Gewrichten kat

Gewrichten kat

De gewrichten van een kat krijgen heel wat te verduren. Ondersteun de gewrichten van uw kat met een passende voeding en supplementen om ze te helpen zo lang mogelijk vitaal en soepel te blijven.
Lees meer ..
Gewrichten kat

Alles voor de gewrichten van de kat

Katten kunnen te maken krijgen met gewrichtsproblemen. De meest voorkomende aandoening aan de gewrichten is artrose. Bij artrose kunnen alle gewrichten van uw kat aangetast zijn, maar vaak gaat het vooral om de ellebogen, knieën en heupen. Gewrichtsslijtage gaat vaak gepaard met pijn en stijfheid. Katten zijn erg goed in het verbergen van die pijn. Daarom is het voor u als baasje vaak erg moeilijk om te zien of uw kat ergens last van heeft. Gewrichtsklachten blijven hierdoor vaak onopgemerkt en onbehandeld.

Pijnlijke gewrichten bij de kat

Er zijn verschillende symptomen waaraan u kunt zien dat uw kat mogelijk last heeft van de gewrichten. Vaak zien baasjes dat de kat niet meer wil springen of moeite heeft met klimmen. Dit wordt vaak toegeschreven aan ouderdom, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Katten kunnen ook meer gaan miauwen en zich vaker terugtrekken op een rustig plekje. Soms wil een kat niet meer geaaid worden op bepaalde plekken of ontstaan er vachtproblemen, doordat ze zichzelf niet goed meer (kunnen) wassen. Geregeld komt het voor dat katten onzindelijk gedrag gaan vertonen. Ze doen dan bijvoorbeeld hun behoefte net naast de kattenbak, in plaats van in de kattenbak. Hiermee laten ze zien dat het eigenlijk te moeilijk is geworden om in de kattenbak te komen.

Artrose en andere gewrichtsproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Naast blessures en trauma's, door bijvoorbeeld een ongeluk, zijn de meest voorkomende oorzaken ouderdom, overgewicht of erfelijkheid. Wanneer een kat langdurig veel te zwaar is, worden de gewrichten door het extra gewicht voortdurend overbelast. Wanneer een kat wat ouder wordt, is er door deze overbelasting een groter risico op gewrichtsklachten. Aandacht voor een gezond gewicht bij uw kat is dan ook belangrijk. Artrose is niet te genezen, maar u kunt uw kat wel ondersteunen door een klinische voeding of supplementen voor gewrichten te geven.

De beste producten voor een kat met gevoelige gewrichten koopt u voordelig online bij Brekz. Het beste speciale voer en supplementen ter ondersteuning van pijnlijke gewrichten koopt u bij Brekz tegen de scherpste prijs. Makkelijk online bestellen en met een snelle levering bij u thuis.

Assortiment gewrichten kat

Bij Brekz treft u een uitgebreid assortiment in voeding en supplementen ter ondersteuning van de gewrichten van uw kat. Om wat meer overzicht te scheppen, benoemen we hier enkele producten uit het assortiment.

Let op! Als u een vermoeden heeft dat uw kat gewrichtsklachten heeft, raden wij aan altijd eerst contact op te nemen met uw dierenarts. Uw dierenarts kan naar de ernst en klachten van uw kat kijken en de beste behandeling kiezen met dieetvoer, supplementen of extra pijnstilling.

Klinische voeding om gewrichten te ondersteunen

Hills en Royal Canin hebben speciaal voor katten met gewrichtsproblemen speciale voeding op de markt gebracht. Dit voer kenmerkt zich door ingrediënten als glucosamine, chondroïntine, EPA, vitamine E, omega 3-vetzuren en groenlipmossel. Deze ingrediënten staan bekend om hun ondersteunende werking om de gewrichten en de mobiliteit te bevorderen. Vaak heeft dit voer ook een beperkt energiegehalte om de kans op het ontwikkelen van overgewicht te verkleinen.

Voedingssupplementen voor de gewrichten van de kat

Er zijn verschillende soorten voedingssupplementen voor katten met gewrichtsproblemen. De supplementen bieden ondersteuning aan de gewrichten en het kraakbeen. Een supplement kan een geschikt middel zijn wanneer u bijvoorbeeld niet van voeding wil veranderen of wanneer de dierenarts dit nog niet nodig acht. Supplementen voor gewrichten hebben over het algemeen de overeenkomst dat ze glucosamine en chondroïtine bevatten. Ook omega 3-vetzuren en natuurlijke ontstekingsremmers of antioxidanten zitten vaak in deze supplementen. Er zijn ook supplementen van groenlipmossel. Groenlipmossel is een natuurlijke bron van omega 3-vetzuren, glycosaminoglycanen en glucosamine.

Uiteindelijk kiest u het supplement dat het beste bij u en uw huisdier past. Onderscheid zit vaak in de prijs, de herkomst van de ingrediënten en de toedieningswijze.

  • Tabletvorm of capsule: Een supplement in tablet of capsulevorm geeft u samen met de maaltijd van uw kat. De capsule kan open gemaakt worden waardoor u het poeder over het voer kunt strooien. Een tabletje geeft u als snoepje, of verstopt in natvoer. Merken die supplementen leveren in tablet- of capsule vorm zijn; BeapharPharmoxSeraquinCosequin en Virbac Fortiflex.

  • Kauwsnoepje: De kauwsnoepjes voor gewrichten van Flexadin en Flexadin Advanced worden al jarenlang aanbevolen door dierenartsen. Ze zijn makkelijk te geven als snoepje. Er is naast een reguliere variant ook een variant met collageen type II, een lichaamseigen eiwit die de vorming van gezond nieuw kraakbeen ondersteunt.

  • Poeder: Supplementen in poedervorm zijn zeer makkelijk in gebruik. De afgemeten hoeveelheid strooit u gemakkelijk over de maaltijd van uw kat. Puur, Renske Golddust 3 en Phytonics zijn de merken die een poedervariant hebben.

  • Vloeibaar: De vloeibare supplementen kunt u met het voer van uw huisdier vermengen. De druppels kunnen ook met een spuitje direct in de bek worden gegeven. PUUR, Pharmox en Synopet hebben een vloeibaar supplement ter ondersteuning van de gewrichten.

  • Vloeibaar uitwendigPhytonics Omni milk gebruikt u om stijve spieren of gewrichten bij uw kat mee in te smeren. Ook geschikt wanneer een dier moet herstellen van een blessure.

Meer voor de kat

Brekz heeft een uitgebreid assortiment gezondheidsproducten voor de kat. Neem eens een kijkje in de kattenapotheek. Hier vindt u dezelfde producten als bij de dierenarts, maar dan goedkoper. Om de gewrichten van de kat extra te ontlasten, kunt u ook denken aan een zacht mandje om de gewrichten en spieren te ondersteunen en een kattenbak met een lage instap.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.