terug
Gevoelige maag en darmen kat

Gevoelige maag en darmen kat

Een gevoelige maag en/of darmen bij de kat is vervelend voor de kat én voor u als baasje. Gelukkig kunt u met kleine aanpassingen in het dieet van uw kat al vaak een groot verschil maken. Bij Brekz vindt u een divers assortiment aan producten om de spijsvertering van uw kat te ondersteunen.
Lees meer ..
Gevoelige maag en darmen kat

Gevoelige maag of darmen bij de kat

Uw kat is een geliefd gezinslid, en een goede gezondheid en het welzijn hebben prioriteit. Een veelvoorkomend gezondheidsprobleem zijn een gevoelige maag of darmen bij de kat. Katten kunnen last hebben van een verscheidenheid aan maag- en darmproblemen, variërend van tijdelijke ongemakken tot chronische of meer ernstige aandoeningen. Veelvoorkomende oorzaken zijn voedselintolerantie, allergieën, parasieten, stress, of gastro-intestinale infecties. Deze problemen kunnen leiden tot een verminderde kwaliteit van leven voor uw kat.

Gevoelige maag/darmen bij de kat kunt u ondersteunen met de juiste voeding of supplementen. Bij Brekz vindt u deze producten tegen de scherpste prijzen. Makkelijk online bestellen en zo snel mogelijk in huis.

Symptomen bij een gevoelige maag/darmen bij de kat

De oorzaken van maag- en darmproblemen kunnen variëren van het eten van bedorven voedsel tot chronische aandoeningen. Maag/darmklachten zijn niet altijd te voorkomen, maar het kan wel handig zijn om maag/darm klachten bij uw kat te herkennen.

  • Braken en diarree
  • Verlies van eetlust
  • Gewichtsverlies
  • Buikpijn of gevoeligheid van de maag
  • Winderigheid
  • Veranderingen in ontlastingspatronen

Als uw kat symptomen vertoont van maag- en darmklachten en deze aanhouden of verergeren, is het raadzaam om een dierenarts te raadplegen. Vooral als uw kat ook bloed braakt of bloed bij de ontlasting heeft en klachten langer dan 24 uur aanhouden, is medische aandacht noodzakelijk. De dierenarts kan de oorzaak van de problemen vaststellen en de juiste behandeling voorschrijven.

Assortiment gevoelige maag/darmen bij de kat

Bij Brekz kunt u diverse producten vinden om uw kat te ondersteunen bij maag- en darmproblemen.

Voeding: Onze selectie voedingsopties voor katten met gevoelige maag- en darmen omvat hypoallergene voeding en licht verteerbare formules. Deze voedingsmiddelen kunnen helpen om spijsverteringsproblemen te minimaliseren en uw kat een gebalanceerde en voedzame maaltijd te bieden. Een voorbeeld is Royal Canin Sensible 33 kattenvoer.

Dierenartsvoeding: Dit is een speciale voeding die gericht is op het behandelen van specifieke gastro-intestinale aandoeningen. Deze producten zijn samengesteld om uw kat te ondersteunen bij aandoeningen van de maag en darmen. Dierenarts voeding zoals bijvoorbeeld Hill's Prescription Diet I/D Digestive Care kattenvoer of Royal Canin Veterinary Gastrointestinal, geeft u alleen op advies van de dierenarts. Na enkele weken beoordeeld u samen met uw dierenarts of het speciaalvoer de gewenste resultaten biedt.

Supplementen: Naast een speciale voeding bieden we ook supplementen die probiotica en spijsverteringsenzymen bevatten. Deze kunnen de darmgezondheid van uw kat bevorderen en klachten verlichten. Voorbeelden van zulke supplementen zijn PUUR, Virbac, Beaphar en AA Diarstop.

Overig: Naast ons assortiment aan voeding en dierenartsvoeding, bieden we ook aanvullende producten die van onschatbare waarde kunnen zijn voor katten met gevoelige maag- en darmen. Ontdek prebiotica, diarreeremmer en laxeerpasta en bestel één van deze handige hulpmiddelen om uw kat de best mogelijke zorg te bieden. Zoolac PropasteKat-A-LaxSanimal en Dia tab kunnen een waardevolle aanvulling zijn op de behandeling van uw kat.

Andere producten ter ondersteuning van de gezondheid van uw kat?

Het welzijn van uw kat is van groot belang, en we hopen dat ons assortiment aan producten kan helpen om meer comfort te bieden. Raadpleeg altijd eerst uw dierenarts voor gepersonaliseerd advies en behandelingsopties voor uw geliefde kat.

Bij Brekz bestelt u alles voor gevoelige maag/darmen bij de kat tegen de scherpste prijzen. Ook voor andere gezondheidsklachten kunt u bij Brekz terecht. In onze kattenapotheek vindt u vaak dezelfde producten als bij de dierenarts, maar dan voordeliger. 

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.