Wat is het beste puppyvoer? 4 tips voor puppybaasjes

Om uw puppy een vliegende start te geven, speelt puppyvoer een belangrijke rol. Jonge hondjes groeien namelijk heel erg snel en hebben een goede voeding nodig om ze te kunnen ondersteunen in deze levensfase.

Er zijn veel soorten puppyvoedingen op de markt. Typ de zoekterm puppyvoer inen er verschijnen tientallen varianten op uw beeldscherm. Maar hoe kiest u het beste puppyvoer tussen al deze opties? Brekz helpt u graag met 4 handige tips om het beste puppyvoer te kiezen voor uw jonge hond.

1. Puppyvoer moet licht verteerbaar zijn

Ten eerste is het dus van groot belang om te kiezen voor een voeding dat speciaal ontwikkeld is voor pups. Voer voor volwassen honden is namelijk niet geschikt voor uw pup. Waarom? Puppyvoer is speciaal aangepast aan de behoeften van opgroeiende honden. Het lichaam van uw jonge viervoeter is nog volop in ontwikkeling en heeft daarom andere hoeveelheden voedingsstoffen nodig dan volwassen honden. Tijdens de groeifase heeft uw pup meestal nog een gevoelige spijsverteringskanaal. Dit komt onder andere door de snelle groei en ontwikkeling die een puppy doormaakt. De ene pup heeft hier meer last van dan de ander, maar elke pup heeft baat bij een licht verteerbare puppyvoeding.

2. Puppy's groeien snel en hebben hierbij ondersteuning nodig

De voeding van uw puppy dient de juiste voedingsbalans te hebben om ondersteuning te kunnen bieden tijdens de groei. Doordat pups snel groeien in een relatief korte tijd, verbruiken ze veel energie. Een kwalitatief goede puppyvoeding kan de jonge hond ondersteunen bij het opgroeien tot een gezonde en sterke volwassen hond door de pup te voorzien van voldoende energie. Daarnaast levert goed puppyvoer ook een bijdrage aan een goede spiergroei en de ontwikkeling van de hersenen en het skelet.

Omdat grote hondenrassen snel spieren opbouwen en een groot skelet krijgen, hebben deze rassen tijdens de groei regelmatig last van klachten die veroorzaakt worden door overbelasting van de gewrichten. Het is dus ook bij grote hondenrassen erg belangrijk om puppyvoer met de juiste voedingsstoffen te kiezen. Hierbij kunt u als baasje letten op voldoende licht verteerbare eiwitten.

Daarnaast is de juiste hoeveelheid mineralen zeer belangrijk. De belangrijkste mineralen voor de groei van uw puppy zijn calcium en fosfor. Deze mineralen spelen een grote rol in de vorming van het skelet. De juiste verhouding is essentieel, omdat teveel calcium de groei van de botten juist kan verstoren. Gelukkig zijn er goede puppyvoedingen op de markt die hier optimaal op zijn afgestemd. In Hill's Puppy Large Breed kip is de verhouding aan eiwitten en mineralen precies goed voor een puppy van een groot hondenras.

3. Kies het juiste formaat brokjes

Niet alle puppy's hebben een even groot bekje. Daarom is het belangrijk om het formaat van de brokken goed af te stemmen op het formaat van de hond. Voor de reiniging van het gebit is het namelijk belangrijk dat de hond gestimuleerd wordt om te kauwen. Wanneer een pup van een groot hondenras mini brokjes krijgt, worden de tandjes niet goed gereinigd door het kauwen en is de kans op verslikken bovendien een stuk groter. Maar ook te grote brokken bij een pup van een klein hondenras kan de kans op verstikking of verslikken doen vergroten. Voor een puppy van een klein ras kiest u daarom het beste een brok dat speciaal voor de kleine hond is ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld Hill's Puppy Small & Mini kip. Naast het voeren van een puppybrok, kan het ook een goed idee zijn om te combineren met speciaal natvoer voor puppy's zoals Hill's puppy nat hondenvoer. Hierin zitten de benodigde vitaminen en mineralen, maar dan mals met een smakelijke saus.

4. Versterk het immuunsysteem met het beste puppyvoer

De laatste tip is om puppyvoer te kiezen dat ondersteuning aan het immuunsysteem biedt. Puppy's krijgen in de eerste weken van hun leven de juiste stoffen binnen via de moedermelk. Nadat ze het nestje hebben verlaten is er een zogeheten immuniteitsgat. Hun eigen afweer werkt nog niet volledig, dus het is belangrijk om hier op in te spelen met een hoogwaardige puppyvoeding. Een voorbeeld van puppyvoer dat de juiste voedingsstoffen levert om te helpen bij het ontwikkelen van een sterke afweer is Hill's Puppy Medium met kip. Deze variant is geschikt om het immuunsysteem van uw middelgrote pup te versterken.

En.. wat is het beste puppyvoer?

We hebben adviezen gegeven over het kiezen van het juiste puppyvoer. Zelfs met alle tips en adviezen in het achterhoofd, blijven er nog heel veel opties over. Wat het beste puppyvoer is voor uw pup is onder andere afhankelijk van de grootte, het ras en de algemene gezondheid van uw jonge hond. Twijfelt u nog steeds? Dan doet u er goed aan om met uw dierenarts te overleggen.

Meer weten over puppy’s?

Een puppy in huis nemen kan erg spannend zijn! Vraagt u zich af waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf van een pup? Of heeft u behoefte aan extra informatie over alles wat er komt kijken bij het opvoeden en opgroeien van uw pup? Kijk dan eens bij de Tips & adviezen van Brekz! Hier kunt u onder andere een handige puppy checklist vinden, informatie over zindelijkheidstraining, het afleren van blaffen en nog veel meer!

Alles wat u nodig heeft voor uw nieuwe puppy, zoals puppyvoer van Hill's, vindt u in de online dierenwinkel van Brekz. Bij Brekz is puppyvoer tot wel 40% goedkoper dan elders. Gemakkelijk vanuit huis bestellen en alles wordt eenvoudig en snel bij u thuis bezorgd.


Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.