Teken en vlooien bij de hond

Wat zijn teken en vlooien?

Vlooien zijn kleine, bloedzuigende parasieten die een groot probleem kunnen vormen voor zowel u als uw hond. Voor u is het vervelend omdat u een vlooienplaag in uw huis kunt krijgen. Voor uw viervoeter kan er naast hevige jeuk ook een vlooienallergie ontstaan. Het is daarom van groot belang om te voorkomen dat uw huisdier vlooien krijgt en uw hond regelmatig te controleren met een vlooienkammetje. 

Teken hond, overdraagbare ziektes

Ook de teek is een vervelende parasiet die een groot probleem kunnen zijn voor de gezondheid van u en uw huisdier. Een tekenbeet kan de ziekte van Lyme, Babesiose, Ehrlichiose en Anaplasmose overbrengen. Veel teken zijn besmet met de ziekte van Lyme. Hoewel de ziekte van Lyme over het algemeen weinig klachten aan uw hond geeft, kan een mens wel degelijk veel last krijgen van deze ziekte. Daarom is het verstandig dat u de hond regelmatig controleert op teken en behandeld met een teken- en vlooienmiddel, bijvoorbeeld met Advantix anti teken hond. Dit middel helpt niet alleen teken af te weren, maar helpt ook vlooien te bestrijden en muggen en steekvliegen op afstand te houden.  

Teken verwijderen

Heeft uw hond toch een teek opgelopen? Verwijder deze dan bijvoorbeeld met een tekentangetje. Wanneer u de teek niet verwijderd, zal deze loslaten wanneer hij volgezogen is. De teek zal vervolgens op zoek gaan naar een andere gastheer, oftewel de teek kan zich in uw huid gaan vastbijten en zo de ziekte van Lyme op u overbrengen. We raden dus aan om dit vervelende beestje zo spoedig mogelijk te verwijderen. Trek de teek er niet zomaar uit maar doe dit altijd door deze er voorzichtig uit te draaien met het tangetje. Zit de teek op een moeilijk zichtbare plek? Dan adviseren wij u gebruik te maken van onze tekentang hond met een handig LED lampje.

Preventie

Om de kans op vlooien en teken te verkleinen wordt het aangeraden om uw hond het hele jaar door preventief te behandelen met een goede antivlooien- en tekenmiddel. In de winter kunnen vlooien zich nog steeds binnenshuis voortplanten. Wanneer u bijvoorbeeld op vakantie gaat en u uw hond naar een pension brengt, is het verstandig om uw huisdier het hele jaar door te beschermen tegen parasieten. Wanneer uw huisdier toch vlooien heeft, kunt u tevens gebruik maken van Beaphar vlooienshampoo hond. Let hierbij goed op dat u de shampoo goed verspreid over de hele vacht en huid, zodat de werking optimaal is. Het is belangrijk dat u ook de omgeving behandeld wanneer uw huisdier vlooien heeft. Vlooien kunnen zich namelijk schuil houden in en onder het tapijt, tussen de kussens van uw bank enzovoort. Wanneer u kiest voor een antivlooienhalsbandje, let er dan goed op dat deze niet te losjes zit. Uw huisdier kan ergens aan blijven vasthaken en verstrikt raken. Uiteraard moet u er ook op letten dat het bandje niet te strak om de nek zit en gaat knellen. Seresto Halsband anti vlooien hond helpt uw hond tot wel 8 maanden preventief te beschermen tegen vlooien en teken.
Wanneer u meerdere huisdieren heeft is het belangrijk dat alle dieren behandeld worden. Overleg bij een dergelijke besmetting met uw dierenarts over de juiste aanpak en middelen.

Voor het complete assortiment kunt u kijken in onze hondenapotheek met o.a. vlooien druppels hond, tekentangen en antivlooienhalsbandjes.

                       

Let op: De informatie op deze pagina is een algemeen advies. Ieder huisdier is anders. Qua karakter, werking van het lichaam en gezondheid zijn er grote verschillen per ras en per hond of kat. Heeft uw huisdier gezondheidsklachten, neem dan contact op met uw dierenarts. Hij/zij kan adequaat een diagnose stellen en uw huisdier helpen.


Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.