Door gebruik te maken van deze website accepteert u het gebruik van cookies. Meer informatie. Melding sluiten X

Ontworming kat

​Ontworming van katten doet u met ontwormingsmiddelen. Deze koopt u eenvoudig en goedkoop bij Brekz. Er is keuze uit diverse merken, waaronder Milbemax, Drontal, Mansonil, Exil en Panacur. Ook zijn er hulpmiddelen beschikbaar.
Lees meer ..
Kies snel uw categorie
Beaphar
PetBox
No Worm
Milbemax
Drontal
Mansonil
Exil
Panacur
Easypill

Beaphar

Beaphar Wormmiddel Totaal Kat

Beaphar Wormmiddel Totaal Kat

Beaphar Wormmiddel Totaal Kat is een ontwormingsmiddel voor katten tot 5 kg. Het middel bestrijdt spoelwormen en lintwormen. Ontworm uw kitten als hij 3, 5 en 7 weken oud is en ontworm uw volwassen kat minimaal 2 keer per jaar waarbij u steeds de behandeling na twee weken herhaalt. U kunt het middel gebruiken tijdens de dracht, maar gebruik het niet tijdens de lactatie.

 • Voor katten tot 5 kg
 • Tegen spoel- en lintwormen
 • Kittens bij 3,5 en 7 weken behandelen
 • Volwassenen 2 keer per jaar behandelen
 • Kan gebruikt worden tijdens dracht
 • Niet tijdens de lactatie gebruiken

Bij Brekz kunt u diverse bestrijdingsmiddelen tegen wormen kopen voor uw kat. Bestel bijvoorbeeld Beaphar Wormmiddel Totaal Katgemakkelijk en goedkoop online en uw bestelling wordt snel bij u thuisbezorgd!

De houdbaarheidsdatum staat op de verpakking vermeld. Gebruik Beaphar Wormmiddel Totaal Kat niet meer na het verstrijken van deze datum.

Gebruiksadvies Beaphar Wormmiddel Totaal Kat

In onderstaande tabel ziet u de hoeveelheid tabletten die uw uw kat per dag mag geven op basis op basis van zijn lichaamsgewicht. Dien de tabletten bij voorkeur in de ochtend toe op een nuchtere maag samen met een kwart van de dagelijkse hoeveelheid voeding. Geef in de avond de rest van het voer.

Lichaamsgewicht

Aantal

Lichaamsgewicht

Aantal

Tot 0,5 kg

0,5

2,5 - 30 kg

3

0,5 - 1 kg

1

3 - 3,5 kg

3,5

1 - 1,5 kg

1,5

3,5 - 4 kg

4

1,5 - 2 kg

2

4 - 5 kg

5

2 - 2,5 kg

2,5

5 - 6 kg

6


Bewaar Beaphar Wormmiddel Totaal Kat in de oorspronkelijke verpakking buiten het bereik van kinderen en huisdieren op een koele plaats.

Ingrediënten Beaphar Wormmiddel Totaal Kat

Piperazine adipate (180mg/tablet) en niclosamide (100,8mg/tablet)

Ander ontwormingsmiddel?

Bij Brekz kunt u ook kiezen voor Drontal Cat ontwormingsmiddel tegen haakwormen en spoelwormen of Mansonil All Worm Kat tegen spoelwormen, haakwormen en lintwormen. Bekijk ook ons gehele aanbod aan ontwormingsmiddelen voor katten en bestel het beste product nu online!

> Meer informatie
Verpakking Prijs
10 Tabletten
€ 6,19
20 tabletten
€ 11,75
30 tabletten
€ 16,49
Beaphar Milquestra Ontwormingsmiddel kleine kat en kitten
Beaphar Milquestra Ontwormingsmiddel kleine kat en kitten > Meer informatie
Verpakking Prijs
2 Tabletten
€ 4,69
4 Tabletten
€ 8,75
6 Tabletten
€ 12,49
Verpakking Prijs
2 Tabletten
€ 9,49
4 Tabletten
€ 18,49
Beaphar Milquestra Ontwormingsmiddel kat 4 tabletten
Beaphar Milquestra Ontwormingsmiddel kat > Meer informatie
Verpakking Prijs
4 Tabletten
€ 15,25
8 Tabletten
€ 29,75
12 Tabletten
€ 41,95

PetBox

PetBox Kat 1 tot 2 kg 1-2 werkdagen
Verpakking Prijs
Per verpakking
€ 15,49
Per 2
€ 29,75
PetBox Kat 2 tot 12 kg 1-2 werkdagen
Verpakking Prijs
Per verpakking
€ 20,49
Per 2
€ 38,95

No Worm

No Worm Pasta tegen wormen hond en kat

No Worm Pasta tegen wormen hond en kat

No Worm Pasta tegen wormen hond en kat is een handige ontwormingspasta en is geschikt voor zowel honden als katten. Deze effectieve anti-wormenpasta is een effectief middel tegen spoel-, lint-, haak- en zweepwormen. Het grote voordeel is dat het slechts 1 keer hoeft te worden toegediend om uw huisdier langdurig te beschermen tegen worminfecties. De pasta is geschikt voor honden en katten van alle leeftijden en is op basis van de werkzame stoffen niclosamide en oxibendazole. Nog eenmaal de voordelen op een rij:

 • Effectief middel tegen wel 4 verschillende soorten wormen; spoel-, lint-, haak- en zweepwormen
 • Toe te dienen via de bek of door het eten
 • 1 maal toedienen volstaat voor langdurige bescherming tegen worminfecties
 • Geschikt voor zowel honden als katten
 • Ook te gebruiken voor pups en kittens

Bij Brekz kunt u de beste antivlo en teken producten goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu No Worm Pasta tegen wormen hond en kat tegen de scherpste prijzen. Makkelijk en snel besteld. 

Gebruik No Worm Pasta tegen wormen hond en kat

Weeg uw pup of kitten voor het toedienen om de hoeveelheid te kunnen bepalen. Bij dieren lichter dan 200 gram wordt contact met de dierenarts aanbevolen.

Bewaar de pasta op kamertemperatuur. Duw het verbindingsstukje voor gebruik op de spuit en vul het met pasta. Draai het fijndoseerspuitje op het verbindingsstukje en vul dit spuitje tot 2,5 ml. Nu kunt u het fijndoseerspuitje terugdrukken tot het juiste aantal ml. De spuit van de pasta van het verbindingsstukje trekken en rechtstreeks in de bek toedienen met behulp van het fijndoseerspuitje. Direct na gebruik de spuitjes goed schoonmaken. 

Dosering No Worm Pasta tegen wormen hond en kat

Een verpakking van 10 ml is te gebruiken voor totaal 20 kg. Een verpakking van 25 ml kunt u gebruiken voor 50 kg lichaamsgewicht.

Gebruikstabel No Worm Pasta tegen wormen hond en kat

Gewicht (kg) Injector 10 ml Injector 25 ml
Hoeveelheid ml Hoeveelheid ml
>2 - 10 1 streepje per 2kg -
>10 - 1 streepje per 10 kg


Ander product?

Bent u op zoek naar een alternatief voor dit product, bijvoorbeeld een anti-wormenpasta voor kleine katten en kittens? Kijk dan eens bij onze No Worm Pro Kleine Kat & Kitten ontwormingspasta.

Exil No Worm Pasta > Meer informatie
Verpakking Prijs
10 ml + doseerspuitje
€ 16,49
25 ml
€ 18,95
2 x 25 ml
€ 36,95
Verpakking Prijs
2 Tabletten
€ 4,09
4 Tabletten
€ 7,75
No Worm Pro Kat

No Worm Pro Kat

No Worm Pro Kat is een effectief ontwormingsmiddel in de vorm van tabletten en is geschikt voor iedere kat. Dit ontwormingsmiddel is speciaal gemaakt voor katten. Het is een effectieve bestrijder van lint-, haak-, vossenlint- en spoelwormen bij zowel kittens als volwassen katten. Dankzij de coating met vleessmaak is toedienen eenvoudig. Het middel is op basis van de stoffen praziquantel en milbemycine oxime en kan eenvoudig vanuit de hand gegeven worden. Eventueel ook te mengen door het voer. De verpakking bevat twee tabletten.

 • Effectief ontwormingsmiddel na 1 keer toedienen
 • Doodt lint-, haak-, vossenlint- en spoelwormen bij katten
 • Met vleessmaak voor eenvoudig toedienen uit de hand
 • Geschikt voor iedere kat
 • Bevat twee tabletten

Bij Brekz kunt u de beste ontworming kat middelen goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu No Worm Pro kat tegen de scherpste prijzen. Makkelijk en snel besteld!

Gebruik No Worm Pro Kat

Zorg dat u accuraat weet wat uw kat weegt, of weeg uw kat voor gebruik. Bedoeld voor oraal gebruik. De minimale aanbevolen dosering is 2 mg milbemycine oxime en 5 mg praziquantel per kg lichaamsgewicht. Het middel kan worden toegediend met of na het eten. Afhankelijk van het lichaamsgewicht van uw kat kunt u de onderstaande dosering kiezen.

Dosering No Worm Pro Kat

Gewicht van de kat (kg) No Worm Pro 4 mg/10 mg voor kleine katten en kittens No Worm 16 mg/40 mg voor katten
Aantal  Aantal
0,5-1 kg 0,5 tablet -
> 1-2 kg 1 tablet -
> 2-4 kg - 0,5 tablet
> 4-8 kg - 1 tablet
> 8 -12 - 1,5 tabletten

Ander product?

Bent u op zoek naar een alternatief voor dit product, bijvoorbeeld een ontwormingsmiddel van Milbemax voor grote katten? Kijk dan eens bij Milbemax Grote Kat.

No Worm Pro Kat > Meer informatie
No Worm Pro Kat 1-2 werkdagen
Verpakking Prijs
2 Tabletten
€ 9,75
4 Tabletten
€ 18,49
6 Tabletten
€ 26,75
8 Tabletten
€ 34,95

Milbemax

Milbemax Kleine katten en kittens

Milbemax Kleine katten en kittens

Voor de gezondheid van uw kitten of kat is het belangrijk dat u hem regelmatig ontwormt. Milbemax Kleine katten en kittens is een zeer effectief middel dat werkzaam is tegen lintwormen, platwormen, haakwormen en rondwormen. De meeste ontwormingsmiddelen zijn alleen geschikt voor volwassen katten met een lichaamsgewicht boven 1 kg. Milbemax Kleine katten en kittens is een ontwormingsmiddel dat speciaal ontworpen is voor kleine katten en kittens. De werkzame stoffen Milbemycine oxime en Praziquantel zorgen ervoor dat wormen en wormenlarven effectief worden bestreden. Door uw kat te ontwormen, voorkomt u dat uw kat een ernstige wormenbesmetting oploopt.

Bij Brekz kunt u gezondheidsproducten voor uw kat goedkoop en eenvoudig online bestellen. Koop nu Milbemax Kleine katten en kittens tegen de scherpste prijzen of bekijk ons uitgebreide assortiment aan ontwormingsproducten voor de kat.
 

Over Milbemax Kleine katten en kittens

Werkzame bestanddelen Milbemax Kleine katten en kittens

Milbemycine oxime (4 mg) en Praziquantel (10 mg).

Gebruiksaanwijzing Milbemax Kleine katten en kittens

De smakelijke Milbemax tabletten zijn eenvoudig toe te dienen, op de volgende manieren:

 • Dien de tablet rechtstreeks toe, door de tablet achter in de bek van uw kat te plaatsen
 • Meng de tablet door een blikje natvoer en geef dit aan uw kat
    

Dosering Milbemax Kleine katten en kittens

Dien uw kitten of jonge kat slechts eens per behandeling een Milbemax tablet toe. De hoeveelheid die u toe moet dienen is afhankelijk van het lichaamsgewicht van uw kat. Bewaar Milbemax Kleine katten en kittens bij kamertemperatuur (15-25 °C). Buiten bereik en zicht van kinderen bewaren.  
 

Dosering Milbemax Kleine katten en kittens
Gewicht van de kitten of kat (kg) Aantal tabletten
0,5 - 1 1/2
1 - 2 1

 

Ander gezondheidsproduct?

Zoekt u een alternatief voor Milbemax Kleine katten en kittens? Bij Brekz verkopen we diverse soorten ontwormingsmiddelen voor de kat. Tussen ons uitgebreide assortiment vindt u dus ongetwijfeld het product dat u zoekt! Daarnaast verkopen we diverse andere soorten gezondheidsproducten voor katten, die u kunt vinden in onze kattenapotheek!

Milbemax Kleine katten en kittens > Meer informatie
Verpakking Prijs
2 Tabletten
€ 4,69
4 Tabletten
€ 8,69
6 Tabletten
€ 12,89
8 Tabletten
€ 16,95
10 Tabletten
€ 20,75
20 tabletten
€ 37,95
40 tabletten
€ 67,95
Milbemax Grote Kat

Milbemax Grote Kat

Milbemax Grote Kat is een ontwormingsmiddel ter preventie van hartworminfecties en ter behandeling van haakwormen, spoelwormen en lintwormen bij katten. Het middel komt in de vorm van tabletten en is gebaseerd op de werkzame stoffen Praziquantel en Milbemycine.  
Katten kunnen worden geïnfecteerd met diverse soorten wormen, waarvan de spoel- en lintworm de meest voorkomende zijn. Regelmatig komt het voor dat kittens al besmet zijn met wormen, die zij overnemen via de moedermelk. Volwassen katten raken sneller besmet wanneer zij veel buiten leven en jagen. Katten kunnen veel last hebben van een wormeninfectie. Met Milbemax Grote Kat haalt u een snelwerkend middel in huis dat niet alleen ontwormd, maar uw kat ook preventief beschermt tegen hart- en longwormen.

Bij Brekz kunt u de beste middelen tegen parasieten goedkoop en eenvoudig online bestellen. Wilt u dit product nog voordeliger kopen? Maak gebruik van de voordeelverpakking of koop het tijdens een van onze vele acties voor de scherpste prijs! 

De houdbaarheid van Milbemax Grote Kat staat op de verpakking vermeld en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik.

Ingrediënten

Een tablet van Milbemax Grote Kat bevat het volgende.

Werkzame stoffen: Praziquantel (40 mg), Milbemycine (16 mg)
Hulpstoffen: IJzer oxide [E172] (0,288 mg)

Gebruiksaanwijzing Milbemax Grote Kat

Tabletten toedienen met een minimum dosering van 2 mg milbemycine oxime en 5 mg praziquantel per kg lichaamsgewicht (zie ook de tabel). Eenmalig oraal toedienen met of na wat eten, voor een optimale bescherming tegen hartworm ziekte.

Dosering

Dosering Milbemax voor katten
Gewicht van de kat(kg) Milbemax voor kleine katten en kittens Milbemax Grote Katten
Tabletten Tabletten
0,5 - 1 0,5  
> 1 - 2 1  
2 - 4   0,5
> 4 - 8  
> 8 - 12   1,5


Let op! 
Milbemax voor katten nooit gebruiken bij katten jonger dan 5 weken en/of met een gewicht minder dan 0,5 kg (zie de bijsluiter). 
Milbemax Grote Kat is een maand lang preventief werkzaam tegen hartworm ziekte. De datum staat op de verpakking. Gehalveerde tabletten zijn 6 maanden houdbaar. Het dier dient voor behandeling gewogen te worden, zodat u zeker bent van de dosering. 

Middel niet toedienen aan ernstig verzwakte katten of bij katten met een verminderde nier- of leverfunctie. Risicoanalyse kan het beste worden gedaan door een dierenarts. Het middel kan worden gebruikt bij fokdieren, inclusief drachtige en lacterende katten. Zie de bijsluiter voor meer informatie.

Na toediening handen wassen! 
 

Ander product?

Bent u op zoek naar een alternatief voor dit product, bijvoorbeeld voor uw kleine kat of kitten? Kijk eens bij Milbemax Kleine katten en kittens. Een overzicht van ons gehele assortiment aan ontwormingsmiddelen vindt u op de Productpagina.

> Meer informatie
Milbemax Grote Kat 1-2 werkdagen
Verpakking Prijs
2 Tabletten
€ 8,49
4 Tabletten
€ 15,25
8 Tabletten
€ 30,39
20 tabletten
€ 74,95
40 tabletten
€ 139,95

Drontal

Verpakking Prijs
2 Tabletten
€ 7,39
4 Tabletten
€ 14,49
8 Tabletten
€ 28,49

Mansonil

Mansonil All Worm Kat

Mansonil All Worm Kat

Mansonil All Worm Kat is een ontwormingsmiddel in tabletvorm en is geschikt voor alle soorten katten ongeachte hun leeftijd. Katten kunnen veel hinder ondervinden van wormen. Het middel is snelwerkend en doodt de bij katten veel voorkomende spoelwormen, haakwormen en lintwormen. Mansonil All Worm Kat is gebaseerd op de werkzame stoffen pyrantelembonaat en praziquantel. Het middel is verkrijgbaar in een verpakking van 2 of 4 tabletten.

Bij Brekz kunt u de beste middelen tegen parasieten eenvoudig en goedkoop online bestellen. Wilt u dit product nog voordeliger kopen? Koop het in de voordeelverpakking of maak gebruik van een van onze vele acties voor de scherpste prijs! 

Ingrediënten Mansonil All Worm Kat

Werkzame stoffen (1 tablet): Purantelembonaat (230 mg), praziquantel (20 mg).

Hulpstoffen: maiszetmeel, microkristallijn cellulose, polyvidone, magnesiumstearaat, collodiaal anhydrisch silliciumdioxide, hydroxypropylmethylcellulose, polyethyleenglycol 4000, titaandioxide pro comp. una.

Gebruiksaanwijzing

De tablet kan door het voer worden gemengd of in een vleesballetje worden toegediend. Het is ook mogelijk ze te pletten en in het voer te vermengen.

Dosering

Toediening is eenmalig. Aangeraden wordt om de kat eens in de 3 maanden te ontwormen. Katten kunnen namelijk erg veel last ondervinden van deze parasiet.

De houdbaarheid van Mansonil All Worm Kat staat op de verpakking vermeld en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik. Meer informatie vindt u ook bij onze Veelgestelde Vragen (FAQ).

Let op! Niet te gebruiken in combinatie met piperazine.

Ander middel?

Bent u op zoek naar een alternatief voor dit product, bijvoorbeeld een ontwormingspasta? Kijk dan eens bij de Panacur PetPaste Ontwormingspasta. Een overzicht van al onze ontwormingsmiddelen vindt u op deze Productpagina.

> Meer informatie
Mansonil All Worm Kat 1-2 werkdagen
Verpakking Prijs
2 Tabletten
€ 8,75
4 Tabletten
€ 16,49

Exil

Exitel kat tegen wormen

Exitel voor de kat

Voor de gezondheid van uw kat is het belangrijk dat u hem regelmatig ontwormt. Volwassen katten dienen 4 keer per jaar ontwormd te worden. Exitel voor de kat is een zeer effectief middel dat werkzaam is tegen verschillende soorten wormen. Alle katten vanaf 8 weken oud en met een lichaamsgewicht van minimaal 1 kg kunnen met dit middel ontwormd worden. Onder andere spoelwormen, lintwormen en haakwormen en worden aangepakt wanneer u uw kat behandeld met Exitel voor de kat. De werkzame stoffen Pyrantel en Praziquantel zorgen ervoor dat wormen en wormenlarven effectief worden bestreden. Door uw kat te ontwormen, voorkomt u een ernstige wormbesmetting. 

Onze klanten hebben goede ervaringen met Exitel voor de kat. Bij Brekz kunt u Exitel voor de kat goedkoop online bestellen! Ook voor andere gezondheidsproducten voor uw kat bent u bij ons aan het juiste adres!
 

Over Exitel voor de kat

Werkzame bestanddelen Exitel voor de kat

Pyrantel, Praziquantel.
 

Gebruiksaanwijzing Exitel voor de kat

De smakelijke minitabletten zijn eenvoudig toe te dienen, op de volgende manieren:

 • Dien de tablet rechtstreeks toe aan uw kat, door de tablet achter in de bek te plaatsen
 • Meng de tablet door het voedsel van uw kat
 • Stop de tablet in een vleesballetje en geef dit aan uw kat

 

Dosering Exitel voor de kat

Dien uw kat slechts eenmaal Exitel toe. Het aantal tabletten dat u toedient is afhankelijk van het lichaamsgewicht van uw kat.
 

Dosering Exitel voor de kat
Gewicht van de kat (kg) Aantal tabletten
1-2,5 1
2,5-5 2
5-7,5 3
7,5-10 4


Let opNiet toedienen aan katten jonger dan 8 weken en/of lichter dan 1 kg. Ook niet toedienen aan honden. 

Bewaar Exitel voor de kat bij kamertemperatuur (15-25 °C). Buiten bereik en zicht van kinderen bewaren. 
 

Ander gezondheidsproduct?

Zoekt u een alternatief voor Exitel voor de kat? Bij Brekz verkopen we diverse soorten ontwormingsmiddelen voor de kat. Tussen ons uitgebreide assortiment vindt u dus ongetwijfeld het product dat u zoekt! Bekijk daarnaast eens alle gezondheidsproducten die wij verkopen, in onze kattenapotheek!

> Meer informatie
Exitel kat tegen wormen 1-2 werkdagen
Verpakking Prijs
2 Tabletten
€ 7,75
4 Tabletten
€ 14,95
6 Tabletten
€ 21,75
8 Tabletten
€ 27,75

Panacur

Panacur 250 Ontwormingsmiddel voor hond en kat

Panacur 250 Ontwormingsmiddel voor hond en kat

Panacur 250 Ontwormingsmiddel voor hond en kat is een middel tegen spoel-, haak-, zweep- en lintwormen in de vorm van tabletten. Naast het doden van wormen kan het ook helpen bij het herstel van problemen ten gevolge van de maag-darm parasiet Giardia. Dit product is bijzonder, omdat meestal ontwormingsmiddel voor honden en katten gescheiden moeten worden. Hier is dat niet het geval én het is geschikt voor huisdieren van alle leeftijden. Eén kuur duurt in totaal drie dagen en het middel moet oraal toegediend worden.

Panacur werkt tegen de volgende ongedierten:

 • Spoelwormen: Toxascara canis, Toxocara cati, Toxascaris leonina
 • Haakwormen: Ancylostoma caninum, Uncinaria stenocephala, Ancyclostoma tubaeforme
 • Zweepwormen hond: Trichuris vulpis
 • Lintwormen: Taenia pisiformisTaenia hydatigena, Taenia taeniaeformis
 • Voor de behandeling van de darmparasiet: Giardia spp. 


De houdbaarheid van Panacur 250 Ontwormingsmiddel voor hond en kat staat op de verpakking vermeld en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik.

Bij Brekz kunt u de beste ontwormingsmiddelen voor uw huisdier eenvoudig en goedkoop online bestellen. Koop nu Panacur 250 Ontwormingsmiddel voor hond en kat en bespaar vele euro's.
 

Gebruik

Een kuur duurt in totaal drie dagen. De tabletten kunnen verkruimeld worden en direct in de bek toegediend worden. Wanneer u dat moeilijk of niet praktisch vindt, kunt u het in het voer vermengen. Dit is even effectief. 

Dosering
De dosering moet altijd worden aangepast aan het gewicht van uw hond of kat. Een te kleine dosis kan niet effectief genoeg zijn. Een te grote dosis daarentegen kan gevaarlijk en giftig zijn. Het is aan te raden uw huisdier vooraf te wegen. Zo dient u u w huisdier altijd de juiste dosering toe. 
1 tablet per 5 kg van de hond of kat. 
 

Ingrediënten Panacur 250 Ontwormingsmiddel voor hond en kat 

Fenbendazol (500 mg)

Hulpstoffen: Lactose monohydraat, maïszetmeel, colloïdaalsiliciumdioxideanhydraat, hydroxyethylcellulose, natriumamylopectineglycolaat, magnesiumstearaat.

Bekijk voor meer informatie de gebruiksaanwijzing. 

Ander product? 

Bent u op zoek naar een ontwormingspasta in plaats van tabletten? Bekijk dan onze Ontworming pagina. Hier verkopen we onder andere de Panacur PetPaste Ontwormingspasta voor hond en kat

> Meer informatie
Verpakking Prijs
10 Tabletten
€ 8,25

Easypill

Easypill kat - maakt pillen smakelijk
Easypill voor de kat > Meer informatie
Verpakking Prijs
Per stuk
€ 2,29
Per 15
€ 29,95
Per 30
€ 53,95

Virbac

Verpakking Prijs
24 Tabletten
€ 45,95
Milpro Grote Kat 1-2 werkdagen
Verpakking Prijs
4 Tabletten
€ 17,95
8 Tabletten
€ 33,95
Verpakking Prijs
10 ml
€ 13,95
25 ml
€ 17,95
Beschikbaar 31 may
2 x 25 ml
€ 34,95
Beschikbaar 31 may
Verpakking Prijs
2 Tabletten
€ 5,75
4 Tabletten
€ 10,95
Prijzen zijn inc. BTW/Excl. bezorgkosten

Ontworming van katten

Ontworming van katten is belangrijk voor de gezondheid van uw kat. Het is gebruikelijk preventief te ontwormen, omdat het lastig is om vast te stellen of uw kat last van wormen heeft. Daarom wordt aangeraden om een interval aan te houden van vier maal ontwormen per jaar. Zo weet u zeker dat uw kat gezond blijft en niet stilletjes last heeft van deze vervelende parasiet. Er zijn verschillende ontwormingsmiddelen voor katten verkrijgbaar in twee vormen; tabletten en pasta. Ook is er een hulpmiddel beschikbaar wanneer u moeite heeft met het toedienen aan uw kat.
 

Soorten wormen en besmetting

Er zijn verschillende veel voorkomende soorten wormen waar katten last van kunnen hebben. Ze kunnen een grote inbraak zijn op de gezondheid van uw kat. De bekendste zijn de spoelworm en de lintworm. Andere wormen die voorkomen zijn zweepwormen en haakwormen.

Spoelworm

Een infectie met de spoelworm is de meest voorkomende variant bij katten. Een infectie loopt via de ontlasting van besmette katten ov via de opname van wormeieren uit de omgeving. Katten kunnen ook besmet raken via prooien, zoals muizen of ratten. Deze worm leeft in het maag-darmstelsel van de kat.

Lintworm

Een veel voorkomende worm bij katten is de lintworm. Dit is een platte worm die erg lang kan worden en leeft in het darmkanaal van de kat. Besmetting gebeurt vaak via vlooien. Deze kunnen eieren bij zich dragen die uw kat binnen krijgt wanneer hij tijdens het wassen een vlo inslikt. Een reden te meer dus om uw kat tevens tegen vlooien te beschermen. Uw kat kan ook met lintworm worden besmet via kleine knaagdieren. Dit komt alleen voor bij katten die buiten komen. Zij raken besmet wanneer zij besmette dieren opeten.
 

Symptomen

Het is niet altijd goed vast te stellen of een kat wormen heeft. Dit betekent niet dat een besmetting niet schadelijk is voor zijn gezondheid. Het is daarom van belang de kat regelmatig te ontwormen of de ontlasting te (laten) onderzoeken op een besmetting. Een zware besmetting levert wel klachten op, zoals braken, diaree, een slechte vachtconditie of het verlies van gewicht. 

Een infectie van wormen komt bij kittens zeer regelmatig voor. Zij moeten daarom zeker regelmatig worden ontwormd, zij het volgens een aangepast ontwormschema. Wordt de kat ouder, dan kunt u het 3 maandelijkse schema gebruiken.

Let op!
Ook bij binnenkatten kunnen wormen voorkomen. Infectie verloopt in zulke gevallen door wormeieren die via het schoeisel van mensen naar binnen worden gedragen. Verder kunnen wormen ook een gevaar vormen voor mensen. Het is de het altijd zinvol te zorgen dat de ontworming van katten periodiek plaatsvindt.

Bij Brekz kunt u de beste ontwormingsmiddelen eenvoudig en goedkoop online bestellen. Wilt u een middel nog voordeliger kopen? Maak gebruik van de voordeelverpakking of een van onze vele acties voor de scherpste prijs!
 

Ontwormingsmiddelen voor katten

Ontworming van katten kunt u doen met diverse middelen, in verschillende vormen. Een veelgebruikte variant zijn de ontwormingstabletten, maar er zijn ook middelen in de vorm van pasta verkrijgbaar. Deze laatste moeten eveneens oraal worden toegediend. Er volgen een aantal voorbeelden voor middelen uit ons assortiment: 

 • Milbemax is een middel in tabletvorm, is verkrijgbaar in diverse verpakkingen en is zowel geschikt voor grote als kleine katten.
 • Een producent die zowel tabletten als ontwormingspasta verkoopt is Mansonil. Voor een alternatieve wormenpasta kunt u ook terecht bij Panacur. De ontwormingspasta's zijn geschikt voor katten van elk gewicht.
 • De fabrikant Drontal verkoopt tabletten voor het ontwormen van uw kat. Ook kunt u eens kijken bij de tabletten van Exil.
   

Hebt u moeite met het toedienen van tabletten en wilt u gebruik maken van een hulpmiddel? Kijk eens bij de Easypill. Dit is een pil met een aantrekkelijke smaak en geur, die u kunt gebruiken als omhulsel voor de tabletten. Zo wordt toedienen vele malen eenvoudiger!
 

Ander soort middel?

Bent u op zoek naar een ander soort middel uit de kattenapotheek, bijvoorbeeld tegen vlooien en teken? Kijk dan eens bij de Antivlo- en tekenproducten. Een overzicht van alle medische producten voor de kat vindt u in de kattenapotheek.

Terug