terug
Nierproblemen kat

Nierproblemen kat

Nierproblemen bij de kat komen helaas relatief vaak voor. Samen met uw dierenarts kunt u besluiten een speciale voeding of aanvullende supplementen aan uw kat te geven ter ondersteuning van de nieren. 
Lees meer ..
Nierproblemen kat

Nierproblemen bij de kat

Nierproblemen bij de kat, ook wel nierfalen genoemd, komen helaas veel voor. Deze aandoening kan op elk moment van hun leven optreden, maar komt vaker voor bij oudere katten. Nierproblemen kunnen een bron van zorg en ongemak zijn voor zowel uw kat als voor u. Het is belangrijk om te weten dat u er niet alleen voor staat in deze uitdaging en dat er manieren zijn om uw kat te helpen.

De nieren regelen de vochtbalans in het lichaam en zorgen dat het bloed gefilterd wordt. Als de nierfunctie van de kat vermindert, blijven de nieren nog wel werken. Pas als circa 70% van de nieren beschadigd is, werken deze niet meer goed en ontstaan er symptomen van nierfalen bij de kat. Hierdoor kunnen afvalstoffen niet meer goed uit de nieren afgescheiden worden en houdt een kat teveel afvalstoffen in het lichaam vast. Het achteruitgaan van de nieren heeft vaak verschillende redenen die niet altijd makkelijk te achterhalen zijn. Oorzaken zijn bijvoorbeeld nierstenen bij de kat, infecties of PKD (Polycistic Kidney Disease).

Heeft uw dierenarts geconstateerd dat uw kat nierfalen heeft en bent u op zoek naar producten om nierproblemen bij de kat te ondersteunen? Bij Brekz vindt u vaak veel van dezelfde producten als bij de dierenarts, maar dan voordeliger. Bovendien wordt de bestelling snel en eenvoudig bij u aan de voordeur afgeleverd.

Symptomen nierproblemen bij de kat

Bij nieraandoeningen bij katten wordt onderscheid gemaakt tussen acuut nierfalen en chronische nierinsufficiëntie. Bij acuut nierfalen is uw kat opeens heel erg ziek. Acuut nierfalen kan ontstaan wanner de kat iets giftigs binnen heeft gekregen. In sommige gevallen kan een nierinfectie de oorzaak zijn. Acuut nierfalen kan leiden tot chronische nierfalen. Bij chronische nierinsufficiëntie gaat de nierfunctie geleidelijk aan achteruit. Het littekenweefsel dat ontstaat trekt samen, waardoor de nieren niet optimaal kunnen werken. Bij acuut nierfalen ziet u vaak snel symptomen, terwijl bij de chronische variant sprake is van het geleidelijk zieker worden. De symptomen kunnen zijn:

  • Toegenomen drink- en urineproductie
  • Verminderde eetlust
  • Gewichtsverlies
  • Slechte adem
  • Braken
  • Lusteloosheid

Als u één of meer van deze symptomen bij uw kat opmerkt, is het raadzaam om direct contact op te nemen met de dierenarts. Acuut nierfalen kan soms nog hersteld worden, chronische nierfalen niet. De behandeling van chronisch nierfalen is dus meer gericht op het verbeteren van de levenskwaliteit. 

Naar de dierenarts met nierproblemen bij de kat?

Als uw kat symptomen vertoont die kunnen wijzen op nierproblemen, aarzel dan niet om een afspraak te maken bij de dierenarts. Vroege diagnose en behandeling kunnen het welzijn van uw kat aanzienlijk verbeteren. Uw dierenarts kan de juiste onderzoeken uitvoeren en een behandelplan aanbevelen dat specifiek is afgestemd op de behoeften van uw kat.

Assortiment producten voor nierproblemen bij de kat

Bij Brekz begrijpen we dat u er alles aan wilt doen om uw kat te helpen bij nierproblemen. Daarom bieden we een zorgvuldig samengesteld assortiment aan producten die uw kat kunnen ondersteunen.

Voeding en dierenartsvoeding

Onze selectie voeding voor katten met nierproblemen omvat speciale nierdieetvoeding. Deze voedingsmiddelen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften van katten met nierproblemen. Ze bevatten verminderde hoeveelheden fosfor en natrium, wat de belasting van de nieren verlicht. Bovendien bevatten ze een verhoogde hoeveelheid hoogwaardige eiwitten om spierverlies te minimaliseren, terwijl ze nog steeds voldoende calorieën bieden om uw kat op een gezond gewicht te houden. Deze dieetvoedingen zijn samengesteld in samenwerking met dierenartsen en kunnen een belangrijk onderdeel zijn in het ondersteunen van uw kat met nierproblemen.

Deze aangepaste producten kunnen essentieel zijn bij de behandeling en het behoud van de gezondheid van uw kat. Deze voeding geeft u alleen op advies van uw dierenarts. Na enkele weken kijkt u samen met uw dierenarts of er voldoende resultaat is bij uw kat. Voorbeelden van dierenartsvoedingen die voorgeschreven kunnen worden zijn Hill's KD Kidney Care en Royal Canin Renal.

Supplementen

Naast een speciale voeding bieden we ook verschillende supplementen die specifiek gericht zijn op het ondersteunen van katten met nierproblemen. Deze supplementen bevatten vaak ingrediënten zoals omega-3 vetzuren, antioxidanten en prebiotica. Omega-3 vetzuren kunnen ontstekingen verminderen en de gezondheid van de nieren ondersteunen. Antioxidanten helpen vrije radicalen te bestrijden en dragen bij aan de algemene gezondheid van uw kat. Prebiotica kunnen de darmgezondheid bevorderen en de spijsvertering verbeteren. Deze supplementen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op het behandelplan dat uw dierenarts heeft aanbevolen, en kunnen het comfort en de kwaliteit van leven van uw kat verbeteren. Voorbeelden van deze supplementen zijn PUUR, Sensipharm en Virbac.

Producten voor nierproblemen bij de kat bestellen bij Brekz

We begrijpen dat nierproblemen een uitdaging kunnen zijn, maar met de juiste zorg en producten kunt u uw kat helpen. Neem contact op met uw dierenarts voor een nauwkeurige diagnose en behandelingsopties.

Bij Brekz kunt u onmisbare dieetvoedingen en supplementen vinden ter ondersteuning bij nierfalen, tegen de scherpste prijzen. U bestelt eenvoudig online en krijgt de producten zo snel mogelijk bij u thuis bezorgd. Bestellingen vanaf € 28 worden bovendien gratis naar u verzonden. Op zoek naar andere producten voor de gezondheid van uw kat? Kijk dan ook eens in de kattenapotheek.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.