Organische kattenbakvulling

Organische kattenbakvulling

Organische kattenbakvulling is een kattenbakvulling gemaakt van 100% natuurlijke, biologisch afbreekbare materialen en is geschikt voor gebruik in elke kattenbak.
Lees meer ..
Organische kattenbakvulling

Organische kattenbakvulling, 100% natuurlijk

Onder organische kattenbakvulling verstaan we 100% natuurlijk kattengrit dat gemaakt is van natuurlijke materialen zoals mais, cellulose/papier, hout, stro, tofu, granen, etc. Deze kattenbakvulling zal volledig verdwijnen als het wordt weggegooid, omdat het biologische afbreekbaar is. Biologisch afbreekbaar kattengrit is een stuk beter voor het milieu dan andere soorten kattenbakvulling. Deze biologisch afbreekbare vullingen zijn gemaakt van plantaardig materiaal dat 100% hernieuwbaar is. Niet alleen de productie van organische kattenbakvulling is duurzamer, ook de afvalverwerking is een stuk eenvoudiger, aangezien de natuurlijke materialen biologisch afbreekbaar zijn en dus geen blijvend afval opleveren.

Katten zijn gemiddeld verantwoordelijk voor maar liefst 200 kg afval per jaar. Een groot gedeelte hiervan is de kattenbakvulling. Veel van de kattenbakvullingen die gebruikt worden zijn niet biologisch afbreekbaar. Het kiezen voor een biologisch afbreekbare kattenbakvulling is een zeer milieubewuste keuze. Een kleine stap die u als baasje kunt maken, om toch een positief effect te hebben op de afvalberg. Wist u dat in de meeste gemeentes organische kattenbakvulling gewoon in de groene afvalbak mag? Organische kattenbakvulling op basis van cellulose is hier een uitzondering op. Kijk goed naar de informatie van het specifieke product om te weten hoe u het product het beste weg kunt gooien. Organische kattenbakvullingen bevatten geen gevaarlijke chemische stoffen en zijn dus een stuk veiliger voor de gezondheid van uw kat én de omgeving.

Alles wat u zoekt voor uw kat, zoals organische kattenbakvulling, vindt u makkelijk en goedkoop online bij Brekz. Bestellingen vanaf € 28 worden gratis verzonden!

Voordelen van organische kattenbakvulling

  • Milieubewuste keuze

  • Uit hernieuwbare bronnen

  • Biologisch afbreekbaar

  • Bindt efficiënt vieze geurtjes

  • Geeft vrijwel geen stof tijdens schoonmaken of graven door de kat

Let op: Gooi kattenbakvulling nooit in het toilet, ook niet als het 100% organische kattenbakvulling is. De kattenbakvulling kan zorgen voor verstoppingen.

Assortiment Organische kattenbakkorrels

Cats Best Oko Plus kattengrit is gemaakt van plantenvezels van onbehandelde dennen en sparren uit een duurzaam beheerd bos. Wilt u een kattengrit van houtkorrels? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor Purly houtkorrels kattenbakvulling of Plospan Houtkorrels kattengrit. De houtkorrels vallen uit elkaar als ze in contact komen met vocht, waardoor ze nóg meer vocht kunnen absorberen.

Liever een klontvormende kattenbakvulling? Sanicat klontvormend maïs kattengrit vormt klonten en is hierdoor heel makkelijk schoon te houden. Daarnaast heeft deze variant ook nog eens een antibacteriële werking. Sanicat heeft ook een Recycled Cellulose kattengrit. Deze hygiënische kattenbakvulling is gemaakt van 100% recyclebare cellulose en papier en heeft een absorbtievermogen van +500%.

Almo Nature Catlitter is gemaakt van plantaardige vezels en is hierdoor natuurlijk, biologisch afbreekbaar en volledig composteerbaar. Ook deze variant vormt klonten dankzij het zetmeel van de plantenvezels. Catsan Natural kattengrit is ook klontvormend kattengrit, gemaakt van gerecyclede graan derivaten en ook 100% biologisch afbreekbaar.

Ander product?

Bij Brekz vindt u alles wat u nodig heeft voor uw kater of poes tot wel 40% goedkoper. Behalve organische kattenbakkorrels is er ook een uitgebreid assortiment duurzame kattenvoeding of -snoepjes. Neem een kijkje bij het volledige assortiment van Brekz voor de kat en laat alles wat u nodig heeft makkelijk en snel bij u aan huis bezorgen.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.