terug
Oog- en oorverzorging kat

Oog- en oorverzorging kat

Problemen aan de oren of ogen van uw kat kunnen vervelend zijn, maar zijn over het algemeen gelukkig relatief gemakkelijk op te lossen. Bij Brekz vindt u de beste verzorgingsproducten voor ogen en oren tegen de scherpste prijzen.
Lees meer ..
Oog- en oorverzorging kat

Oog- en oorverzorging kat

Regelmatige oog- en oorverzorging is belangrijk om de gezondheid en het welzijn van uw kat te waarborgen. Het kan de kans op infecties, irritaties en andere pijnlijke aandoeningen aanzienlijk verkleinen. Het regelmatig verzorgen van de ogen en oren kan helpen bij het verminderen van problemen, voordat ze ernstig worden. Door regelmatig aandacht te besteden aan de ogen en oren van uw kat, kunt u vroegtijdig tekenen van problemen opmerken en medische hulp inschakelen. 

Symptomen oor- en oogproblemen kat

Problemen met ogen en oren komen relatief vaak voor bij katten. Deze problemen kunnen variëren van milde irritaties tot ernstige aandoeningen die medische aandacht vereisen. Problemen met de ogen of oren zijn te herkennen aan o.a. de volgende symptomen.

Oogproblemen

  1. Waterige of tranende ogen: Dit kan wijzen op irritatie, allergieën of een onderliggende ooginfectie.

  2. Roodheid: Kan duiden op een ontsteking, conjunctivitis genoemd.

  3. Afscheiding: Overmatige afscheiding of etterige afscheiding uit de ogen kan tevens wijzen op een infectie.

  4. Knijpen of wrijven van de ogen: Een teken van ongemak of pijn.

  5. Troebelheid of veranderingen in de ooglens: Kan duiden op staar of andere oogproblemen.

Oorproblemen

  1. Schudden van de kop of krabben aan de oren: Kan wijzen op jeuk of irritatie in de oren.

  2. Rode of ontstoken oren: Kan duiden op een oorinfectie of ontsteking.

  3. Onaangename geur uit de oren: Een indicatie van een infectie.

  4. Overmatige oorsmeer: Kan wijzen op een onderliggende probleem, zoals oormijt of allergieën.

  5. Evenwichtsproblemen of hoofdschudden: Ernstige oorproblemen kunnen het evenwicht van uw kat verstoren.

Het is belangrijk om te onthouden dat als u veranderingen opmerkt in de ogen of oren van uw kat, u het beste uw dierenarts kunt raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling. Het negeren van deze symptomen kan leiden tot ernstigere gezondheidsproblemen voor uw kat.

Assortiment oog en oorverzorgingsproducten

Oog- en oorverzorging zijn van vitaal belang en kan uw kat helpen zich comfortabel te voelen. De ogen van uw kat kunnen gevoelig zijn voor irritaties, afscheidingen of infecties, terwijl de oren gevoelig zijn voor ophoping van vuil, oorsmeer en mogelijke infecties. Bij Brekz bieden we een breed scala aan producten om zowel de oog- als oorverzorging van uw kat makkelijker te maken.

Verzorgingsproducten voor ogen

Kies producten op basis van de behoeften van uw kat, bijvoorbeeld dagelijkse reiniging versus behandeling van een specifieke aandoening. Er zijn verschillende merken op de markt. Bedenk welk product past bij de huidige situatie van uw kat om zo het herstel te kunnen bevorderen met het juiste product.

Oogdruppels: Deze worden gebruikt om irritaties te verlichten, de ogen te bevochtigen en eventuele vuiltjes te verwijderen.

Oogzalf: Ideaal voor meer ernstige oogproblemen, zoals infecties of ontstekingen. Het vormt in vele gevallen een beschermende barrière en kan medicijnen bevatten.

Oogreinigingspads: Handig voor dagelijkse reiniging en verwijdering van vuil rond de ogen.

Ooggel: Biedt langdurige hydratatie en verlichting voor droge en geïrriteerde ogen, zoals bijvoorbeeld AA-Retinol 15 Vitamine A.

Oogreiniger: Speciaal geformuleerd om vuil, traanstrepen en afscheidingen veilig te verwijderen.

Traanvlekverwijderaar: Ontworpen om traanstrepen en verkleuring rond de ogen van uw kat te elimineren, bijvoorbeeld deze variant van Trixie.

  
Oorverzorging en reiniging

Oordruppels: Deze worden vaak gebruikt om oorinfecties te behandelen en worden met een flesje of pipet ingebracht in het oor. Zo is er bijvoorbeeld PUUR Auris, PhytoTreat en Beaphar.

Oorreiniger: Ontworpen om vuil en overtollig oorsmeer voorzichtig te verwijderen zonder de gevoelige oren van uw kat te beschadigen. Voorbeelden zijn Sanimal, Otoact, AST, Virbac en Monoclean.

Reinigende vingerpads: Handige, vochtige doekjes die specifiek zijn ontwikkeld voor de reiniging van het oor.

Vochtige doekjes: Deze kunnen ook worden gebruikt voor oorreiniging en zijn handig voor dagelijkse verzorging.

Let op: Raadpleeg uw dierenarts als u tekenen van een oog- of oorprobleem opmerkt voordat u zelf behandeling start. Lees ook altijd de bijsluiter voor gebruik.

Bij Brekz kunt u de beste artikelen uit de kattenapotheek goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment om snel en eenvoudig oog- en oorverzorgingsproducten tegen de scherpste prijzen te bestellen.

Andere verzorgende middelen voor uw kat bestellen?

Staat het product dat u zoekt er niet tussen? Bekijk dan onze volledige kattenapotheek. Hier vindt u alles om de gezondheid van uw kat op vrijwel elk vlak te ondersteunen. 

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.