kitten

Veel gestelde vragen over kittenvoer

U maakt met uw kitten heel wat mee in het eerste jaar samen! Er wordt heel veel geleerd, ontdekt en uw kitten heeft veel nodig om op te groeien tot een gezonde en vrolijke kat. Een belangrijke factor bij het gezond opgroeien van kittens is goed kittenvoer. Maar waarom is het zo belangrijk dat onze kittens een goede kittenvoeding krijgen?

Waarom heeft mijn kitten kittenvoer nodig?

Om uw kitten de best mogelijke start te geven, speelt voeding een belangrijke rol. Kittens groeien namelijk erg snel en verbruiken hierbij veel energie. Al die benodigde energie haalt uw kitten uit kwalitatief hoogwaardig kittenvoer. Kittens hebben niet dezelfde voerbehoeften als een volwassen kat. Zo is er bij kittenvoer speciaal rekening gehouden met de hoge energiebehoefte. Daarnaast levert een goede kittenvoeding ook een bijdrage aan de ontwikkeling van de spiergroei en sterke botten. Ook bij de ontwikkeling van de hersenen speelt de voeding een essentiële rol.

Waar moet ik op letten bij het kopen van kittenvoer?

Omdat er veel verschillende soorten kittenvoedingen te krijgen zijn, kan het lastig zijn om te bepalen wat goed kittenvoer is. Het is handig om te weten welke stoffen een belangrijke rol spelen tijdens de groeifase van uw jonge kat. Zo ondersteunen omega 3-vetzuren (DHA) de ontwikkeling van de hersenen. Antioxidanten, vitamine C en E stimuleert de ontwikkeling van een sterk immuunsysteem. Dit is belangrijk omdat het afweersysteem van uw kitten na het verlaten van het nest geen ondersteuning meer krijgt via de moedermelk. Licht verteerbare eiwitten en prebiotica bevorderen de ontwikkeling van het spijsverteringsstelsel. Daarnaast zijn eiwitten erg belangrijk voor de opbouw van spier-, skelet- en ander weefsel.

Heeft u moeite met kiezen tussen de vele varianten kittenvoer? De kittenvoeding van Hill’s Science Plan bevatten de juiste hoeveelheden eiwitten, mineralen, DHA en vitaminen om uw kitten te helpen gezond op te groeien. Zo biedt Hill's bijvoorbeeld Hill's Kitten kip of Hill's Kitten tonijn. Toch liever een graan-en glutenvrij alternatief? Kies dan voor Hill's Kitten No Grain met kip.

Hoeveel voer heeft een kitten nodig?

De hoeveelheid voeding die uw kitten nodig heeft, hangt af van de leeftijd en het gewicht. Op de verpakking van kittenvoer staan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheden voeding aangegeven. Bij twijfel kunt u altijd overleggen met uw dierenarts.

Hoe vaak moet een kitten gevoerd worden?

In het begin, als uw kitten 8-12 weken oud is, kunt u het beste 4 keer per dag voeren. Het spijsverteringskanaal van uw kitten is nog niet volledig gewend aan de vaste voeding en bovendien heeft uw kitten een klein maagje. Door de maaltijd te verdelen in kleinere porties kan uw kitten rustig wennen en is de kans op misselijkheid of diarree een stuk kleiner. Als uw kitten 12-24 weken oud is, kunt u overgaan op 3 maaltijden per dag. Vanaf ongeveer 24 weken oud is 2 maaltijden per dag voldoende.

Tot welke leeftijd heeft een kitten kittenvoer nodig?

Het hele eerste jaar van zijn leven is het spijsverteringskanaal van uw kitten nog volop in ontwikkeling. Daarom is het belangrijk om de eerste 12 maanden een kittenvoeding te geven. Uiteraard worden de porties wel iets groter naarmate uw kitten ouder wordt. Na het eerste jaar kunt u geleidelijk overstappen op voer voor volwassen katten. Het introduceren van nieuw voer doet u het beste door de twee soorten voedingen eerst met elkaar te mengen.

Combineren met natvoer?

Dierenartsen geven vaak het advies om het geven van natvoer en brokjes te combineren. Brokjes zijn namelijk beter voor de tandjes van uw kitten en natvoer bevat meer vocht. Katten hebben van nature vaak de neiging te weinig te drinken. Hill's heeft voor kittens ook speciaal natvoer ontwikkeld. Deze natvoeding is perfect te combineren met het droge kittenvoer van Hill's. Meer tips en adviezen over kittens lezen? Brekz staat voor u klaar!

Het beste kittenvoer van Hill's Science Plan bestellen? U kunt Hill's Science Plan kittenvoer voordelig en makkelijk online bestellen bij Brekz!


Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.