terug
Supplementen hond

Supplementen hond

Supplementen vormen een aanvulling op de hoofdvoeding van uw hond. Zo bieden ze extra ondersteuning en verzorging aan bijvoorbeeld de huid en vacht, de spijsvertering of de gewrichten.
Lees meer ..
Supplementen hond

Supplementen voor een goede ondersteuning van de gezondheid

Supplementen voor de hond zijn er in vele verschillende soorten. Supplementen voor de hond zijn verkrijgbaar in poeders, gels, tabletjes of snoepjes met eigenschappen die uw hond ondersteunen bij bepaalde gezondheidsproblemen. Er zijn verschillende situaties denkbaar waarin uw hond extra ondersteuning kan gebruiken. Sommige supplementen zijn er als extra aanvulling op de normale brokken, omdat de hond mogelijk een extra steuntje in de rug nodig heeft door een tijdelijk verzwakte afweer. Er zijn ook supplementen om het herstel na een blessure of operatie te bevorderen. Of misschien heeft uw hond wat meer weerbaarheid nodig voor stressvolle situaties zoals een lange reis of een verhuizing?

Voedingssupplementen kunnen in verschillende situaties een nuttige en waardevolle toevoeging zijn op het dagelijkse dieet van uw hond. Dit betekend niet dat iedere hond ook een supplement nodig heeft. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van complete hondenvoeding. Om te zien welke extra ondersteuning of vitamines goed zijn voor uw hond, overlegt u het best even met de dierenarts. Zo weet u zeker dat uw viervoeter niet te veel van bepaalde stoffen binnen krijgt. 

Bij Brekz kunt u supplementen voor de hond snel en eenvoudig online bestellen. Bekijk ons assortiment en bestel alle supplementen die u nodig heeft voor uw huisdier tegen de scherpste prijzen!

Voordelen van supplementen voor de hond

  • Biedt ondersteuning aan uw hond bij bepaalde gezondheidsrisico's en problemen

  • Makkelijke manier om bepaalde voedingsstoffen aan te vullen

  • Eenvoudige manier om (tijdelijk) extra ondersteuning te geven bij gezondheidsproblemen

  • Extra ondersteuning voor bijvoorbeeld puppy's, drachtige of zogende dieren of senior honden

Assortiment supplementen voor de hond

Bij Brekz vindt u allerlei soorten supplementen voor de hond. Om een indruk te geven van ons assortiment, omschrijven we hier de meest voorkomende gezondheidsproblemen waar de supplementen ondersteuning aan kunnen bieden. Staat het gezondheidsprobleem van uw hond er niet tussen? Scroll dan toch even door de pagina. Grote kans dat ook het supplement dat u zoekt er gewoon tussen staat.

Gevoelige gewrichten: Supplementen voor ondersteuning aan gevoelige gewrichten bevatten vaak stoffen als Glucosamine, Chondroïtine, Groenlipmossel, Collageen type II, omega 3-vetzuren en Boswellia. Deze stoffen staan bekend om een ondersteunende werking op gewrichten. Vaak door ontstekingsremmende eigenschappen van de stoffen, een positieve invloed op de vernieuwing van cellen of beiden. Een voorbeeld van een supplement voor gevoelige gewrichten is Flexadin Advanced.

Gevoelige maag: Supplementen die honden met een gevoelige maag ondersteunen bevatten vaak pre- en probiotica. Bijvoorbeeld MOS en FOS zijn prebiotica die als een soort fermenteerbare vezels bijdragen aan een gezonde maag. Een voorbeeld van zo'n supplement voor de gevoelige maag is Puur Probiotic. Dit is een supplement in poedervorm.

Huid en vacht: Supplementen die een gezonde huid en vacht bevorderen bevatten vaak zalmolie voor omega 3-vetzuren. Daarnaast zit er geregeld zink, biotine, biergist of kiezelzuur in deze supplementen. Deze supplementen voeden de huid en vacht van binnenuit.

Lage weerstand: De weerstand van uw hond kunt u ondersteunen met supplementen. Deze supplementen ondersteunen naast de weestand vaak ook de darmflora. Veel voorkomende werkzame stoffen in deze supplementen zijn probiotica, omega 3-vetzuren, Echinacea en Ravintsara. Een voorbeeld van een supplement voor de hond dat de weestand helpt op peil te houden is Phytonics Immu Boost Pro.

Leveraandoeningen: Supplementen ter ondersteuning van de lever bevatten vaak Silybine Marianum. Dit is een stof die de enzymsystemen activeert die helpen bij het reinigen van de lever. Silycure is een voorbeeld van een voedingssupplement voor honden met leverklachten.

Stress: Een supplement om uw hond te ondersteunen in stressvolle situaties, zoals bijvoorbeeld tijdens de jaarwisseling, op een lange reis of bij een verhuizing. Deze supplementen bevatten vaak biergist, valeriaan en passiebloem. Deze planten staan bekend om hun rustgevende werking. BF Petfood Relax Tabletten is een voorbeeld van zo'n supplement.

Naast bovenstaande supplementen kunt u in onze apotheek ook nog aanvullend diervoeders vinden ter ondersteuning van de luchtwegen, blaas en bij allergieën.

Ander product?

Bent u op zoek naar een product voor een specifieke klacht, zoals bijvoorbeeld producten voor gevoelige gewrichten? Kijk dan eens op de pagina met al onze producten voor gevoelige gewrichten. Een overzicht van al onze artikelen ter ondersteuning van de gezondheid kunt u vinden op de pagina van de hondenapotheek.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.