terug
Diergrootte hondenvoer
Het beste hondenvoer voor zowel de kleine hond als de grote hond.
Lees meer ..
Diergrootte hondenvoer

Hondenvoer op grootte

Iedere hond is gebaat bij hondenvoer dat specifiek is afgestemd op zijn lichaamsbouw, levensstijl en levensfase. De grootte van uw hond is veelal afhankelijk van zijn ras en zijn leeftijd. De lichaamsspecifieke kenmerken en lichaamsgrootte van uw viervoeter bepalen welk voer het beste bij hem past. Vrijwel alle premium merken hondenvoer bieden hondenbrokken die qua samenstelling en grootte van de brok specifiek zijn afgestemd op de voedingsbehoeften van kleine, middelgrote, grote en extra grote honden. Met het kiezen voor voeding die het beste bij uw hond past, garandeert u uw trouwe viervoeter een zo lang en gezond mogelijk leven. Hieronder vindt u een overzicht van alle merken in ons assortiment die Hondenvoer op grootte aanbieden.

Assortiment hondenvoer op grootte

Merken als Acana, Cavom, Eukanuba, Euro Premium, Fokker, Hill's, Nutro, Opti Life, Orijen, Pedigree, Prins, Pro Plan, Royal Canin en Smolke bieden allemaal voer aan die specifiek is afgestemd op de voedingsbehoeften van kleine, middelgrote, grote of extra grote honden.


Kleine hond

Kleine rashonden zijn gebaat bij een hondenbrok die rekening houdt met hun (veelal) beperktere behoefte aan energie, hun kleinere gebit en/of kortere snuit, relatief kleine kaken, kleine maag, nieren, spijsverteringskanaal enzovoort. Kleine rashonden zijn dankzij hun kleine formaat vaak gevoelig voor overgewicht. Speciaal aangepaste ingrediënten in de voeding helpen een gezond gewicht te ondersteunen. Vergeleken met gewoon hondenvoer zijn de brokjes voor kleine honden kleiner van omvang en in een beter eetbare vorm geperst. Dit maakt dat de brokken gemakkelijker op te pakken zijn en beter worden gekauwd. Hierdoor kan uw kleine hond meer genieten van zijn maaltijd en neemt hij alle voedingsstoffen beter op!

Voor puppy's is het belangrijk dat u specifiek puppyvoer koopt. Puppyvoer zorgt er niet alleen voor dat uw hond de juiste hoeveelheid energie binnenkrijgt, maar ondersteunt ook een gezonde groei. Voor een evenwichtige darmflora en een goede ontlasting is het belangrijk dat u goed verteerbare voeding koopt. Elke pup heeft zijn eigen unieke voedingsbehoeften. Deze hangt af ook van de grootte en het hondenras van uw hond. Eiwitten, mineralen, vitaminen en koolhydraten hebben allemaal hun eigen functie in het voedsel. Veel puppy's moeten hun inentingen nog krijgen voordat hun afweersysteem naar behoren werkt. Om hier rekening mee te houden worden vaak extra eiwitten toegevoegd aan puppyvoer. Daarnaast zorgt extra calcium en fosfor ervoor dat het skelet van de puppy zich goed ontwikkelt.  
 

Middelgrote hond

Hondenvoer voor de middelgrote hond wordt in de productnaam vaak aangegeven met Medium of M. Dit voer is evenwichtig samengesteld en bevat de juiste voedingsstoffen voor middelgrote hondenrassen. Dit zijn veelal honden met een (gezond volwassen) gewicht tussen de 10 en 25 kilogram. Voer voor de middelgrote hond helpt  ervoor zorgen dat uw viervoeter een optimale gezondheid behoudt. In ons assortiment vindt u hondenvoer voor middelgrote honden van verschillende leeftijden, maar ook met verschillende gewichten. Er is ook puppyvoer beschikbaar voor pups van middelgrote rassen.

Grote hond

Honden van grote hondenrassen kunnen een gewicht hebben van wel 80 kilogram. Ze hebben onder andere veel spiermassa en een veelal langere gemiddelde groeiperiode. Daarom hebben grote honden speciale voeding nodig. In ons assortiment Hondenvoer op grootte vindt u hondenvoer voor de pup, de volwassen en de senior hond van grote rassen. Daarnaast hebben we hondenvoer voor bijzonder grote rassen. Hondenvoer voor grote honden wordt veelal aangeduid met Large. De vorm, textuur, samenstelling en het formaat van de brok zijn aangepast aan de behoeften van grote hondenrassen. Dit betekent dat dit voer bestaat uit een grote brok, die onder meer het kauwen stimuleert en mondhygiëne verbetert. Het bevat de juiste hoeveelheid energie voor uw grote of extra grote hond en helpt de gewrichten en spieren in het grote lichaam sterk en soepel te houden. 

Ander voer?

Bent u in plaats van hondenvoer op grootte op zoek naar hondenvoer die specifiek past bij de levensfase van uw hond, kijkt u dan in ons assortiment op Levensfase hondenvoer. Hondenvoer op grootte van hondenrassen vindt u in ons assortiment Rassen hondenvoer.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.