duurzaam hondenvoer

Duurzaam hondenvoer, voer op basis van insecten

Steeds meer mensen kiezen milieubewust en zijn actief op zoek naar duurzame opties voor hun voedingspatroon. Ook hondenbaasjes zijn steeds vaker geïnteresseerd in duurzame alternatieven voor de voeding van hun hond. Dit is soms ook uit noodzaak, omdat de hond door allergieën verschillende eiwitten niet goed kan verdragen, maar vaker gaat het om de wens om een verantwoorde, duurzame keuze te willen maken voor het klimaat.

Een groeiend aantal fabrikanten ontwikkelt hondenvoer met duurzame eiwitbronnen. De eiwitbron die zij daarbij voornamelijk gebruiken? Insecten! In meer dan 150 landen ter wereld worden insecten gezien als een normale en vaak ook essentiële toevoeging aan het dagelijkse dieet. In veel westerse landen heerst helaas toch nog een heel ander beeld van deze eiwitrijke kriebelbeestjes. Ze worden geassocieerd met vies en onprettig, maar is dat wel terecht?

Fabrikanten van hondenvoer zien steeds meer voordelen in voer op basis van insecten. Benieuwd naar de vele voordelen van insecten in het voer van uw hond? Lees dan verder.

Wilt u zo'n duurzaam alternatief eens uitproberen? Duurzaam hondenvoer op basis van insecten is hoogwaardig en gezond en koopt u voordelig bij Brekz. Seberus Dried Insects is exclusief bij Brekz verkrijgbaar en is een voeding met een lage ecologische afdruk. Bestel uw duurzame hondenvoer makkelijk online en laat het eenvoudig bij u thuis bezorgen.

Voer op basis van insecten, de voordelen

Twijfelt u of u uw hond een voeding op basis van insecten wilt geven? Dan is het fijn om te weten wat de voordelen zijn. 

De brokjes

De vorm en structuur van hondenbrokjes op basis van insecten in hetzelfde als 'normale' hondenbrokken. Verwacht dus geen gedroogde insectjes wanneer u de zak heeft geopend. 

Hoog proteïnegehalte

Insecten zitten bomvol eiwitten. Eiwitten zijn bouwstenen voor het lichaam en super belangrijk voor bijvoorbeeld de spieren, botten, huid en ook het bloed. Eiwitten zijn bovendien zeer belangrijk voor de aanmaak van nieuwe cellen en helpen de balans van hormonen en enzymen te behouden. Eiwitten zijn ook verantwoordelijk voor het leveren van energie en dus onmisbaar in het dagelijkse menu van uw hond.

Hoewel veel insectensoorten een goede bron van eiwitten zijn, wordt de zwarte soldaatvlieg het meest gebruikt bij het samenstellen van hondenvoer. Deze black soldier fly bestaat voor wel 56% uit proteïne! De vliegen worden in speciale, tropisch warme vliegenkamers gekweekt. Van eitje, larve, pre-pop, pop tot het volwassen stadium. Dit hele proces duurt zes weken. Zodra het vliegje volwassen is zal het gaan paren. Binnen een week zal het vrouwelijke vliegje alweer nieuwe eitjes leggen. De larven van deze vlieg worden na het oogsten gewassen en vermalen tot meel.

Hypoallergeen

Een voedselallergie zoals een intolerantie voor verschillende soorten eiwitten komt helaas bij honden steeds vaker voor. Het lichaam herkent de eiwitbron en zal histamine vrijgeven. Deze histamine zorgt ervoor dat uw hond klachten krijgt. Honden krijgen bijvoorbeeld last van jeuk, ontstekingen en diarree. Het is soms een lange zoektocht naar goede voeding waar uw allergische hond geen reactie op krijgt. Voer op basis van insecten kan dan een hele goede oplossing zijn.

Omdat insecten een nieuwe en nog vrij onbekende eiwitbron zijn, vergroot dit de kans dat uw hond positief reageert op deze voeding. Het lichaam herkent deze eiwitbron niet als gevaar en zal dus niet zo snel histamine aanmaken. Eiwitten van insecten worden gemakkelijker geaccepteerd en dan ook hoog hypoallergeen te noemen.

Lage ecologische 'pootafdruk'

We weten allemaal dat het produceren van voedsel zoals vlees impact heeft op het milieu. Gelukkig hebben niet alle producten een even grote ecologische voetafdruk. Zo is er voor de productie van rund, kip, varken of lam veel meer landbouwgrond, (drink)water en meststof nodig dan voor het kweken van insecten. En dan hebben we het nog niet eens over de intensieve landbouw die komt kijken bij het produceren van veevoer. Voer op basis van insecten is duurzamer. Bij het kweken van de insecten komt maar weinig stikstof vrij en is weinig water en energie nodig. Ook is er maar weinig ruimte nodig voor het kweken van heel veel insecten. Als voedingsbron voor de insecten wordt gebruik gemaakt van plantaardige restproducten die anders weggegooid worden. De insecten ruimen zo, net zoals in de natuur, netjes de plantaardige afvalresten op. Voor het kweken van insecten zijn ook geen pesticiden nodig.

Geen antibiotica, wél aminozuren

Vee krijgt regelmatig te kampen met ziektes. Om dit te voorkomen krijgen varkens, runderen en kippen vaak antibiotica via hun voer toegediend. Het nadeel hiervan is dat in de vleesvoeding van honden (en mensen) ook sporen van deze antibiotica terecht kunnen komen. Bij voeding op basis van insecten bestaat dit probleem niet.

Een ander gezondheidsvoordeel van voer op basis van insecten is, dat uw hond natuurlijke aminozuren binnenkrijgt. Hondenvoer op basis van insecten bevat namelijk verschillende aminozuren die belangrijk zijn voor de gezondheid en niet door het lichaam van uw hond zelf worden aangemaakt. Een voorbeeld is laurinezuur. Dit is een vetzuur met bacteriedodende en virusvernietigende eigenschappen.

Goed om te weten: Honden zijn echte carnivoren. Een vegan dieet is voor honden dan ook dringend af te raden, omdat ze dan essentiële voedingsstoffen missen. Wilt u uw hond minder of geen vlees voeren, dan zijn brokken op basis van insecten dus een gezond, waardevol, proteïnerijk alternatief!

Heerlijke smaak, acceptatie en ondersteunende eigenschappen

De meeste honden, zowel grote als kleine en van alle rassen, blijken dol te zijn op voer gemaakt van insecten. Honden zijn van nature nieuwsgierig en proberen graag iets nieuws. Als de vacht en huid van uw hond gezond blijven en zelfs meer gaan stralen en de ontlasting van uw hond goed is, dan weet u dat de voeding die u uw hond geeft goed is. De kans is groot dat u dit gaat ervaren wanneer u uw hond voer met insectenproteïne gaat geven. Ook helpt deze voeding om de spieren gezond te houden en een sterk immuunsysteem te bevorderen. 

Overstappen op Seberus Dried Insects is bovendien heel eenvoudig. Wilt u niet helemaal overstappen, dan kunt u het menu van uw hond uiteraard ook afwisselen met voer op basis van insecten. 

Hondenvoer op basis van insecten: Seberus van Brekz

Seberus Dried Insects is graanvrij hondenvoer voor volwassen honden. Het hoofdbestanddeel van deze variant is uiteraard insecten, aangevuld met smakelijke groenten, fruit en kruiden; kortom een heerlijke, eiwitrijke maaltijd voor uw hond. Doordat Seberus hondenvoer geen graan bevat, is het ook zeer geschikt voor honden met een intolerantie of allergie voor granen. Het 100% natuurlijke voer wordt door honden zeer goed geaccepteerd. Honden zijn dol op Seberus Dried Insects en hun baasjes zijn zeer tevreden! 

Dus wilt u uw steentje bijdragen aan een betere toekomst, zonder uw trouwe viervoeter te kort te doen? Probeer dan Seberus Dried Insects. Voordelig en eenvoudig online te bestellen en snel bij u thuisbezorgd!


Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.