We zien steeds meer graanvrije hondenvoedingen op de markt verschijnen. Graanvrij voer voor honden wordt steeds populairder onder hondenbaasjes. Maar wat zijn nu de voordelen van graanvrije hondenvoeding? Zitten er ook nadelen aan? Hieronder kunt u de belangrijke punten over graanvrij hondenvoer lezen.

Wat is graanvrij hondenvoer?

Sommige voedingsstoffen worden slecht verteerd of niet goed opgenomen door het lichaam van de hond. De reden hiervoor is dat het verteringsstelsel is afgestemd op het verwerken van voedingsstoffen die van nature tot het dieet van honden behoren. En u raadt het al, granen vallen hier niet onder. Granen bevatten zetmeel en dat wordt door het lichaam omgezet in suikers. Alhoewel sommige honden hier weinig last van lijken te hebben, zijn er ook een groot aantal honden die wel spijsverteringsproblemen kunnen krijgen. Ze kunnen last krijgen van diarree, haaruitval of een doffe vacht. Het langdurig voeren van hondenvoer met granen kan leiden tot een glutenallergie. Een glutenallergie kan braken en darmproblemen veroorzaken, waardoor de dunne darm geïrriteerd kan raken. Hierdoor is de dunne darm minder goed in staat om belangrijke voedingsstoffen uit de voeding op te nemen. De hond loopt daardoor essentiële voedingsstoffen mis, met een verminderde weerstand tot gevolg. Een graanvrije hondenvoeding bevat dus geen granen en wordt door honden met een voedselintolerantie goed geaccepteerd. 

Wat zijn de voordelen van graanvrij hondenvoer?

Granen hebben geen toegevoegde waarde voor de gezondheid van uw viervoeter. Zoals eerder beschreven kunnen ze spijsverteringsproblemen veroorzaken. Een natuurlijke en gezonde voeding voor de hond bevat voor het grootste gedeelte vlees of vis en voor de overige 30 à 40% toegevoegde ingrediënten zoals fruit en groenten. Deze evenwichtige samenstelling zorgt voor een voedzaam en gezond dieet. Zeker voor honden met een glutenallergie kan graanvrij hondenvoer dé oplossing zijn.

Welk graanvrij voer kopen?

Seberus hondenvoer is een graanvrije hondenvoeding voor pups, volwassen honden en oudere honden vanaf 7 jaar oud. Seberus heeft een ruim aanbod in verschillende, heerlijke smaken. Wilt u uw hond kennis laten maken met één van deze graanvrije voedingen? Dan raden wij u aan om één van onze probeerpakketten van Seberus aan te schaffen. Ook andere fabrikanten komen met steeds meer graanvrije varianten. Kijk voor ons complete aanbod de pagina met al ons graanvrij hondenvoer. 


Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.