terug
Nierproblemen hond

Nierproblemen hond

De beste producten ter ondersteuning bij nierproblemen bij honden, vindt u voordelig bij Brekz. De beste supplementen en speciaalvoer tegen de scherpste prijzen.
Lees meer ..
Nierproblemen hond

Nierproblemen hond

Nierproblemen bij de hond komen regelmatig voor. Oorzaken voor deze problemen zijn divers. Bij een vermoeden van nierproblemen, is het belangrijk na te gaan of er sprake is van nierfalen. Dit wordt gedaan bij de dierenarts door een bloed- en urineonderzoek. Wanneer uw hond nierfalen blijkt te hebben, kan er sprake zijn van een van deze drie categorieën.

  • Pre-renaal nierfalen: Dit is niet echt nierfalen, maar een symptoom dat optreedt bij uitdroging of een hartaandoening.

  • Renaal nierfalen: In dit geval zijn de nieren beschadigd. Er is sprake van acuut of chronisch nierfalen.

  • Post-renaal nierfalen: In dit geval is er sprake van een verstopping van de urinewegen. Dit kan bijvoorbeeld komen door blaasstenen of blaasgruis.

De diagnose moet dus worden gesteld door de dierenarts. Behandeling is er op gericht de mogelijke oorzaak weg te nemen of om de hond optimale ondersteuning te bieden met bijvoorbeeld aangepaste voeding.

Symptomen hond met nierproblemen

  • Veel drinken en plassen: De nieren kunnen urine niet goed concentreren. Hierdoor gaan honden meer plassen en daardoor ook meer drinken. De urine zal wateriger zijn.

  • Misselijkheid, braken, gebrek aan eetlust: Afvalstoffen worden niet goed verwijderd door de nieren. Door de verhoogde aanwezigheid van deze afvalstoffen kunnen er kleine ontstekingen ontstaan in de mond, maag en darmen. Hierdoor kan de hond minder zin hebben om te eten. Zweertjes in de maag maken de hond misselijk en dit kan braken veroorzaken.

  • Bloedarmoede: Nieren maken EPO aan, een hormoon dat de productie van rode bloedcellen stimuleert. Te weinig van dit hormoon betekent minder rode bloedcellen. Hierdoor zal de hond bleke slijmvliezen krijgen, minder energie hebben en lusteloos ogen.

Bij Brekz kunt u de beste supplementen en dieetvoer voor honden met nierproblemen snel en eenvoudig online bestellen. Bekijk ons assortiment en bestel de producten tegen de scherpste prijzen!

Assortiment voor hond met nierproblemen

Wanneer een deel van de nieren van uw hond niet goed functioneert, zal het gezonde gedeelte proberen de taken over te nemen. Daardoor moet het gezonde gedeelte extra hard werken. Deze verhoogde belasting zal de gezonde cellen uiteindelijk uitputten. Door het geven van extra vocht en in sommige gevallen medicatie en een nierdieet, biedt u uw hond de beste ondersteuning.

Bij Brekz vindt u speciaalvoer en supplementen om uw hond met nierproblemen te ondersteunen. U geeft deze producten als onderdeel van de behandeling en in overleg met uw dierenarts. Ga geregeld met uw hond naar de dierenarts voor een controle om te zien of de behandeling het gewenste resultaat geeft.

Voeding

Royal Canin Veterinary en Hills Prescription Diet hebben speciale dieetvoedingen voor honden met nierproblemen. Bij Royal Canin Veterinary Renal beschikbaar in zowel een droog- als natvoer. Deze dieetvoeding ondersteunt de nierfunctie door gebruik te maken van een beperkte hoeveelheid, wel zeer hoogwaardige eiwitten en een laag fosforgehalte. Hill's Prescription Diet K/D Kidney Care bevat een verlaagde hoeveelheid fosfor, natrium en hoogwaardige eiwitten. Daarnaast bevordert het met een uniek aminozurenprofiel de opbouw van de spieren. Ook van deze voeding is er een natvoer variant.

Supplementen

De supplementen van Sensipharm, PUUR, Virbac Pronefra en Direne kunnen uw hond ook goed ondersteunen bij nierproblemen. De supplementen bevatten geneeskrachtige planten die de nierfunctie kunnen bevorderen. Zo helpt Chitosan het fosforgehalte te verlagen. Kurkuma heeft een ontstekingsremmende werking. Astragalus zorgt voor een verhoogde uitscheiding van natrium en minder eiwitten in de urine. Alle details over de werking van de ingrediënten leest u in de specifieke omschrijvingen van de producten. Vétoquinol Care Blaasgruis is een smakelijk supplementair diervoer dat de blaas ondersteunt en de vorming van struvietstenen helpt tegengaan.

Hondenapotheek van Brekz

De beste producten voor honden met nierproblemen kunt u voordelig bestellen bij Brekz. In de Brekz hondenapotheek vindt u de beste supplementen en het beste dieetvoer tot wel 40% goedkoper dan bij uw dierenarts. Bestellingen vanaf € 28 worden gratis naar u verzonden.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.