terug
Gevoelige maag en darmen hond

Gevoelige maag en darmen hond

Heeft uw hond last van een (over)gevoelige maag of darmproblemen? Een speciale voeding en/of bepaalde supplementen kunnen uitkomst bieden bij honden met bijvoorbeeld een voedselallergie of diarree.
Lees meer ..
Gevoelige maag en darmen hond

Hond met een gevoelige maag en darmen

Darmproblemen en een gevoelige maag bij honden komt relatief vaak voor. De meeste baasjes hebben wel eens een (korte) periode van maag- en darmklachten bij de hond meegemaakt. De klachten kunnen variëren van milde spijsverteringsproblemen tot ernstigere aandoeningen zoals gastritis of maag-darmontstekingen. Of uw hond veel last krijgt van maagproblemen is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het dieet van de hond, het ras, de leeftijd, erfelijkheid, gezondheidstoestand en zelfs stressniveaus. Sommige honden hebben af en toe last van tijdelijke maag-darmklachten, terwijl andere viervoeters last hebben van chronisch problemen met maag en darm.

Symptomen maagklachten bij de hond

Het is belangrijk om de symptomen van maagklachten bij uw hond te herkennen, om zo nodig advies in te winnen bij een dierenarts om de oorzaak te achterhalen en de juiste zorg te bieden.

  • Braken: Het meest voor de hand liggende teken van maagklachten bij honden is herhaaldelijk braken. Dit kan variëren van sporadisch braken tot frequent en hevig braken.

  • Diarree: Maagklachten kunnen leiden tot dunne, waterige ontlasting, wat diarree wordt genoemd. Dit kan gepaard gaan met buikpijn en ongemak.

  • Verlies van eetlust: Honden met maagklachten vertonen vaak verminderde interesse in voedsel en kunnen hun maaltijden volledig afwijzen.

  • Lusteloosheid: Maagproblemen kunnen leiden tot een algemene zwakte en lusteloosheid bij honden. Ze kunnen zich sloom of moe gedragen en minder energiek zijn dan normaal.

  • Buikpijn: Honden met maagklachten kunnen pijn of ongemak in de buikstreek ervaren, wat kan leiden tot janken, piepen of onrustig gedrag.

  • Overmatig likken of bijten: Sommige honden proberen hun maagklachten te verlichten door overmatig te likken of te bijten, vaak aan hun buik of andere lichaamsdelen.

  • Winderigheid: Een opgeblazen gevoel en winderigheid kunnen optreden als gevolg van maagklachten.

  • Huid- en vachtproblemen: Maagklachten kunnen de huid en vacht van een hond beïnvloeden. Dit kan zich manifesteren en uiten in jeuk, roos, haaruitval of een doffe vacht. Het komt vaak voor dat huid- en vachtproblemen worden geassocieerd met spijsverteringsproblemen, omdat een gezonde spijsvertering essentieel is voor de opname van voedingsstoffen die de huid en vacht van een hond gezond houden.

Het is belangrijk op te merken dat deze symptomen niet specifiek zijn voor maagklachten en ook kunnen wijzen op andere gezondheidsproblemen. Als u vermoedt dat uw hond maagproblemen heeft of als de symptomen aanhouden of verergeren, is het raadzaam om uw dierenarts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling. Bloed bij ontlasting of braaksel is altijd een reden om direct contact op te nemen met de dierenarts. Wees u zich er ook van bewust dat honden met langdurige diarree veel vocht verliezen. Uw hond in de gaten houden en stimuleren voldoende te drinken is dan ook extra belangrijk.

Bij Brekz kunt u de beste voedingen en supplementen voor maagproblemen en darmklachten snel en eenvoudig online bestellen. Bekijk ons assortiment en bestel alles voor uw viervoeter tegen de scherpste prijzen!

Assortiment producten bij een gevoelige maag hond

Hondenvoer

Hondenvoer voor honden met een gevoelige maag is speciaal samengesteld om de spijsvertering te ondersteunen en mogelijke maagklachten te verminderen. Deze voeding is vaak licht verteerbaar en bevat ingrediënten die mild zijn voor de maag. Ook kunt u denken aan mono-proteïne voeding om bepaalde eiwitten waar uw hond gevoelig voor is uit te sluiten. Voorbeelden van hondenvoer bij maagklachten zijn Royal Canin Digestive Care of ProCare Grainfree Sensible Hypoallergic.

Dieetvoeding op advies van dierenartsen

Een dieetvoeding geeft u alleen op advies van uw dierenarts. Dit is speciaal samengesteld voer om uw hond tijdelijk te ondersteunen bij bepaalde maagklachten. Na enige tijd maakt u opnieuw een afspraak bij uw dierenarts, waarna deze kan beoordelen of het voer het gewenste effect heeft of een ander behandelplan nodig is voor een goed herstel. Voorbeelden van deze speciale voedingen zijn Royal Canin Veterinary Diet Gastrointestinal en Hill's Prescription Diet i/d Digestive Care.

Supplementen

Supplementen zijn een aanvulling op de normale maaltijd van uw hond. Supplementen voor honden met een gevoelige maag kunnen helpen bij het verlichten van maagklachten en het bevorderen van een gezonde spijsvertering. Deze supplementen kunnen bijvoorbeeld probiotica bevatten die de darmflora in balans brengen. Andere supplementen bevatten speciale vezels om de darmen te ondersteunen, of zijn gericht op het reguleren van de vochtopname in de darmen. Voorbeelden van supplementen voor maagklachten zijn bijvoorbeeld IntestoPro van Beaphar, Zoolac Propaste ProbioticaPUUR PsylliumProtexin Pro-Fibre of Procanicare. Ook met supplementen is het verstandig om eerst met uw dierenarts te overleggen, zodat u weet welk product u het beste kunt bestellen voor een snelle en effectieve behandeling van de klachten. 

Apotheek

Soms heeft een hond in een acute situatie een tabletje nodig om bijvoorbeeld te helpen bij verstopping of acute diarree. Hiervoor zijn in de hondenapotheek verschillende hulpmiddelen in tabletvorm beschikbaar, zoals AA DiarstopAA Diarstop voor grote hondenSanimal Imodiar en Alfadiar 40 voor de hondLees voor het gebruik van deze middelen altijd goed de bijsluiter door.

Waarschuwing: Let op dat u altijd het advies en de voorschriften van uw dierenarts opvolgt bij de behandeling van een hond met een gevoelige maag. De keuze van het product kan afhangen van de specifieke behoeften en diagnose van uw hond.

Bestel nu voordelig producten voor een gevoelige maag bij de hond

Heeft uw hond ondersteuning nodig bij maagklachten? Bij Brekz heeft u een ruime keuze uit producten die de gevoelige maag van uw hond ondersteunen en herstel kan helpen bevorderen. In de hondenapotheek vindt u een overzicht van alle producten om de gezondheid van uw hond te kunnen ondersteunen.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.