Haarballen

Haarballen

Katten kunnen bij het wassen veel haren binnen krijgen. Voor de katten die het niet altijd lukt om deze op een gezonde manier te verwerken, vindt u hier diverse middelen die ze tot hulp zijn.
Lees meer ..
Haarballen

Kattenvoer anti haarbal

Katten kunnen bij het wassen veel haren binnen krijgen. Voor de katten die het niet altijd lukt om deze op een gezonde manier te verwerken, vindt u hier diverse middelen die ze tot hulp zijn. De middelen dienen ter oplossing van haarballen; ophopingen van haar in het maag-darmkanaal van de kat. Een haarbal is ongeveer 2 tot 10 cm lang en heeft wat weg van een sigaar. Haarballen worden opgebraakt of via de ontlasting het lichaam uitgewerkt. Wanneer het uw kat niet lukt de haarballen kwijt te raken, dan blijven deze achter en verstoppen het maag-darmkanaal. Symptomen bij haarballen zijn:

  • Braken zonder dat er iets komt
  • Een volle, opgeblazen buik
  • Kuchen en hoesten
  • Obstipatie (verstopping)
  • Gras willen eten
     

Middelen tegen haarballen

De diagnose van haarballen wordt vaak gesteld door een dierenarts. Weet u dat uw kat last van haarballen heeft? Hier kunt u middelen vinden waarmee u uw kat er vanaf helpt. 

Droogvoer
In ons assortiment vindt u verschillende soorten droogvoer die speciaal zijn ontwikkeld om haarballen bij katten te bestrijden. De voeding bevat speciale voedingsvezels die helpen om de binding van haren in het maag-darmkanaal aan te passen. Hierdoor wordt het voor uw kat gemakkelijker de haarballen uit te scheiden. Er is keuze uit droogvoer van verschillende merken, zoals het Eukanuba Adult Hairball Control voor de kat, of het voer van Hill's, het Hill's Adult Urinary & Hairball Control Kattenvoer. Ook is er een voeding van Iams en zijn er twee varianten van Royal Canin tegen haarballen verkrijgbaar, het Royal Canin Hairball Care kattenvoer en Royal Canin Veterinary Care Skin & Hairball kattenvoer.

Aanvullende voeding
Wilt u de gebruikelijke voeding blijven voeren, bijvoorbeeld omdat uw kat daar dol op is, of omdat deze voeding andere specifieke eigenschappen bezit? Er is ook keuze uit enkele aanvullende producten:

Bij Brekz kunt u de beste middelen tegen haarballen voor uw kat eenvoudig en goedkoop online bestellen. Bekijk ons assortiment en koop nu middelen tegen haarballen tegen de scherpste prijzen.

Ander product?

Bent u op zoek naar een alternatief voor deze producten, bijvoorbeeld middelen voor een gevoelige maag en darmen? Kijk dan eens bij de categorie gevoelige maag en darmen. Voor een overzicht van al medicamenten kijkt u in de kattenapotheek.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mail
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.