Ontworming kat

Ontworming kat

​Voor de gezondheid van uw kat en zijn/haar leefomgeving is het belangrijk om te ontwormen. Bij Brekz kunt u ontwormingsmiddelen eenvoudig en goedkoop bestellen. Er is keuze uit diverse merken, waaronder Milbemax, Drontal, Mansonil, Exil en Panacur. Ook zijn er hulpmiddelen beschikbaar.
Lees meer ..
Ontworming kat

Ontworming van katten

Ontworming van katten is belangrijk voor de gezondheid van uw kat. Het is gebruikelijk preventief te ontwormen, omdat het lastig is om vast te stellen of uw kat last van wormen heeft. Daarom wordt aangeraden om een interval aan te houden van vier maal ontwormen per jaar. Zo weet u zeker dat uw kat gezond blijft en niet stilletjes last heeft van deze vervelende parasiet. Er zijn verschillende ontwormingsmiddelen voor katten verkrijgbaar in twee vormen; tabletten en pasta. Ook is er een hulpmiddel beschikbaar wanneer u moeite heeft met het toedienen aan uw kat.
 

Soorten wormen en besmetting

Er zijn verschillende veel voorkomende soorten wormen waar katten last van kunnen hebben. Ze kunnen een grote inbraak zijn op de gezondheid van uw kat. De bekendste zijn de spoelworm en de lintworm. Andere wormen die voorkomen zijn zweepwormen en haakwormen.

Spoelworm

Een infectie met de spoelworm is de meest voorkomende variant bij katten. Een infectie loopt via de ontlasting van besmette katten ov via de opname van wormeieren uit de omgeving. Katten kunnen ook besmet raken via prooien, zoals muizen of ratten. Deze worm leeft in het maag-darmstelsel van de kat.

Lintworm

Een veel voorkomende worm bij katten is de lintworm. Dit is een platte worm die erg lang kan worden en leeft in het darmkanaal van de kat. Besmetting gebeurt vaak via vlooien. Deze kunnen eieren bij zich dragen die uw kat binnen krijgt wanneer hij tijdens het wassen een vlo inslikt. Een reden te meer dus om uw kat tevens tegen vlooien te beschermen. Uw kat kan ook met lintworm worden besmet via kleine knaagdieren. Dit komt alleen voor bij katten die buiten komen. Zij raken besmet wanneer zij besmette dieren opeten.
 

Symptomen

Het is niet altijd goed vast te stellen of een kat wormen heeft. Dit betekent niet dat een besmetting niet schadelijk is voor zijn gezondheid. Het is daarom van belang de kat regelmatig te ontwormen of de ontlasting te (laten) onderzoeken op een besmetting. Een zware besmetting levert wel klachten op, zoals braken, diaree, een slechte vachtconditie of het verlies van gewicht. 

Een infectie van wormen komt bij kittens zeer regelmatig voor. Zij moeten daarom zeker regelmatig worden ontwormd, zij het volgens een aangepast ontwormschema. Wordt de kat ouder, dan kunt u het 3 maandelijkse schema gebruiken.

Let op!
Ook bij binnenkatten kunnen wormen voorkomen. Infectie verloopt in zulke gevallen door wormeieren die via het schoeisel van mensen naar binnen worden gedragen. Verder kunnen wormen ook een gevaar vormen voor mensen. Het is de het altijd zinvol te zorgen dat de ontworming van katten periodiek plaatsvindt.

Bij Brekz kunt u de beste ontwormingsmiddelen eenvoudig en goedkoop online bestellen. Wilt u een middel nog voordeliger kopen? Maak gebruik van de voordeelverpakking of een van onze vele acties voor de scherpste prijs!
 

Ontwormingsmiddelen voor katten

Ontworming van katten kunt u doen met diverse middelen, in verschillende vormen. Een veelgebruikte variant zijn de ontwormingstabletten, maar er zijn ook middelen in de vorm van pasta verkrijgbaar. Deze laatste moeten eveneens oraal worden toegediend. Er volgen een aantal voorbeelden voor middelen uit ons assortiment: 

  • Milbemax is een middel in tabletvorm, is verkrijgbaar in diverse verpakkingen en is zowel geschikt voor grote als kleine katten.
  • Een producent die zowel tabletten als ontwormingspasta verkoopt is Mansonil. Voor een alternatieve wormenpasta kunt u ook terecht bij Panacur. De ontwormingspasta's zijn geschikt voor katten van elk gewicht.
  • De fabrikant Drontal verkoopt tabletten voor het ontwormen van uw kat. Ook kunt u eens kijken bij de tabletten van Exil.
     

Hebt u moeite met het toedienen van tabletten en wilt u gebruik maken van een hulpmiddel? Kijk eens bij de Easypill. Dit is een pil met een aantrekkelijke smaak en geur, die u kunt gebruiken als omhulsel voor de tabletten. Zo wordt toedienen vele malen eenvoudiger!
 

Ander soort middel?

Bent u op zoek naar een ander soort middel uit de kattenapotheek, bijvoorbeeld tegen vlooien en teken? Kijk dan eens bij de Antivlo- en tekenproducten. Een overzicht van alle medische producten voor de kat vindt u in de kattenapotheek.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mail
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.