Konijnenvoer

Konijnenvoer

​Konijnen hebben voor een volledige voeding drie soorten voeder nodig; hooi, groenvoer en een beetje droogvoer. Bij Brekz vindt u een ruime keuze uit diverse merken, voor een volledig en gezond dieet voor uw konijn.
Lees meer ..
Konijnenvoer

Konijnenvoer 

Konijnen halen bijna al hun voedingsstoffen uit hooi, groenvoer en een beetje droogvoer. Daarnaast hebben konijnen een andere bijzondere voedingsbehoefte; ze eten namelijk hun blindedarmkeutels op. Deze zitten vol voedingsstoffen die essentieel zijn voor de gezondheid van uw konijn. Het belangrijkste wat u uw konijn kunt voeren zijn hooi, gemengd/groenvoer en droogvoer (biks). Het groenvoer is in de praktijk vaak gemengd met droogvoer (biks) om een mooie, volledige voeding te bieden.
 

Droogvoer (biks)

Droogvoer, ook wel biks genoemd, is een basisdeel van de voeding van uw konijn. Uw huisdier heeft er een gematigde hoeveelheid van nodig, en het is belangrijk voor de darmflora om uw konijn de juiste hoeveelheid te voeren. Bij Brekz heeft u een ruime keuze uit droogvoer voor uw konijn, van merken als Kasper Fauna, Supreme Science en Eko. Maar wat te kiezen? Brekz helpt u op weg.
 

Volwassen konijnen

Voor volwassen konijnen is er een korrel verkrijgbaar van verschillende merken.

Junior en Senior konijnen

Jonge en oudere konijnen hebben een andere voedingsbehoefte. U kunt kiezen uit de volgende voedingen.

Gemengd voer en aanvullend voer

Groenvoer is een mixvariant op droogvoer en bevat verschillende gedroogde kruiden en groenten. Sommige voedingen zijn compleet en bevatten dus zowel groenvoer als droogvoer (biks). Andere zijn slechts aanvullend. Een korte handleiding door de mogelijkheden. 
 

Compleetvoer

Brekz biedt ruime keuze uit complete voedingen, van merken als Versele-Laga en Hopefarms.

Aanvullend voer

Aanvullend voer kan een gezonde en vaak lekkere aanvulling vormen op de basisvoeding van uw konijn. Versele-Laga en Kasper Fauna hebben aanvullende voedingen in het assortiment.

Hooi

Hooi is een essentieel onderdeel van de voeding van uw konijn. Hun darmen zijn namelijk gemaakt om vezelig voedsel te verteren. Brekz biedt een handzaam Klein Pakje Hooi voor knaagdieren.

Bij Brekz kunt u het beste Konijnenvoer goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment om nu Konijnenvoer tegen de scherpste prijzen te kopen. Makkelijk en snel besteld.
 

Andere categorie voer?

Bent u op zoek naar een alternatief voor konijnenvoer, bijvoorbeeld caviavoer? Kijk dan eens bij ons Caviavoer. Een overzicht van al ons Knaagdiervoer vindt u hier.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.