terug
Gebitsproblemen kat

Gebitsproblemen kat

Gebitsproblemen bij de kat zijn vervelend, maar komen relatief vaak voor. Gelukkig kunt u als baasje uw kat ondersteunen bij het behouden van een gezond gebit. Bekijk gauw het hele assortiment aan voer, snacks en tandverzorgingsproducten.
Lees meer ..
Gebitsproblemen kat

Gebitsproblemen bij de kat

Het gebit van een kat is een belangrijk onderdeel van de gezondheid en het welzijn. Kittens worden geboren zonder tanden, maar al snel beginnen de melktanden door te komen, meestal tussen de tweede en zesde week van hun leven. Tegen de tijd dat een kat ongeveer zes maanden oud is, zijn alle melktanden meestal vervangen door permanente tanden.

Gebitsproblemen bij de kat kunnen variëren van mild tot ernstig. Enkele voorkomende problemen kunnen zijn:

  1. Tandplak en tandsteen: Tandplak is een dunne, kleverige laag bacteriën en voedselresten op de tanden. Als tandplak niet wordt verwijderd, kan het verkalken en veranderen in tandsteen. Tandsteen kan ontstekingen en infecties in de mond van de kat veroorzaken.

  2. Gingivitis: Dit is een ontsteking van het tandvlees, meestal veroorzaakt door de ophoping van tandplak en tandsteen. Het tandvlees kan rood en gezwollen worden, en de kat kan pijn ervaren bij het eten.

  3. Parodontitis: Als gingivitis onbehandeld blijft, kan het leiden tot parodontitis, een ernstige aandoening waarbij het tandvlees zich terugtrekt en het onderliggende bot wordt aangetast. Dit kan leiden tot het verlies van tanden.

  4. Tandabcessen: Tandabcessen kunnen optreden wanneer een tand geïnfecteerd raakt. Katten met een tandabces vertonen vaak tekenen van pijn, zoals kwijlen en moeilijk eten.

Gebitsproblemen bij katten kunnen leiden tot ernstig ongemak en kunnen het algemene welzijn van uw huisdier sterk beïnvloeden. Ze kunnen moeite hebben met eten, gewichtsverlies krijgen en zich lusteloos gedragen.

Gebitsproblemen bij de kat herkennen

Het is belangrijk om de tekenen van gebitsproblemen bij uw kat te herkennen, zodat u snel actie kunt ondernemen. Enkele symptomen zijn:

  • Slechte adem

  • Kwijlen

  • Moeite met eten of langzamer eten

  • Rood, bloedend of gezwollen tandvlees

  • Veranderingen in eetgewoonten: Als uw kat selectiever wordt met eten, kan dit wijzen op pijn of ongemak bij het eten.

  • Verlies van tanden

Als u vermoedt dat uw kat gebitsproblemen heeft, is het raadzaam om zo snel mogelijk een dierenarts te raadplegen. De dierenarts kan een grondig onderzoek uitvoeren, de ernst van de problemen vaststellen en een behandelplan aanbevelen.

Heeft uw kat last van gebitsproblemen? Bij Brekz kunt u de beste producten ter ondersteuning van gebitsproblemen snel en eenvoudig online bestellen. Bekijk ons assortiment en bestel voer, snacks en hulpmiddelen ter ondersteuning van gebitsproblemen bij de kat tegen de scherpste prijzen!

Assortiment bij gebitsproblemen bij de kat

Nadat uw dierenarts heeft geconstateerd dat uw kat last heeft van gebitsproblemen, kunt u uw kat op diverse manieren ondersteunen.

Voer

Er zijn speciale voedingsmiddelen op de markt die zijn ontworpen om de mondgezondheid van katten te ondersteunen. Deze voedingsmiddelen bevatten ingrediënten die problemen als tandplak ondersteunen. Ook de structuur van de brokken kan bijdragen aan het verminderen van tandplak. Voorbeelden van dit soort kattenvoer zijn Royal Canin Expert Dental en Hill's Oral Care Adult.

Snacks

Tandverzorgende traktaties voor katten kunnen ondersteuning bieden bij problemen met tandplak en tandsteen. Een voorbeeld van zulke snacks zijn de Dentabites van Whiskas, Purina DentaLife of Orozyme Bucco-Fresh Dental Croq.

Supplementen

Sommige supplementen, zoals tandgels, tabletten en poeders, kunnen helpen bij tandplak en het ondersteunen van de mondgezondheid van uw kat. Een voorbeeld van een tandgel met verzorgende enzymen is de Beaphar tandgel. Raadpleeg altijd eerst uw dierenarts voordat u supplementen besluit te gebruiken.

Tandverzorgingsproducten

Voor ons is het heel normaal om twee keer per dag onze tanden te poetsen. Ook voor katten is tandenpoetsen een goede methode om het gebit zoveel mogelijk vrij te houden van tandplak, tandsteen en gaatjes. Tandverzorgingsproducten, zoals tandenborstels, tandpasta en mondwater speciaal voor katten, kunnen helpen bij het dagelijkse onderhoud van het gebit. U kunt ook vingerpads gebruiken om het gebit van uw kat te reinigen.

Het is belangrijk om te bedenken dat preventie de beste benadering is als het gaat om gebitsproblemen bij katten. Regelmatige tandheelkundige zorg en aandacht voor de mondgezondheid kunnen veel problemen voorkomen en de kans op verergering aanzienlijk verkleinen.

Andere producten om de gezondheid van uw kat te ondersteunen? 

De producten ter ondersteuning van gebitsproblemen bij de kat vindt u onder andere in de kattenapotheek van Brekz. Hier vindt u ook alle andere producten om de gezondheid van uw kat te ondersteunen. Bij Brekz treft u vaak dezelfde producten als bij de dierenarts, maar dan scherper geprijsd.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.