terug
Diergrootte hondenvoer
Het beste hondenvoer voor zowel de kleine hond als de middelgrote- en grote hond.
Lees meer ..
Diergrootte hondenvoer

Hondenvoer op grootte

Iedere hond is gebaat bij hondenvoer dat optimaal is afgestemd op de lichaamsbouw, levensstijl en levensfase. De grootte van uw hond is veelal afhankelijk van het ras en de leeftijd. De lichaamsspecifieke kenmerken en lichaamsgrootte van uw viervoeter bepalen welk voer het beste bij hem past. Vrijwel alle premium merken hondenvoer bieden hondenbrokken die qua samenstelling en grootte van de brok specifiek zijn afgestemd op de voedingsbehoeften van honden van klein tot (zeer) groot. Hieronder vindt u een overzicht van de merken in ons assortiment die hondenvoer op grootte aanbieden.

Bij Brekz kunt u het beste hondenvoer op grootte snel en eenvoudig online bestellen. Bekijk ons assortiment en bestel hondenvoer voor uw kleine-, middelgrote- of grote hond tegen de scherpste prijzen!

Assortiment hondenvoer op grootte

Merken als AcanaOrijenEukanuba, Euro PremiumFokker, Hill'sOpti LifePedigreePrinsPro PlanRoyal Canin en Smolke bieden allemaal voer aan dat zo optimaal mogelijk is afgestemd op de voedingsbehoeften van kleine-, middelgrote-, grote- of extra grote honden.

Kleine hond

Kleine rashonden zijn gebaat bij een hondenbrok die rekening houdt met hun (veelal) andere behoefte aan energie, hun kleinere gebit/kaken en/of kortere snuit. Kleine honden zijn vaak gevoelig voor overgewicht en hebben speciaal aangepaste ingrediënten in de voeding nodig om te helpen een gezond gewicht te ondersteunen. Vergeleken met hondenvoer voor grotere honden zijn de brokjes voor kleine honden kleiner, zodat ze gemakkelijker op te pakken zijn en beter gekauwd kunnen worden. Hierdoor kan uw kleine hond beter genieten van de maaltijd en neemt hij alle voedingsstoffen beter op!

Voor puppy's is het belangrijk dat u specifiek puppyvoer koopt. Puppyvoer zorgt er niet alleen voor dat uw hond de juiste hoeveelheid energie binnenkrijgt, maar ondersteunt ook een gezonde groei. Voor een evenwichtige darmflora en een goede ontlasting is het belangrijk dat u goed verteerbare voeding koopt. Elke pup heeft zijn eigen unieke voedingsbehoeften. Deze hangt af ook van de grootte en het hondenras van uw hond. Eiwitten, mineralen, vitaminen en koolhydraten hebben allemaal hun eigen functie in het voedsel. Daarnaast zorgt extra calcium en fosfor ervoor dat het skelet van de puppy zich goed ontwikkelt.   U kunt ook rasspecifiek puppyvoer kopen voor bijvoorbeeld uw Schnauzer, Teckel, Franse Bulldog of Jack Russel.

Middelgrote hond

Hondenvoer voor de middelgrote hond wordt in de productnaam vaak aangegeven met Medium. Dit voer is evenwichtig samengesteld en bevat de juiste voedingsstoffen voor middelgrote hondenrassen. Dit zijn veelal honden met een (gezond) volwassen gewicht tussen de 10 en 25 kilogram. Voer voor de middelgrote hond biedt ondersteuning aan het immuunsysteem van uw viervoeter en levert voldoende energie om de dag goed door te komen. In ons assortiment vindt u hondenvoer voor middelgrote honden van verschillende leeftijden. 

Grote hond

Honden van grote hondenrassen kunnen een gewicht hebben tot wel 80 kilogram. Ze hebben onder andere veel spiermassa en een veelal langere gemiddelde groeiperiode. Daarom hebben grote honden speciale voeding nodig. In ons assortiment vindt u hondenvoer voor de pup, de volwassen hond en de senior hond van grote rassen. Daarnaast hebben we hondenvoer voor bijzonder grote rassen. Hondenvoer voor grote honden wordt veelal aangeduid met Large. De vorm, textuur, samenstelling en het formaat van de brok zijn aangepast aan de behoeften van grote hondenrassen. Dit betekent dat dit voer bestaat uit een grote brok, die onder andere het kauwen stimuleert en mondhygiëne verbetert. Het bevat de juiste hoeveelheid energie voor uw grote of extra grote hond en helpt de gewrichten en spieren in het grote lichaam sterk en soepel te houden. 
U bestelt ook eenvoudig het beste rasspecifieke voer voor onder andere de Labrador, Rottweiler en Duitse herder.

Ander voer?

Bent u in plaats van hondenvoer op grootte op zoek naar hondenvoer dat specifiek past bij de levensfase van uw hond? Kijk dan in ons assortiment op de pagina met hondenvoer per levensfase. Hondenvoer op basis van hondenrassen vindt u in ons assortiment met rasspecifiek hondenvoer.

Terug

Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.