terug
Gesteriliseerd en overgewicht hond

Gesteriliseerd en overgewicht hond

Honden die gesteriliseerd zijn, ontwikkelen gemakkelijk overgewicht. Daarom is een voeding vereist met een beperkte energiewaarde. Zo helpt u uw viervoeter om een gezond gewicht te bereiken en behouden. 
Lees meer ..
Gesteriliseerd en overgewicht hond

Gesteriliseerd en overgewicht

Castratie of sterilisatie en overgewicht zijn voor veel honden helaas aan elkaar gerelateerd. Nadat uw hond gesteriliseerd of gecastreerd is, is de kans op gewichtstoename groot. Door de ingreep wordt de stofwisseling langzamer, terwijl de eetlust vaak groter is. Honden worden vaak minder actief en verbruiken daardoor minder energie. Ze hebben daardoor vanzelfsprekend ook minder energie nodig. Er ontstaat een groot risico op het ontwikkelen van overgewicht, wanneer u niets aan de voeding aanpast.

Gelukkig is de kans op het ontwikkelen van overgewicht makkelijk te verkleinen door simpelweg iets minder te gaan voeren vanaf het moment van de castratie of sterilisatie. Een richtlijn die hiervoor vaak wordt gebruikt is om de hoeveelheid voeding die uw hond vóór de operatie kreeg met ongeveer een kwart te verlagen. Voor honden die makkelijk neigen naar overgewicht kan het handig zijn om over te stappen op een Light voeding of speciaal dieetvoer, al dan niet voorgeschreven door uw dierenarts. Een dergelijke voeding bevat minder calorieën, zodat u de hoeveelheid brokjes veelal niet hoeft te verminderen. Deze voedingen bevatten voldoende eiwitten om de spieren te behouden en een verhoogd vezelgehalte om een verzadigd gevoel te bevorderen.

Probeer te voorkomen dat uw hond dikker wordt na sterilisatie. Het voorkomen van overgewicht is gemakkelijker, dan het laten afvallen van een hond met overgewicht. Overgewicht beïnvloedt de orgaansystemen van uw hond. Zo hebben honden met overgewicht een grotere kans op diabetes, gewrichtsproblemen, huidproblemen, etc.

Waar moet u op letten?

  • Geef een voeding met een verlaagd energiegehalte

  • Voorkomen is beter dan genezen, zorg daarom voor voldoende beweging

  • Voer een 'Light' of 'Sterilised' product om de kans op overgewicht te verkleinen

  • Houd de hond actief en de spieren gezond

  • Weeg uw hond regelmatig om het gewicht te controleren

Een hond die is gesteriliseerd en neigt naar overgewicht ondersteunt u met een hoogwaardige light voeding. Bij Brekz vindt u de beste hondenvoeding tegen de scherpste prijzen.

Assortiment bij gesteriliseerd en overgewicht

Voedingen die ontwikkeld zijn voor honden met overgewicht of voor het voorkomen van overgewicht, hebben met elkaar gemeen dat ze een verlaagd energiegehalte hebben. Hierbij is aandacht voor voldoende eiwitten, om zo gezondheid van de spieren op peil te houden. Sommige varianten bevatten extra ondersteuning voor de gewrichten. Om overzicht te scheppen tussen de verschillende soorten dieetvoeding, benoemen we de kenmerken kort. De meeste voedingen hebben soortgelijke kenmerken. Dierenartsvoer geeft u enkel op advies van de dierenarts; regulier Light/Sterilised voer kunt u zonder raadpleging van uw dierenarts geven. 

Dierenartsvoeding

Royal Canin Veterinary biedt dierenartsvoedingen speciaal voor te zware honden of voor honden met overgewicht na sterilisatie/castratie. Een dieetvoeding geeft u enkel na overleg met uw dierenarts. Het is bij gebruik van dierenartsvoeding raadzaam om na 6 maanden weer voor controle bij uw dierenarts langs te gaan. Deze voedingen zijn er voor zowel grote als kleine honden. De voeding vergroot het voedselvolume in de maag, waardoor uw hond zich sneller verzadigd voelt. De spieren en gewrichten krijgen bovendien extra ondersteuning. Hill's Prescription Diet R/D Weight Loss is ontwikkeld voor volwassen honden die last hebben van overgewicht. L-carnitine bevordert de vetverbranding en helpt de spieren te behouden. Vezels zorgen voor een vol gevoel.

Speciaalvoer gesteriliseerd en overgewicht

Eukanuba Weight Control: Dit zijn hondenbrokjes die beschikbaar zijn voor zowel grote, middelgrote als kleine honden. Het voer heeft een verlaagd vetgehalte en toegevoegde L-carnitine voor verbeterde vetverbranding. Door de verhoogde hoeveelheid vezels voelt de hond zich eerder verzadigd. Voor grote honden is er extra aandacht voor de gewrichten met glucosamine en chondroïtine.

Euro Premium Grainfree Adult Sterilized+: Graanvrije voeding die bijdraagt aan gewichtsbeheersing van honden na sterilisatie of bij neiging tot overgewicht. Met kip en aardappelen. Bevat L-carnitine, prebiotoca en extra voedingsvezels.

Hill's Science Plan Adult Light: Makkelijk verteerbare light voedingen met een variant voor volwassen honden en een senior variant. Ondersteunt de gewichtscontrole. Bevordert een gezonde hartfunctie en draagt bij aan een stralende vacht.

Lukos Light Sterilised: Dit voer heeft een laag vetgehalte. De rijke hoeveelheid eiwitten bewaakt het behoud van gezonde spieren, ook wanneer uw hond afvalt. Het voer is bereid met vezels, waardoor uw hond sneller een voldaan gevoel heeft. De licht verteerbare voeding ondersteunt de darmflora, dankzij de toevoeging van bietenpulp en voedingsvezels.

Prestano Light Sterilised: Een licht verteerbare voeding verrijkt met lam en rijst. De tarweglutenvrije voeding bevordert het metabolisme van uw hond. De voeding bevat uiteraard alle voedingsstoffen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat uw hond een actieve levensstijl kan behouden.

Pro Plan Light/Sterilised: Dit voer ondersteunt het behoud van spiermassa tijdens gewichtsverlies en na sterilisatie of castratie. Door een laag vetgehalte en een relatief hoog eiwitgehalte krijgen de spieren voldoende brandstof om sterk te blijven. Het voer helpt het hongergevoel te verminderen door het hoge eiwitgehalte, complexe koolhydraten en een passend vezelgehalte. De voeding bevat voedingsstoffen die de gewrichten ondersteunen, zodat uw hond een actievere levensstijl kan behouden.

Royal Canin Weight Care: Dit voer is verkrijgbaar in de varianten Mini, Medium en Maxi. De samenstelling van het voer is afgestemd op de voedingsbehoeften van hondenrassen van klein tot groot formaat. Het voer helpt een hongergevoel voorkomen en biedt ondersteuning aan de gewrichten en spieren tijdens het afvallen.

Royal Canin Sterilised: Speciale sterilised voeding is er in de varianten Mini, Medium en Maxi. De voeding helpt overgewicht na sterilisatie voorkomen. Het voer bevat een beperkt energiegehalte en een hoog eiwitgehalte. Er is ook een sterilised variant speciaal voor de Labrador. In vergelijking met andere hondenrassen heeft dit ras een verhoogd risico op overgewicht. Het voer helpt het ideale gewicht te behouden dankzij een verhoogd eiwitgehalte (30%) en een verminderde vetinname (11%). Deze formule is bovendien verrijkt met vezels die het verzadigingsgevoel bevorderen en bevat L-carnitine dat het metabolisme van vetten ondersteunt.

Seberus Light/Sterilised: Natuurlijk graanvrij hondenvoer dat alleen verkrijgbaar is bij Brekz. In plaats van granen zijn koolhydraten gebruikt uit zoete aardappel en erwten. De voeding bevat ook diverse andere groenten en fruit, zoals tomaat, wortel, selderij, appel, mango en banaan. Uiteraard bevat het minder vet dan de reguliere Seberus varianten. De maaltijd biedt een zeer goede ondersteuning voor een gezonde spijsvertering. De aanwezige omega-vetzuren helpen bovendien bij een optimale verzorging van de huid en vacht.

Light hondenvoer bestellen bij Brekz

Het beste voer voor honden die zijn gesteriliseerd en /of overgewicht hebben, koopt u voordelig bij Brekz. Ook voor andere gezondheidsproblemen vindt u de beste producten in de Brekz hondenapotheek. Hier vindt u vaak dezelfde producten als bij de dierenarts, maar dan voordeliger. Bestel eenvoudig online en laat de producten zo snel mogelijk bij u thuis bezorgen. Makkelijk en goedkoop!

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.