Chinchilla- en Gerbilvoer

Chinchilla- en Gerbilvoer

Deze voeding is speciaal gemaakt om de gezondheid van Chinchilla's en Gerbils optimaal te houden.
Lees meer ..
Chinchilla- en Gerbilvoer

Chinchillavoer

Chinchilla´s komen van oorsprog voor in vrij onvruchtbare gebieden, waar ze geen beschikking hadden over dierlijk voedsel. In plaats daarvan aten ze grassen, kruiden, struiken en vruchten. Het dieet van een Chinchilla is op arme, sobere kost ingesteld. Daarom wordt het afgeraden om hem energierijk voedsel voor te zetten. De huidige, gedomesticeerde Chinchilla´s hebben overigens een iets andere voedingsbehoefte van zijn voorvaderen. Vaak eten de huisdieren speciale Chinchilla-pellets, kleine donker-groene staafjes, die bestaan uit samengeperste granen en hooi. Hierin zitten alle voedingsstoffen die uw Chinchilla nodig heeft.

Chinchillavoer assortiment

Onder ons Chinchillavoer vindt u al onze voedingen die geschikt zijn voor uw Chinchilla. Het assortiment loopt uiteen van volledige voedingen in de vorm van pellets van verschillende merken tot een crispy popcorn en een knaagdierenkorrel. Om u het kiezen wat gemakkelijker te maken vindt u hier een korte toelichting op ons assortiment.
           

Versele-Laga Chinchillavoer

Versele-Laga is een bekende naam als het gaat om Chinchillavoer. Het merk heeft meerdere voedingen, waaronder volledige en aanvullende producten.

  • Een lekkere snack, dat is het aanvullende voer dat Versele-Laga Snack Crispy Popcorn heet
  • Een gemengde voeding die geschikt is voor Chinchilla's, met alle benodigde vitaminen en mineralen en bevorderend voor de spijsvertering. Als u dit zoekt, kijk eens bij Versele-Laga Zero Classic voor alle knaagdieren
                    

Gerbilvoer

Gerbilvoer bestaat uit al onze voedingen die geschikt zijn voor uw Gerbil. Het dieet van een Gerbil bestaat van nature uit de zaden en pitjes, stengels en de wortel van planten. Ook staan kleine insecten op het menu. In gevangenschap wordt aangeraden om of te kiezen voor een knaagdiervoer, of voor een van de speciale Gerbil-voedingen. Het is mogelijk gebruik te maken van een volledige voeding, maar er bestaan ook aanvullende voedingen voor de Gerbil. Snacks van de dieren die het goed doen zijn meelwormen, sprinkhanen, trosgierst en rozijntjes. De zogenaamde staven, of mais/groente broodjes zijn ook zeer geliefd. Het is niet nodig om groente en fruit te voeren, omdat de Gerbil zelf goed in staat is om Vitamine C aan te maken. Wilt u toch groenten voeren, doe het dan met mate.
         

Gerbilvoer assortiment

In ons assortiment vindt u onder meer voedingen van Versele-Laga. Om u het kiezen makkelijker te maken vindt u hier een korte toelichting op het assortiment. Een lekkere en gezonde aanvullende voeding voor uw Gerbil is het Versele-Laga Snack Crispy Popcorn voer. En bent u op zoek naar de klassieker van Versele-Laga voor uw knaagdier? Kijk dan eens bij Versele-Laga Zero Classic alle knaagdieren en konijnen.

De houdbaarheid varieert meestal tussen de 6 en 18 maanden en staat op de verpakking vermeld. Deze termijn is in het algemeen ruim voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik.
          

Ander product?

Bent u op zoek naar een alternatief voor deze producten, bijvoorbeeld naar een voeding voor uw konijn? Kijk dan eens bij ons Konijnenvoer.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.