerang of de Kong Kickeroo zijn voorbeelden van leuke kattenspeeltjes geheel gevuld met een langdurig geurende catnip die uw kat uitnodigt voor een spelletje! Uw kat kan ermee spelen, knuffelen en slapen. Verstop de speeltjes in huis voor een zoekspelletje of geef het speeltje als beloning.

Hervulbare speeltjes

Kong Catnip Toy Duckie is een leuk voorbeeld van een pluche speeltje met catnip en is geschikt voor iedere kat. Behalve een eendje, is er ook een eekhoorn, bever of een ratje. Dit pluche speeltje is heerlijk zacht en nodigt uw kat telkens weer uit om te spelen. Werkt het kattenkruid niet meer, dan kunt u het eenvoudig verversen, voor een blijvend aantrekkelijk speeltje. Kong en Trixie zijn twee voorbeelden van merken die navullingen voor deze hervulbare speeltjes verkopen.

Catnip spray

Trixie en Beaphar hebben een handige spray met catnip. Spuit de spray op de speeltjes of krabpaal van uw kat en zorg er zo voor dat uw kat alleen daar nog oog voor heeft en minder snel voor uw meubels. De spray bestaat uit het zeer aantrekkelijke catnip, opgelost in gedemineraliseerd water.

Catnip bellenblaas

De Trixie Catnip bellenblaas bevat kattenmunt extract, wat het speelgedrag van de kat stimuleert. Deze bellenblaas is daarom perfect om de actieve kat fysiek en mentaal uit te dagen. Het vangen van de bellen zal uw kat niet snel vervelen. Het kattenkruid ruikt heerlijk voor katten en heeft een gelukzalig effect op uw kat.

Ander product?

Zoekt u een ander speeltje voor de kat? Brekz heeft een groot assortiment in kattenspeeltjes. Er is voor iedere kat een passend speeltje tegen de scherpste prijzen.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.