puppyvoer

                      

Waarom rasspecifiek hondenvoer?

U heeft zich wellicht al vaker afgevraagd of het beter is om een rashond rasspecifiek hondenvoer te geven. Het antwoord op die vraag is in de meeste gevallen 'ja'. Geen enkel hondenras is immers hetzelfde. Het is daarom niet zo vreemd dat een Duitse Herder andere voedingsbehoeftes heeft dan een Engelse Bulldog. Naast het verschil in formaat en bouw, heeft het ene ras een hoger activiteitenniveau dan het andere. Het is natuurlijk belangrijk dat u uw hond voeding geeft die zorgt voor voldoende energie. Ook zou u een rustige viervoeter een brok moeten geven met minder calorieën. Vaak wordt ook het formaat van de hondenbrokjes afgestemd naar ras. Voor de Chihuahua is er vanzelfsprekend een kleinere brok nodig om goed op te kunnen kauwen, dan voor een Duitse Dog.

Voeding voor uw rashond

Naast zichtbare fysieke verschillen, kunnen sommige hondenrassen ook gevoeliger zijn voor lichamelijke ongemakken, zoals bijvoorbeeld een gevoelige spijsvertering, overgewicht of huidproblemen. Rasspecifiek hondenvoer is hier speciaal op aangepast en houdt rekening met deze specifieke kenmerken. Zo hebben honden met een witte vacht over het algemeen sneller last van een gevoelige huid. Het rasspecifieke voer voor onder andere Dalmatiërs en Maltezers bevat daarom extra Omega 3-vetzuren om de huidconditie te helpen ondersteunen. Daarnaast zijn deze vetzuren ook nog eens goed voor het hart van deze rashonden. Een Duitse herder heeft vaker last van een wisselende ontlasting en kan daarom baat hebben bij licht verteerbare eiwitten om het spijsverteringsstelsel zo min mogelijk te belasten. Extra vezels helpen de darmflora gezond te houden en dragen bij aan een goede ontlasting. 

Kieskeurige rashonden

Om uw hond te laten profiteren van de voordelen van rasspecifiek hondenvoer, is het belangrijk dat de voeding natuurlijk wel goed en met smaak wordt gegeten. Sommige honden – waaronder de Labrador – zijn gulzige eters die hun voerbak vaak binnen de kortste keren leeg hebben. Er zijn ook rashonden die het tegenovergestelde doen. Zo zijn Chihuahua’s vaak kieskeurige peuzelaars en laten ook rassen als Poedels hun maaltijd wat makkelijker staan. Daarom is bijvoorbeeld Chihuahua-voeding extra smakelijk gemaakt zodat deze kleine rashond voldoende eet om de gezondheid te blijven ondersteunen.

Gulzige eter

Ook de vorm van hondenbrokken kan een belangrijke functie hebben. Een gulzige eter kauwt doorgaans niet goed op de brokken. Dit kan vervolgens resulteren in spijsverteringsproblemen. De rasspecifieke brok voor bijvoorbeeld de Labrador Retriever is daarom rond met in het midden een klein gaatje. Dit stimuleert de hond om op de brok te kauwen, waardoor hij minder zal schrokken. Daarnaast bevat rasspecifieke voeding voor bijvoorbeeld de Labrador meer vezels en juist wat minder calorieën. Deze kenmerken ondersteunen uw Labrador in het behoud van een gezond gewicht en geeft hem een vol gevoel.

Royal Canin rasspecifieke voeding

Het geven van rasspecifiek hondenvoer heeft dus vele voordelen. Royal Canin heeft specifieke voedingen ontwikkeld die er op gericht zijn om de gezondheid van uw rashond zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Bent u benieuwd of er een speciale voeding is voor uw rashond? Bekijk dan snel eens de pagina met al het rasspecifiek hondenvoer.

Let op: De informatie op deze pagina is een algemeen advies. Ieder huisdier is anders. Qua karakter, werking van het lichaam en gezondheid zijn er grote verschillen per ras en per hond of kat. Heeft uw huisdier gezondheidsklachten, neem dan contact op met uw dierenarts. Hij/zij kan adequaat een diagnose stellen en uw huisdier helpen.


Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.